روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شناسنامه جدید برای درختان قدیمی مشهد

  • کد خبر: ۱۲۷۸۳۲
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۱
شناسنامه جدید برای درختان قدیمی مشهد
رئیس اداره جنگل‌داری شهری از سامان‌دهی و شناسایی ۵۰۰ اصله درخت کهن‌سال در مشهد خبر داد.

ذوالفقاری | شهرآرانیوز؛ درختان کهن‌سال در هر نقطه‌ای از کره زمین ذخایر ارزشمند ژنتیکی، گیاه‌شناسی، فرهنگی و حتی تاریخی محسوب می‌شوند و برای ماندگاری و حفاظت از آن‌ها کوشش‌های بی‌شماری می‌شود؛ درختانی که تعداد و تنوع آن‌ها در شهر مشهد بسیار چشمگیر و حیرت‌انگیز است. دراین‌راستا یکی از اهم فعالیت‌های شهرداری مشهد در حفظ و حراست از فضای سبز شهری شناسایی و محافظت از درختان کهن‌سال در حوزه جنگل‌داری شهری است. شناسایی این نمونه‌های باارزش ژنتیکی نتیجه درخشانی در زمینه حفاظت درختان کهن‌سال شهر دارد.

طرح پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال در مشهد

با توجه به اهمیت حفظ درختان کهن‌سال، رئیس اداره جنگل‌داری شهری مشهد در گفتگو با شهرآرا به اقدامات ویژه این اداره به‌منظور شناسایی، پلاک‌گذاری و مراقبت از این درختان اشاره کرد و گفت: در طی سال اقدامات زیادی به هدف بهبود فضای سبز شهری انجام می‌شود و اداره جنگل‌داری شهری نیز به‌عنوان حلقه میانی مناطق و اداره‌کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهد که توسط شهرداری‌های مناطق اجرایی می‌شوند. یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که اخیرا در حال اجراست، شناسایی و پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال در شهر است که به‌منظور حفظ و اعمال مراقبت‌های ویژه از این سرمایه‌های ملی صورت می‌گیرد. جدی افزود: تاکنون در راستای این طرح شناسایی و پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال به تعداد۵۰۰ اصله در معابر اصلی و فرعی شهر مشهد انجام شده است.

استفاده از تجهیزات به‌روز

وی با تأکید بر اینکه درختان کهن‌سال شهر در حقیقت میراث سبز شهر هستند اضافه کرد: اقدامات اجرایی مختلفی در طول سال به‌منظور اعمال بیشینه سطح نگهداری برای این درختان انجام می‌شود که شامل چال کود، هرس، ایجاد باغچه، آبیاری و کوددهی درختان است. همچنین ابزار و تجهیزات به‌تدریج به‌روز می‌شود. دراین‌راستا هم‌اکنون برای کود‌دهی از دستگاهی مخصوص استفاده می‌شود که با مته‌های خاص خود می‌تواند هوا و کود را تا عمق شصت‌سانتی‌متری به خاک اطراف ریشه درختان تزریق کند.

مشارکت شهروندان در فرایند پلاک‌گذاری

جدی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ اصله درخت کهن‌سال و ارزشمند در شهر شناسایی شده است اظهار کرد: از این تعداد درختان شناسایی شده تاکنون نیمی از آن‌ها پلاک‌گذاری شده است و بقیه نیز تا پایان سال پلاک‌گذاری خواهند شد. البته در فرایند شناسایی این درختان شهروندان نیز می‌توانند یاریگر باشند و در صورت شناسایی یکی از این درختان با مراجعه به سامانه www.gsms.mashhad.ir به معرفی و پلاک‌گذاری این درختان کمک کنند.

رئیس اداره جنگل‌داری شهری مشهد در زمینه ایده پلاک‌گذاری درختان ادامه داد: پیش از این خدمات متعددی همچون کاشت نهال، کوددهی، ایجاد باغچه و به‌طور‌کلی اقدامات امدادی برای درختان شهر انجام می‌شد، اما پلاک‌کوبی و شناسایی درختان کهن‌سال تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود، در‌حالی‌که از این طریق می‌توان مجموعه‌ای از اطلاعات را جمع‌آوری و با توجه به حجم خدمات مورد نیاز برنامه‌ریزی کرد.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->