برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت:

طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» از ابتدای سال ۹۹ در کل کشور گسترش می‌یابد

  • کد خبر: ۱۲۸۶۲
  • ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» از ابتدای سال ۹۹ در کل کشور گسترش می‌یابد
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» را به صورت پایلوت در سه استان قزوین، سمنان و کاشان اجرایی کردیم که از ابتدای سال ۹۹ در کل کشور نیز گسترش خواهد یافت. این طرح به ارتقای دانش و مهارت خانواده‌ها در خصوص سلامتشان کمک شایانی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر صادق تبریزی افزود: اکنون ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار ایرانی تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده قرار دارند و اجرای آن جزو اهداف مهم وزارت بهداشت و تکلیف قانونی برنامه توسعه کشور است.

وی گفت: این برنامه از سال‌های گذشته در سیستم دولتی اجرا می‌شد و در سال‌های بعد نیز از توان بخش خصوصی برای اجرای آن کمک گرفته شد.

وی ادامه داد: حدود یک سوم جمعیت ایران بیش از  ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده قرار دارند که پنج میلیون نفر از این جمعیت در دو استان مازندران و فارس که پزشکی خانواده را سراسری اجرا می کنند، زندگی می‌کنند.

هدف، گسترش برنامه پزشکی خانواده در کشور است

تبریزی گفت: هدف وزیر بهداشت، گسترش برنامه پزشکی خانواده در تمام کشور است و این برنامه طی چند سال آینده کل کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه مقوله پزشکی خانواده با پزشک خانواده متفاوت است، افزود: پزشک خانواده یک فرد است که در این رشته تحصیل و مهارت کسب کرده، اما برنامه پزشکی خانواده با ۱۳ محور بخش‌های متعددی دارد که باید برای بهبود سلامت مردم اجرا شود.

تیم پزشکی خانواده مسئول سلامت مردم است

تبریزی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم این برنامه انجام کار سیستمی است. تیم پزشکی خانواده مسئول سلامت مردم و پاسخگویی به آن است. ما نظام ارائه خدمتی داریم که اولین سطح آن سطح پایه یعنی منازل مردم و خانواده‌ها را شامل می‌شود.

وی گفت:‌ برهمین اساس، طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» را به صورت پایلوت در سه استان قزوین، سمنان و کاشان اجرایی کردیم که از ابتدای سال ۹۹ در کل کشور نیز گسترش خواهد یافت. این طرح به ارتقای دانش و مهارت خانواده‌ها در خصوص سلامتشان کمک شایانی می‌کند.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: سطح بعدی، سطح اول ارائه خدمت است. در این سطح هم بخش دولتی، هم بخش خصوصی وجود دارد. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، هر آنچه غیردولتی باشد، اعم از کارخانه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد، خیّرین و غیره، بخش خصوصی محسوب می‌شوند.

تبریزی با بیان اینکه وزارت بهداشت برای اجرای بهتر برنامه پزشکی خانواده و پاسخگویی مناسب‌تر، به دنبال کنارهم قراردادن بخش های خصوصی و دولتی است، عنوان کرد: ۸۰ درصد مراجعه مردم در زمینه درمان سرپایی به بخش خصوصی و ۲۰ درصد به بخش دولتی است که این امر در قسمت بستری برعکس است و بخش دولتی پذیرای ۸۰ درصد بستری ها است.

لزوم مشارکت بخش خصوصی در اجرای برنامه پزشکی خانواده

وی خاطر نشان کرد: وقتی قرار است به مردم پاسخگو باشیم و در کنار آن نیز به ازای هر سه هزار نفر، یک پزشک لازم داشته باشیم، باید به سمت کمک‌گرفتن از بخش خصوصی برویم. بنابراین، برای اجرای هرچه بهتر برنامه باید همان سیاست ها و همان نظام در هر دو بخش حاکم باشد.
تبریزی افزود: تجربه‌های سایر کشورها نشان می‌دهد که اجرا و پرداختن به برنامه پزشکی خانواده به صورت گروهی بسیار بهتر از انفرادی است. برنامه پزشکی خانواده را باید به صورت مجموعه‌ای انجام داد.

تاکید بر تجمیع مطب‌های بخش خصوصی

وی بر تجمیع مطب‌های بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: تجمیع مطب‌ها برای ارائه خدمت که حدود ۸۰ تا ۱۵۰ هزار نفر را پوشش می‌دهند، منجر به افزایش مسئولیت‌پذیری، پوششِ مناسب‌تر برنامه، پاسخگویی بهتر، کاهش هزینه‌ها و بهره‌مندی بهتر مردم از برنامه می‌شود. زیرا برای مثال، به جای به کارگیری ۴۰ پزشک و یک منشی، هشت پزشک و یک منشی به کار گرفته می‌شوند. برهمین اساس، مجتمع‌های سلامت منطقه‌ای (RHC) نیز ایجاد خواهد شد.

تبریزی با اشاره به حل معضل پاره وقت بودن یا تمام وقت بودن پزشکان با تجمیع مطب‌ها افزود: در سطح سوم برنامه ارائه خدمات توسط بیمارستان‌ها و کلینیک‌های فوق تخصصی انجام می‌شود و در بین همه این سطوح نیز نظام ارجاع قرار دارد. پزشک خانواده نیز به عنوان محور این کار تیمی در مرکزیت برنامه خواهد بود.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه در سیستم نظام سلامت ایران بیش از ۳۱ هزار بهورز، ۲۰ هزار و ۷۰۰ مراقب سلامت و ۱۲۶۰۰ پزشک فعالیت دارند، گفت: محوریت این افراد که کارشناسان تغذیه، روان، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت محیط و غیره نیز در آنها حضور دارند، باید با متخصص پزشکی خانواده باشد تا بتواند این تیم را درست هدایت کند.

تبریزی با تاکید بر نقش محوری متخصصان پزشکی خانواده در برنامه پزشکی خانواده، افزود: از چهار سال پیش در ۱۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور متخصص پزشکی خانواده در کشور تربیت شده است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، مشارکت با حوزه درمان و بیمه‌ها برای تدوین بهتر برنامه پزشکی خانواده را مورد اشاره قرار داد و گفت: تعاونی‌های بهداشتی درمانی که اکنون در برخی نقاط ایجاد شده‌اند، باید در تمام کشور ایجاد شوند، زیرا فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌ها ایجاد می‌کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->