تردید واتیکان درباره غیرعمد بودن حمله اسرائیل به تنها کلیسای کاتولیک در غزه شهادت ۱۱۶ فلسطینی از بامداد امروز تاکنون (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس‌جمهوری که در کاخ‌سفید هم تبلیغات بازرگانی می‌کند هیئت پارلمانی ایران به عراق سفر کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ: سه سایت هسته‌ای ایران نابود شده‌اند مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش خشمگین شدند آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد
سرخط خبرها

نزدیکی طالبان به روسیه برای توسعه روابط تجاری

  • کد خبر: ۱۲۹۱۴۸
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
نزدیکی طالبان به روسیه برای توسعه روابط تجاری
طالبان افغانستان برای ایجاد روابط تجاری نزدیکتر با روسیه تلاش می‌کند و هدفش دستیابی به واردات اقلام اساسی چون سوخت و گندم پیش از آغاز زمستان‌های سخت در افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بلومبرگ در این باره نوشت، نورالله عزیزی، وزیر تجارت و صنعت طالبان در مصاحبه‌ای گفت: ما برای حفظ روابط تجاری بادوام و بلندمدت با روسیه تلاش می‌کنیم.

پیشنهاد مسکو برای ارائه غلات و سوخت با نرخ دارای تخفیف در حالی صورت می‌گیرد که این کشور تحت تحریم‌های شدید غرب قرار دارد و همچنین چنین معامله‌ای را برای افغانستان که با کمبود نقدینگی روبروست، جذاب‌تر می‌کند.

عزیزی افزود: اگر روسیه چنین پیشنهادی را به ما نمی‌داد، باید به دنبال همسایگانی باشد که نفت و گاز و غذای بیشتری دارند.

روابط بین مسکو و افغانستان در پی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور جنگ زده شدت بیشتری گرفته است. روسیه یکی از معدود کشورهایی است که هیات دیپلماتیک خود را در کابل همچنان باز نگهداشته اما همانند دیگر کشورهای جهان دولت طالبان افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد.

وزیر تجارت و صنعت طالبان افغانستان همچنین اعلام کرد، اولویت دولت از میان بردن فقر از طریق افزایش تجارت در میانه هشدارها از سوی سازمان ملل است مبنی بر اینکه بیش از نیمی از جمعیت ۴۰ میلیونی افغانستان با گرسنگی جدی روبرو هستند.

سازمان‌های کمک رسان و آژانس‌های سازمان ملل سخت تلاش می‌کنند تا با بحران بشری و اقتصادی در افغانستان آن هم پس از آنکه این کشور از سیستم بانکداری بین‌المللی بیرون رانده شد و کمک‌های بین‌المللی دیگر به آن سرازیر نمی‌شود، مقابله کنند.

توافق تجاری کنونی با روسیه که بزرگترین توافقنامه تجاری طالبان از زمان به دست آوردن قدرت است، شامل یک میلیون تن بنزین و گازوئیل، نیم میلیون تن گاز مایع و دو میلیون تن گندم است.

عزیزی همچنین پیش بینی کرد که واردات ارزانتر این اقلام که هزینه های آنها پس از حمله روسیه به اوکراین به شدت افزایش یافته، هزینه‌های کشور را بیش از ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

وزیر تجارت و صنعت طالبان افغانستان همچنین انتظار دارد کسری تجاری کشور که در حال حاضر چهار میلیارد دلار است، در سال مالی جاری که از ۲۱ مارس آغاز شده به ۳.۵ میلیارد دلار کاهش یابد چون قرار است صادرات تا ۵۰ درصد رشد کند.

تنها در شش ماه نخست سال جاری میلادی، افغانستان کالاهایی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار که بیشتر میوه خشک، چلغوز و زعفران است در مقایسه با یک میلیارد دلار در کل دوره مالی قبلی، صادر کرده است.

این کشور همچنین پنج میلیارد دلار کالا که بیشتر غذا و سوخت بوده در سال گذشته میلادی وارد کرده است. این میزان در سال جاری میلادی بیش از دو میلیارد دلار است.

بزرگترین شریک تجاری افغانستان، ایران و پس از آن هند و پاکستان است. روسیه در دولت پیشین افغانستان مورد حمایت ایالات متحده یک مقصد تجاری قابل توجهی نبوده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->