ساخت نوعی رنگ ضدعفونی‌ کننده برای بیمارستان‌ها تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم
سرخط خبرها

کشف موردی عجیب درباره سیارکی که احتمالا خطرناک باشد

  • کد خبر: ۱۲۹۹۵۲
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
کشف موردی عجیب درباره سیارکی که احتمالا خطرناک باشد
پژوهشگران حوزه سیاره‌شناسی در بررسی‌های خود، نکته عجیبی را در مورد یک سیارک احتمالا خطرناک کشف کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از اسپیس، "آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن"(JAXA) در نظر دارد در سال ۲۰۲۴، فضاپیمای "دستینی+"(+DESTINY) خود را به سوی یک سیارک نزدیک به زمین موسوم به "فایتون"(Phaethon) پرتاب کند که هدف آن پرواز از نزدیک این سنگ فضایی در سال ۲۰۲۸ است. به همین دلیل، این سیارک بالقوه خطرناک مورد بررسی قرار گرفته است.

پژوهشگران اخیرا یک کشف قابل توجه در مورد فایتون داشتند. آنها دریافتند که چرخش آن در حال افزایش است. دوره چرخشی این سیارک، سالانه چهار میلی‌ثانیه کاهش می‌یابد. حتی یک تغییر کوچک مانند این نمونه می‌تواند بر اکتشافات ماموریت دستینی+ تأثیر بگذارد. دانستن این سرعت چرخش ویژه به پژوهشگران امکان می‌دهد تا جهت‌گیری سیارک را طی پرواز فضاپیما با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند و در مشاهدات خود دقیق‌تر باشند.

به ندرت اتفاق می‌افتد که چرخش یک سیارک تغییر کند. فایتون یازدهمین سیارک شناخته‌شده‌ای است که تغییری را در دوره چرخشی خود نشان می‌دهد و بزرگترین سنگ فضایی با میانگین قطر ۵.۴ کیلومتر است.

"شان مارشال"(Sean Marshall)، دانشمند سیاره‌شناس "رصدخانه آرسیبو"(Arecibo Observatory) در پورتوریکو، با استفاده از داده‌ها و مشاهدات سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۲۱، مدلی را برای تعیین شکل فایتون در آماده‌سازی برای مأموریت دستینی+ ایجاد کرد.

مارشال در بیانیه‌ای گفت: پیش‌بینی‌های مدل در مورد شکل سیارک، با داده‌ها مطابقت نداشت. زمان‌هایی که مدل در درخشان‌ترین حالت بود، به وضوح با زمان‌هایی که فایتون در درخشان‌ترین حالت دیده می‌شد، هماهنگ نبود. من متوجه شدم که این تفاوت را می‌توان با تغییر اندک دوره چرخش فایتون در زمان قبل از رصدهای ۲۰۲۱ توضیح داد.

کشف موردی عجیب درباره سیارکی که احتمالا خطرناک باشد

کشفی عجیب در مورد یک سیارک خطرناک

مارشال دریافت مدلی که به بهترین وجه با داده‌ها مطابقت دارد، شامل شتاب چرخشی ثابت است. این ثبات، کاهش منظم دوره چرخشی فایتون به میزان چهار میلی‌ثانیه در سال است.

مارشال گفت: این خبر خوبی برای گروه ماموریت دستینی+ است زیرا تغییر مداوم به این معناست که جهت‌گیری فایتون در زمان پرواز فضاپیما را می‌توان به طور دقیق پیش‌بینی کرد. بنابراین، آنها خواهند فهمید که کدام مناطق توسط خورشید روشن می‌شوند.

دانشمندان هنوز در حال یادگیری در مورد فایتون هستند و ماموریت دستینی+ مطمئنا اطلاعات بیشتری را فاش خواهد کرد. ما می‌دانیم که اگرچه فایتون آن قدر بزرگ و به زمین نزدیک است که بتوان آن را یک سیارک بالقوه خطرناک نامید اما دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که هیچ تهدید بدیهی را برای سیاره ما ایجاد نمی‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->