حمله صهیونیست‌ها به آوارگان فلسطینی ۱۱ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۶ آذر ۱۴۰۳) پرشکیان:محور طرح اجرای عدالت در نظام آموزشی، مدارس دولتی است وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با ادامه حملات به لبنان موافقت کرد بارزانی: روابط ما با ایران و ترکیه عادی است عملیات شهادت طلبانه در الخلیل | دو صهیونیست زخمی شدند (۶ آذر ۱۴۰۳) حملات شدید رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت (۶ آذر ۱۴۰۳) دولت لبنان فردا برای تصویب توافق آتش‌بس تشکیل جلسه می‌دهد مجمع تشخیص مصلحت، طرح ساماندهی کارکنان دولت را رد کرد (۶ آذر ۱۴۰۳) طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه وزیر خارجه لبنان: امیدواریم آتش‌بس منجر به مذاکره با تل‌آویو برای تعیین مرز‌ها شود دیدار رئیس جمهور با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب | به تعهداتم با مردم پایبند می‌مانم صهیونیست‌ها از آمادگی اسرائیل برای تأیید آتش‌بس با حزب‌الله خبر دادند وزیر خارجه روسیه: اوکراین و غرب برای اجرای توطئه‌هایشان با تروریست‌ها همکاری دارند فرمانده نیروی دریایی ارتش: در آبراهه‌های خطرناک، مقتدرانه حضور داریم سرلشکر باقری: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تعرض به خاک خود را بر نمی‌تابد پزشکیان در بازدیدی سرزده، به ستاد وزارت بهداشت رفت (۶ آذر ۱۴۰۳) ۲۰۰ امضا در پارلمان عراق برای اخراج نیرو‌های آمریکایی جمع‌آوری شد کمیسیون تلفیق رقم پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد هیچ مشکلی در پرداخت یارانه وجود ندارد | راه‌اندازی مجموعه ای از سانتریفیوژهای جدید التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست + فیلم آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور: نخبگان باید مستقل باشند| دشمن می‌خواهد مغز‌ها و استعداد‌های ما را غارت کند

  • کد خبر: ۱۳۰۰۷۳
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵
رئیس‌جمهور: نخبگان باید مستقل باشند| دشمن می‌خواهد مغز‌ها و استعداد‌های ما را غارت کند
رئیس جمهور حمایت مالی، حقوقی و تسهیل‌گری در صدور مجوز‌ها بویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله حمایت‌های لازم دولت از نخبگان برشمرد و گفت: فراهم کردن زمینه برای نقش‌آفرینی بیشتر نخبگان گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور در مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه امروز اراده جدی دولت حمایت و توجه به نخبگان است، افزود: ظرفیت نخبگان کشور قطعاً زمینه بسیار مناسبی برای تحقق ایده دولت مردمی در ایجاد تحول در زمینه‌های علمی و عملکردی خواهد بود.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان که با ایده و نظر حکمت‌آمیز رهبری معظم انقلاب به منظور شناسایی و حمایت از نخبگان کشور تشکیل شد، در سال‌های فعالیت خود اقدامات مفید و موثری هم داشته است، اما آنچه انجام گرفته همچنان با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید با توجه و استفاده از تجربیات گذشته گام‌هایی نو در جهت شناسایی و حمایت از نخبگان برداشت.

آیت‌الله رئیسی در ادامه برخورداری از استعداد برتر، روحیه کار و تلاش مضاعف و تلاش برای رفع نیاز‌های کشور را از شاخصه‌های نخبگی برشمرد و اظهار داشت: اولین شکر این نعمت برای صاحب آن یعنی نخبگان، آن است که این نعمت را متعلق به خدا بداند و در مسیر رضایت او مورد استفاده قرار دهد، از خود برتر بینی که از آفات نخبگی است، پرهیز کند و تمام استعداد، خلاقیت و ابتکار خود را در جهت گره‌گشایی از نیاز‌های مردم و کشور بکار گیرد.

رئیس‌جمهور به کارگیری نخبگی در مسیر رفع نیاز‌های مردم و کشور را بسیار ارزشمند دانست و بر اهمیت نقش والدین، معلمان و اساتید در مسیر رشد و پیشرفت نخبگان تأکید کرد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه میان «دانشگاه پیشرو و دانشگاه پیرو» تفاوت زیادی وجود دارد، گفت: دانشگاه پیشرو تلاش دارد نماد نوآوری و خلاقیت باشد، خود را در کنار نظام مسایل کشور تعریف کند و با بهره‌گیری از مجرب‌ترین اساتید و بهترین دانشجویان و دانش‌پژوهان مسائل را بشناسد و در جهت حل آن‌ها پیشقراول باشد. اما دانشگاه پیرو بدون توجه به توانمندی‌های داخلی و نیرو‌های مبتکر، نوآور و خلاق کشور به دنبال آن است تا ببیند دیگران چه می‌خواهند و چه می‌کنند!

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما نسبت به استفاده از علم و دانش و تجربه کشور‌های دیگر هیچ محدودیتی نداریم، تصریح کرد: البته قطعاً با نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران با احتیاط برخورد می‌کنیم. کارشناسان، دانشمندان و پژوهشگران نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران را به دقت بررسی می‌کنند که آیا متناسب با زیست‌بوم و مسایل کشور در حوزه‌های مختلف هست یا نه؟

آیت‌الله رئیسی همچنین در تشریح تفاوت «نخبه وابسته با نخبه مستقل»، تصریح کرد: نخبه مستقل می‌خواهد آزادانه بیندیشد، خلاقیت داشته باشد، نیاز مردمش را بشناسد و تمام دانش و استعداد خود را در جهت رفع آن‌ها بکار گیرد و خود را وابسته به قدرت و پول دیگران نکند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در گذشته شاهد غارت و دست‌اندازی دشمنان به ثروت و منابع کشور و سرزمین‌مان بودیم، اما امروز با حربه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و استعداد‌های کشورمان مواجهیم، اظهار داشت: دشمن در این جنگ شناختی که علیه ما به راه انداخته به دنبال غارت قشر پیشرو و نخبه کشور است و از این جهت ما مسئولین وظیفه داریم ضمن حفظ جایگاه و کرامت نخبگان، زمینه را برای فعالیت و تداوم پیشرفت این قشر ارزشمند در کشور فراهم کنیم.

آیت‌الله رئیسی حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیل‌گری در صدور مجوز‌ها به‌ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله حمایت‌های لازم دولت از نخبگان برشمرد و افزود: امروز حضور نخبگان در جای جای کشور جلوه دارد و قطعاً فراهم کردن زمینه برای نقش‌آفرینی بیشتر آنان گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور در مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

رئیس‌جمهور همچنین تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرف‌سازی خواسته‌ها و نیاز‌های آن‌ها باشد.

آیت‌الله رئیسی بسیاری از مشکلاتی را که برای بشریت در حال اتفاق‌افتادن است، ناشی از به خدمت گرفتن علم و دانش نخبگان از سوی قدرت‌های استکباری دنیا دانست و تصریح کرد: اگر هر یک از نخبگان ما به کشور دیگری مهاجرت کرد، ولو با شرایط و امکانات خوب مشغول بکار شد، اما باید از خود بپرسد که محصول فعالیت و علم و دانش او به دست چه کسی خواهد افتاد و در چه مسیری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

رئیس‌جمهور شهید چمران و شهید سلیمانی را مصداق و نمونه عینی، نخبه واقعی برای کشور دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی نخبه‌ای بود که توانایی و توانمندی خود را در خدمت تأمین امنیت کشور به‌کار گرفت و امروز نام او به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم در دنیا می‌درخشد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به نخبگان را در راستای عدالت آموزشی، پرورشی و تربیتی دانست و اظهار داشت: در حوزه حکمرانی و مدیریتی نیز به‌کارگیری نخبگان بسیار اثربخش بوده است.

رئیس‌جمهور هدایت نخبگان به تحصیل در رشته‌های مورد نیاز کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز جمهوری اسلامی در حوزه گردشگری سلامت در منطقه و جهان سرآمد است و این امر حاصل توجه به نیاز کشور در هدایت نخبگان بوده است که باید استمرار یابد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه تولید کشور، تجاری‌سازی و بازاریابی برای محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله وظایف دولت در زمینه حمایت از این شرکت‌ها عنوان و تأکید کرد: بار دیگر اعلام می‌کنم هیچ سازمان و نهادی حق ندارد، مشابه محصول باکیفیت و استانداردی را که در داخل کشور تولید می‌شود، از خارج وارد کند. این کار تخلف سازمانی محسوب می‌شود و ظلم و جفا به تولیدکنندگان کشور است.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات دولت در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی کشور با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، گفت: در این زمینه فعال‌سازی مسیر‌های ریلی شمال و جنوب در راستای توسعه همکاری ترانزیتی با کشور‌های همسایه آغاز شده و به دستاورد‌های بسیار خوبی هم رسیده‌ایم و با وجود عقب‌ماندگی‌ها از گذشته در این زمینه، این مسیر ادامه خواهد یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->