درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد
سرخط خبرها

سرعت شیوع آنفلوآنزا در مشهد

  • کد خبر: ۱۳۱۲۴۰
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
سرعت شیوع آنفلوآنزا در مشهد
یک فوق تخصص اطفال گفت: سال‌های قبل شیوع بیماری آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز می‌شد و امسال این بیماری با یک سرعت فراگیر از اوسط مهرماه در سطح شهر مشهد و شهرستان‌های اطراف شیوع پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد شاه‌فرهت درخصوص دلایل زودرس شیوع ویروس آنفلوآنزا اظهارکرد:سال‌های قبل به دلیل شیوع ویروس کرونا، استفاده بیشتر مردم از ماسک و تعطیلی تجمع‌ها، مراسم و مدارس ویروس آنفولانزا کمتر دیده می‌شد و امسال با توجه به اینکه این عوامل کمتر شده این بیماری مقداری سریعتر شیوع پیدا کرده است.

وی با اشاره به علائم بیماری آنفلوآنزا افزود: علائم این بیماری در گروه بزرگسالان و کودکان یکسان است که در گروهی تب شدید همراه با اسهال و درد شکم و در گروه دیگر علائم تنفسی همراه با گرفتگی بینی و سرفه است.

شاه‌فرهت بیان کرد: معمولا در این بیماری تب شدید بین سه تا پنج روز طول می‌کشد و به مرور استفراغ و تب کاهش پیدا می‌کند، اما در گروهی که درگیری تنفسی دارند سرفه مدتی طولانی‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری ویروسی است و با سرفه، اسهال و استفراغ همراه است که نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارد. این دارو‌ها نه تنها مفید نیست بلکه در برخی موارد مضر بوده و میکروب‌های مفید کودکان را از بین می‌برد و میکروب‌های مقاوم را جایگزین می‌کند که کودک در برابر بیماری‌های ساده با عفونت مواجه خواهد شد.

شاه‌فرهت ادامه داد: بهتر است خانواده‌ها در صورت تشخیص آنفلوآنزا اصرار به دریافت آنتی‌بیوتیک نداشته باشند؛ زیرا بیمارانی که آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند، در بیماری‌های ویروسی مانند سینه پهلو، علائم و سرفه شدیدتر خواهد بود.

این فوق تخصص اطفال وجه تمایز کرونا با بیماری ویروسی آنفلوآنزا را اینچنین توضیح داد: درحال حاضر بیماری‌ای که شیوع دارد بیشتر آنفولانزا است و کرونا کمتر دیده می‌شود. در این بیماری تب و سرفه نسبت به کرونا شدیدتر بوده، ولی بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر از طریق آزمایش به نتیجه رسید.

وی ادامه داد: به صورت میانگین حدود یک ماه طول می‌کشد تا بیمار بهبودی کامل یابد. در برخی موارد حمله دوم در بیماری وجود دارد که کمتر دیده شده است؛ انتقال آن نسبت به کرونا کمتر بوده، ولی به این معنا نیست که کسی مبتلا نشود همچنان باید فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شست‌وشوی مرتب دست‌ها رعایت شود.

او با اعلام اینکه آنفلوآنزا ممکن است بدون علامت باشد، اظهار کرد: در برخی موارد این ویروس علائمی ندارد از این رو بهتر است در گروه سنی پرخطر که بیماری‌های پپیش زمینه‌ای دارند و کودکان از واکسن استفاده شود؛ افراد می‌توانند واکسن آنفلوآنزا را از اواخر شهریور تا اواخر اردیبهشت دریافت کنند، کودکان نیز از ۶ ماهگی به بعد می‌توانند واکسینه شوند.

این فوق تخصص اطفال در مورد چگونگی دریافت واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: واکسن در دو نوبت دریافت می‌شود و فاصله آن حداقل یک ماه است. افرادی که سال قبل واکسینه شده‌اند می‌توانند تنها یک نوبت واکسن بگیرند.

وی مطرح کرد: با توجه به بازگشایی مدارس و شیوع زودرس بیماری اگر چنانچه دانش‌آموزی علایم ویروسی آنفلوآنزا را داشت بهتر است تا یک هفته مدرسه نرود و در منزل استراحت کند.

شاه‌فرهت درخصوص استفاده‌های دارویی و غذایی در مدت درگیری این بیماری تشریح کرد: در طول بیماری داروی استامینوفون به صورت ساعتی مصرف شود. بهتر است برای بیمار به دلیل تب شدید از پاشویه و گذاشتن پارچه خیس روی شکم و پیشانی و نیز حمام دادن استفاده کرد. همچنین استفاده از مایعات فراوان مانند شیر، دوغ، ماست، آبمیوه طبیعی، سوپ، آش، آبگوشت، میوه تازه و... کمک می‌کند بیماری زودتر بهبود یابد.

وی گفت: در طول مدت این بیماری هیچگونه ممنوعیت غذایی وجود ندارد، ولی بهتر است والدین خوراکی‌هایی که کودکان دوست دارند را بیشتر استفاده کنند. در کودکانی که همراه با اسهال و استفراغ هستند، یا اشتهای آن‌ها کم است باید مقدار کالری و غذای بیشتری مصرف شود. خوراکی‌های چرب میزان کالری که تولید می‌کنند بیشتر است و انرژی بیمار را افزایش می‌دهد.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->