اوقات‌فراغت؛ بخش مهمی از زندگی

  • کد خبر: ۱۳۲۲
  • ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۶
اوقات‌فراغت؛ بخش مهمی از زندگی
مدیر کانون فرهنگی ‌تربیتی رشد با اشاره به شروع کلاس‌های اوقات فراغت بر اهمیت این موضوع برای کودکان و نوجوانان تأکید کرد.

نعیمه زمانی - به گزارش شهرآرامحله، محسن خلاقی با اعلام این مطلب اظهار کرد: اوقات فراغت بخش مهمی از زندگی کودکان و نوجوانان است و براین اساس تعیین برنامه‌ای مشخص برای این ایام لازم و ضروری است تا لحظات مفیدی را برای فرد ایجاد کند.وی افزود: دانش‌آموزان باید اوقات‌فراغت داشته باشند زیرا در دوران تحصیل با فضای سنگین‌تری روبه‌رو هستند، ضمن اینکه در انتخاب مدرسه، کلاس و معلمان خود نیز هیچ اختیاری ندارند اما در کلاس‌های اوقات فراغت متناسب با علایق و اختیار رشته‌ آموزشی موردنظر خود را انتخاب می‌کنند.
دبیر کانون‌های فرهنگی‌تربیتی در شرق کشور، رضایت و حس خوب را از ویژگی‌های اوقات‌فراغت برشمرد و گفت: از آنجایی که کلاس‌های اوقات‌فراغت با توجه به خواسته و علاقه فرد انتخاب می‌شوند، فضای مناسب‌تری برای کشف استعدادها نیز به وجود خواهد آمد. فرد در این برنامه‌ها متوجه‌ استعداد خود می‌شود و آن را می‌تواند به کمک متخصص شکوفا کند.
خلاقی ادامه داد: دانش‌آموزان در برنامه‌های اوقات‌فراغت فنون و تخصص‌های مختلفی را می‌آموزند و براین اساس مهارت خود را افزایش می‌دهند. این موضوع حتی می‌تواند در ایجاد کارآفرینی نیز تأثیرگذار باشد و به فرد کمک کند تا ایده‌هایش را به عرصه ظهور برساند.وی افزود: ارتباط چهره به چهره افراد با یکدیگر و محیط دوستانه و شاد باعث می‌شود کودکان و نوجوانان از آموزش لذت ببرند و درنتیجه درک بهتری داشته باشند. علاوه‌براین کار گروهی و مشارکت را نیز به‌خوبی درمی‌یابند.
خلاقی خاطرنشان کرد: درحال حاضر 15کانون فرهنگی‌تربیتی در شهر فعال هستند و علاوه‌برآن فرهنگ‌سراها نیز کلاس‌های متنوعی برای سنین مختلف برگزار می‌کنند. تمامی این آموزش‌ها با این هدف ارائه می‌شود که در زندگی فرد اثربخش باشد و به شناسایی و شکوفایی استعدادها منجر شود.
وی ادامه داد: در کانون‌های فرهنگی‌تربیتی علاوه‌بر ارائه‌ کلاس‌های هنری، ورزشی و... مسابقات مختلفی مانند آشپزی ویژه دختران، رباتیک، دومینو، شطرنج، سرود و... نیز برگزار می‌شود. در نهایت تیم‌های منتخب بین کانون‌ها با یکدیگر مسابقه می‌دهند.
مدیر کانون فرهنگی‌تربیتی رشد افزود: کلاس‌هایی مانند سفره‌آرایی و کودک‌یاری برای تمام دانش‌آموزان در مدارس آموزش داده نمی‌شود در حالی‌که برای هر دختری به‌عنوان مادر آینده لازم است و یادگیری تعمیرات لوازم برقی برای پسران نیز اهمیت زیادی دارد و آموزش آن می‌تواند اثربخش باشد.
وی با اشاره به تفاوت برنامه‌های امسال نسبت به گذشته گفت: در کلاس‌های اوقات فراغت کانون رشد اردوهایی نظیر زیارت حرم مطهر، آرامگاه فردوسی و... برای کودکان و نوجوانان درنظر گرفته شده است که علاوه‌بر بحث آموزشی جنبه تفریحی دارد. حتی افرادی که زبان انگلیسی می‌آموزند به مکان‌هایی برده می‌شوند که گردشگران در آنجا حضور داشته باشند و اعضا بتوانند با آن‌ها گفت‌وگو کنند و آموزششان تقویت شود.
خلاقی ادامه داد: استعدادیابی می‌تواند به انتخاب شغل دانش‌آموزان کمک کند. فردی که در یک کارگاه چوب متوجه علاقه و استعداد خود می‌شود و آن هدف را دنبال می‌کند، می‌تواند آن‌کار را به عنوان حرفه‌ اصلی خود انتخاب کند.
دبیر کانون‌های فرهنگی‌تربیتی در شرق کشور خاطرنشان کرد: کلاس‌های اوقات فراغت در مراکز مختلف برگزار می‌شود اما اگر موازی‌کاری نشود تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. بنابراین برای کلاس‌های اوقات‌فراغت باید برنامه‌ریزی شود تا دانش‌آموز تمام موارد را از پایه بیاموزد و زیرنظر مربی و متخصص در مسیر کاری درست هدایت شود.
وی با اشاره به شکوفایی استعدادهای نوجوانان ابراز کرد: شناسایی استعدادها موضوع مهمی است که باید توجه زیادی به آن شود. اگر این امکان در آموزش و پرورش وجود داشته باشد و استعدادیابی اتفاق بیفتد، کانون‌ها می‌توانند به عنوان یک عامل مؤثر فرد را در پرورش آن استعداد سوق دهند.
خلاقی افزود: هر فرد استعداد خاصی دارد که اگر به‌موقع شناسایی شود می‌توان آن را در جهت مثبت پرورش دهد. برای مثال در کلاس تئاتر، آموزش‌هایی درباره زبان بدن، سخنوری و ایفای نقش به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شود تا فرد در هر بخشی که توانمندتر است در همان مسیر قدم بگذارد و درنهایت پیشرفت کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.