سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد استعفای رئیس ناسا آمریکا همزمان با آغاز دولت دوم ترامپ فرهنگستان جایگزین «فوروارد» را معرفی کرد ترامپ دستور بایدن برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی را لغو کرد آیا رمزارزها در نوسان‌ نرخ ارز اثرگذار هستند؟ بیش از ۵۷ هزار حمله سایبری در پاییز ۱۴۰۳ علیه ایران اتفاق افتاد+جزئیات با حمایت ترامپ، ممنوعیت تیک تاک در آمریکا برداشته شد پیام هکرها برای کسب‌وکارهای رژیم صهیونیستی: «غزه پیروز است!» مدت ریلزهای اینستاگرام به ۳ دقیقه‌ افزایش یافت پشتیبانی از فناوری صوتی Eclipsa به گوگل کروم و اندروید می‌آید آمریکایی‌ها بعد از ممنوعیت تیک تاک در کشورشان، از چه سرویسی استفاده می‌کنند؟ امکان رجیستری آیفون‌های فعال قبل از مصوبه دولت فراهم شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا فعالیت تیک تاک در آمریکا متوقف شد؟ + حواشی و واکنش‌ها جزئیاتی تازه از پرونده پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در فرانسه (۲۹ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بیانیه کافه بازار در مخالفت با فیلترشدن پلی‌استور: آسیبی انکارناپذیر به امنیت دستگاه‌های کاربران ایرانی

  • کد خبر: ۱۳۲۷۷۱
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
بیانیه کافه بازار در مخالفت با فیلترشدن پلی‌استور: آسیبی انکارناپذیر به امنیت دستگاه‌های کاربران ایرانی
اپلیکیشن کافه بازار که مهمترین مرجع ایرانی دانلود اپلیکیشن‌های مختلف برای انروید است در بیانیه‌ای رسمی مخالفت جدی خود را با فیلترینگ گوگل‌پلی توسط دولت اعلام و این کار را خطرناک توصیف کرد.

به گزارش شهرآرانیوز - بعد از اینکه گوگل پلی، بزرگترین مرجع بین المللی دانلود اپلیکیشن‌های اندروید، برنامه ایرانی «روبیکا» را با ادعای غیرایمن بودن حذف کرد، در اقدامی به نظر تلافی‌جویانه گوگل‌پلی هم در ایران فیلتر شد؛ اقدامی که با فیلتر‌شدن دیگر سرویس‌های گوگل ادامه یافت.   

به تازگی «کافه بازار»، استور داخلی برنامه‌های اندرویدی، بیانیه‌ای با تیتر «چرا با فیلتر گوگل‌پلی مخالفیم؟» منتشر کرد که در آن فیلترشدن «سپر ایمنی» (Play Protect) را برای امنیت دستگاه کاربران ایرانی خطرناک دانست:

کافه‌بازار در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد، در زمانی که هیچ بازاری برای اپلیکیشن‌های اندرویدی در ایران وجود نداشت و شرکت گوگل هم به دلیل تحریم‌های آمریکا ارائه‌ی هرگونه خدمات به کاربران ایرانی حتی با VPN را مسدود کرده بود. در نتیجه، مردم ایران برای دسترسی به برنامه‌ها و بازی‌های اندرویدی و ارتباط با گوشی‌های هوشمند مشکلات زیادی داشتند. بنیان‌گذاران کافه‌بازار از همان ابتدا مخالف تحریم بودند.

حسام آرمندهی، مؤسس کافه‌بازار، در شروع دومین سال فعالیت مجموعه (فوریه ۲۰۱۲) در کنگره موبایل بارسلون در مقابل رسانه‌ها و هزاران شرکت‌کننده و بیننده، خطاب به اریک اشمیت، رئیس وقت هیئت مدیره گوگل، به این محدودیت‌ها اشاره کرد و خواهان رفع تحریم ایرانیان از سوی گوگل شد. اشمیت گفت این محدودیت‌ها براساس تحریم‌ها و قوانین آمریکا وضع شده و اقدامی برای رفع آن انجام نخواهد شد. پاسخ اشمیت، کافه‌بازار را در تلاش خود برای کاهش محدودیت‌های تحمیل‌شده به مردم ایران مصمم‌تر کرد. حالا پس از گذشت ۱۰ سال از آن رویداد، دسترسی به گوگل‌پلی در داخل ایران دوباره مسدود شده است، ولی این‌بار نه براساس تحریم‌های آمریکا، بلکه از سوی تصمیم‌گیران داخلی...

در ادامه این بیانیه آمده است:

کافه‌بازار که در این سال‌ها کوشیده تا حد ممکن، خلأ حاصل از محدودیت‌های بین‌المللی را برای مردم ایران پر کند، لازم می‌داند مخالفت خود را با این تصمیم و محدودیت اعلام کند. این تصمیم به این دلایل غلط است:

۱) کافه‌بازار یا هیچ اپ‌استور دیگر ایرانی توانایی و دسترسی‌های فنی لازم به سیستم عامل اندروید، جهت حذف برنامه‌های مخرب از گوشی کاربران را ندارد؛ در حالی که با وجود Play Protect گوگل، بسیاری از برنامه‌های اندرویدی مخرب در گوشی به صورت خودکار حذف می‌شود و نبودِ این ابزار، آسیبی انکارناپذیر به امنیت دستگاه‌های کاربران ایرانی وارد می‌کند.

۲) کافه‌بازار یا هیچ اپ‌استور دیگر ایرانی توانایی تأمین همه‌ی نیاز‌های کاربران را ندارد و تعداد ۴۰۰ هزار برنامه و بازیِ ارائه‌شده در بازار به هیچ عنوان قابل مقایسه با حدود ۳ میلیون بازی و برنامه‌ی موجود در گوگل‌پلی نیست؛ کافه‌بازار هم هیچ‌گاه ادعا و تلاشی برای رقابت در این سطح از جامعیت را نداشته است.

۳) ما باور داریم دسترسی به اینترنت و جریان آزاد اطلاعات حق بدیهی مردم است و در کنار سایر ایرانیان، هرگونه محدودسازی دسترسی شهروندان را، چه از سوی دولت‌ها چه شرکتها، سلب حقوق اولیه می‌دانیم و با آن مخالفیم.

پافشاری بر این تصمیم غیرتخصصی و غیرمنطقی، و تصمیم‌های مشابه از جمله مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی، تبعاتی، چون گسترش آسیب‌های امنیتی مختلف در دستگاه کاربران، افزایش کلاهبرداری‌ها به وسیله‌ی برنامه‌های مخرب، و قطع دسترسی مردم به برنامه‌ها و ابزار‌های مورد نیازشان در دنیای امروز را در پی خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->