به گزارش شهرآرانیوز، آیین تجلیل از خدمتگزاران فعال و اثرگذار عضو کمیته نظارت و بازرسی قرارگاه عملیاتی خدمات سفر در طرح نظارتی دهه پایانی ماه صفر با عنوان تقدیر از خادمان شهر خورشید، ظهر امروز با حضور امیررضا رجبی مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، محسن داوری فرماندار مشهد، بخشعلی بیاتی قله زو معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، حمید کفشکنان، معاون توسعه مدیریت و منابع صمت استان و جمعی از نمایندگان دستگاههای اجرایی و نظارتی استان در تالار همایشهای هتل پردیسان مشهد برگزار شد.
حمید کفشکنان، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در ابتدای این همایش اظهار کرد: بیش از ۲۵ دستگاه اجرایی، نظارتی و خدماتی در ایام پایانی دهه آخر صفر فعالیت داشتند؛ دستگاههایی که چه در قالب بخش دولتی و چه بخشهای غیردولتی همچون بسیج، سمنها و اتحادیههای مختلف اصناف به میدان آمدند و با اینکه افزون بر شش میلیون زائر در روز شهادت امام رضا (ع) مهمان ما بودند، اما سازماندهی امور به بهترین نحو انجام شد.
وی افزود: یکی از دستگاههایی که انتظارات زیادی از آن وجود داشت، اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بود که چه با مشارکت در حوزه تسهیل عزیمت زائران به سمت مرزهای غربی برای حضور در راهپیمایی اربعین و چه پشتیبانی، نظارت، کنترل و بازرسی مجموعههای خدماتی و بازارها در ایام پایانی ماه صفر، مسئولیت سنگینی بر دوش داشت و به دلیل اهمیت موضوع، معاونت بازرسی سازمان صمت استان با ۲۵ تیم نظارتی و بازرسی وارد عمل شد و در تعامل کامل با شهرداری مشهد، سازمان جهاد کشاورزی، بسیج اصناف و بازرسان فرمانداری و اداره اماکن نیروی انتظامی، جریان فراگیری از نظارتها را بر بازار ایجاد کرد که فقط یک نمونه از آن، تشکیل بیش از ۶۳۰ پرونده تخلف برای دستگاههای خدماتی، مراکز اقامتی و واحدهای صنفی متخلف، پلمب ۲۲ واحد صنفی شامل ۴ واحد عرضه سوغات غیرمجاز، ضبط بیش از ۳۰ کیلوگرم زعفران تقلبی و اخذ افزون بر ۴۰ میلیارد ریال جریمه نقدی توسط سازمان تعزیرات حکومتی استان بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نظارتها با محور قرار دادن نانواییها، تاکسیرانی و مراکز اقامتی صورت گرفت و بهموازات این، بازار نیز بهطور گسترده تحت نظر بود تا فروشندهای به دلیل سودجویی فردی، زیارت را برای زائران امام هشتم (ع) سخت نکند.
بخشعلی بیاتی قله زو، معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم در این مراسم ضمن تمجید از عملکرد واحدهای فعال در حوزه بازرسی و نظارت تصریح کرد: در ایام دهه آخر صفر امسال، رؤسای چهار شعبه نظارتی بهطور شبانهروزی در محل واحدهای اقامتی حاضر بودند. بارزترین تفاوت جریان نظارتها در سال جاری هم مربوط به تفکیک وظایفی بود که باعث شد تا بیش از ۱۵۰ بازرس در چهار محور منتهی به حرم مطهر رضوی مستقر باشند و حوزههای آنان هیچ تداخلی با یکدیگر نداشته باشد. ثمره این تفکیک وظایف روشن هم شرایطی را ایجاد کرد که برای نخستین بار، درج اتیکت قیمت بهطور صددرصدی اجرایی شد و کمترین تخلفات در حوزه پایانههای مسافربری و حملونقل ریلی به ثبت رسید.
وی تاکید کرد: البته سوم مهرماه به دلیل افزایش کشوری نرخ بلیتها، شاهد رشد قیمتها به میزان ۲۰ درصد بودیم که طبق مصوبه هیئت دولت، قرار بود برای بلیتفروشی بعد از ایام دهه آخر صفر اعمال شود. دراینباره هم عملکرد نهادهای نظارتی درخشان بود و درحالیکه برخی شرکتها اقدام به اخذ مابهالتفاوت قیمت بلیتها میکردند، سازمانهای اطلاعاتی مستقیم و بهطور ویژه به میدان آمدند و جلوی تحمیل خسارت دهها میلیارد تومانی به مردم را گرفتند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت گفت: پلمب بدون مماشات واحدهای متخلف توسط بازرسی اتاق اصناف شرایطی را ایجاد کرد که سایر واحدهای متخلف به درک درستی از جدیت واحدهای بازرسی برسند و همین امر، واهمه جدی در بین متخلفان ایجاد کند. در این راستا بهطور کلی حدود ۱۱ هزار و ۸۳۰ مورد بازرسی، به تشکیل هزار و ۲۰۶ پرونده انجامید که از این میان، هزار و ۸۷۶ مورد بازرسی با ۴۲۰ مورد تشکیل پرونده و اخذ بیش از ۱۰۳ میلیارد ریال جریمه نقدی مربوط به بازرسان صمت استان، هشت هزار و ۸۳۱ مورد بازرسی با ۶۸۸ مورد تشکیل پرونده مربوط به اتاق اصناف و بقیه مربوط به سایر نهادها بوده است.
امیررضا رجبی، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این همایش از پیگیری طرح تدوین منشور خدمات سفر با محوریت مستندسازی خدمات و برنامههای انجامشده در ایام پایانی ماه صفر در این اداره کل خبر داد و اظهار کرد: هر آن چیزی که در ایام پایانی ماه صفر صورت گرفت، میتواند بهعنوان یک الگوی مدیریتی برای سال آینده مطرح باشد، زیرا حقیقت این است که شهر مشهد به دلیل مجاورت با حرم مطهر رضوی در تمام طول سال باید در حالت آمادهباش برای پذیرایی از مهمانان علی بن موسیالرضا (ع) باشد، زیرا حتی کسانی که در ایام تابستان توفیق زیارت نداشتهاند، برنامهریزی میکنند تا در فصل پاییز و زمستان به دلیل آنکه ترافیک تشرف زائران به مشهدالرضا (ع) را خلوتتر میدانند، به مشهد بیایند.
وی تصریح کرد: اولویت اصلی واحدهای بازرسی در ایام ویژه زیارتی امام هشتم (ع)، کشف مصادیق دریافت اضافه وجوه و بازگرداندن این مبالغ به زائران بود تا علاوه بر برخورد بازدارنده، آنهایی هم که گرانفروشی میکنند، اینطور تلقی نکنند که بازرسان تنها قادر به اعمال جریمه نقدی خرد بر سودجوییهای کلان آنها هستند.
محسن داوری، فرماندار مشهد هم اظهار کرد: همه زائران و مجاوران احساس کردند که در ایام پایانی ماه صفر، تحول و تغییری در مشهد ایجاد شده است که رمز این توفیق، همدلی و تبدیلشدن «من» به «ما» بود؛ بهگونهای که هیچ مسئولی فعالیت خود را عامل موفقیت مشهد در پذیرایی از زائران دهه آخر صفر نمیدانست و در سایه همکاری بود که این کامیابیها معنا پیدا میکرد.
فرماندار مشهد گفت: حقیقت این بود که تحول حوزه نظارت، برتری ذاتی نسبت به سایر بخشها داشت، زیرا همه مردم بر ضرورت تقویت بازرسیها تأکید داشتند و حق هم با مردم بود. البته ناگفته نماند که موج مشارکتهای مردمی که با برپایی مواکب بینراهی و بازکردن در منازل به روی زائران نمود پیدا کرد، فضایی را در مشهدالرضا (ع) به وجود آورد که حتی واحدهای گرانفروش هم دست از رویه خود برداشتند و فراگیرشدن همین روحیه جهادی در بین مردم شرایطی را ایجاد کرد که سودجویان هم باملاحظه عمل کنند.
در انتهای این مراسم از واحدهای فعال در حوزه نظارت و بازرسی دهه آخر صفر تجلیل شد.