مظفری: پژوهش اولویت اول کشور و استان است | رونمایی از پوستر نمایشگاه هفته پژوهش در خراسان رضوی مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی نور مازندران| خسارات بسیار سنگین برآورد می‌شود وزارت کشور عهده‌دار تأمین امنیت امتحانات نهایی شد مردی که بعد از قتل همسرش، اموال او را تصاحب کرد برف و باران جاده‌های خراسان رضوی را لغزنده کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قصاص برای مردی که برای دومین بار، زن کشت قتل رفیق قدیمی با شلیک مرگبار مرد شکارچی تصادف در خراسان شمالی یک کشته و سه مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) تصادف در زیرکوه قائن ۲ فوتی و پنج مجروح برجای گذاشت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آیا قانون «الزام به ثبت رسمی» یک جراحی حقوقی است؟ یادی از  شیمی دان برجسته کشور پروفسور سیدمهدی بکاولی | سلوکی عاشقانه در  دل مولکول‌ها درباره سرطان قلب بیشتر بدانیم انتصاب «محمد بطحائی» به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور (۲۳ آبان ۱۴۰۳) + سوابق خودمان را برای روز‌هایی با هوای آلوده آماده کنیم | در جست­جوی هوای پاک تمهیدات ترافیکی پلیس راهور مشهد در ساعات قطع برق | ترافیک سنگین بزرگراهی و قطعی برق چراغ‌های راهنمایی برخی نقاط شهر (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اجرای برنامه قطعی برق در مشهد پس از ۳ روز آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت + فیلم (۲۳ آبان ۱۴۰۳) سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران در مشهد گشایش یافت شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) اهمیت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه ظرفیت‌های گردشگری جزایر جنوب کشور انصاری: برای مقابله با تغییر اقلیم باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شویم + فیلم آینده زمین در خطر است | نشانه‌ای از کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیست صدور فیش حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همراه با متناسب‌سازی، از عصر امروز (۲۳ آبان) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا صبح جمعه وزیر کار: اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود | افزایش ده‌درصدی دریافتی حداقل‌بگیران فعالیت‌هایی که انجام آن‌ها ذهن شما را ۴ سال جوان‌تر می‌کند بارش برف و باران و مه‌گرفتگی در محور‌های خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) حدود ۲۴هزار مبتلا به ایدز در کشور ثبت شده است انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی در نوبت اول توضیحات قاضی پرونده عباس پالیزدار درباره چرایی طرح ادعا‌های جدید روایت زندگی تلخ دختری جوانی که در دام اعتیاد و اعمال غیراخلاقی افتاد آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۴، امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | ۴۷۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند دادستان کازرون: خودکشی دانش‌آموز ارتباطی با مدرسه نداشته است
سرخط خبرها

۱۸ اثر تاریخی مشهد در وضعیت اضطراری مرمت

  • کد خبر: ۱۳۳۴۳۸
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
۱۸ اثر تاریخی مشهد در وضعیت اضطراری مرمت
حسین امیرکلالی رئیس اداره‌ میراث فرهنگی مشهد گفت: حدود ۱۸ اثر تاریخی مشهد در وضعیت اضطراری مرمت قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین امیرکلالی رئیس اداره‌ میراث فرهنگی مشهد در خصوص راه‌اندازی کارگروه تخصصی حفظ و احیاء آثار تاریخی اظهار کرد: ادارات شهرستان‌ها معمولا زیر سایه ادارات کل میراث فرهنگی قرار دارند. از آغاز فعالیتم در اداره میراث فرهنگی مشهد یکی از برنامه‌هایم اخذ تفویض اختیارات از اداره‌کل استان بوده تا در شهرستان مشهد بتوانیم با قدرت اجرایی بیشتر کارها را پیش ببریم.

وی افزود: حوزه گردشگری و صنایع‌دستی با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته به ظرفیت خود دست پیدا کرده که وظایف مختلفی در این حوزه به شهرستان‌ها تفویض اختیار شد، اما در حوزه میراث فرهنگی قوانینی در سطح ملی داریم که اختیارات را به شهرستان‌ها نمی‌دهند و بسیاری از مسائل مانند پاسخگویی به استعلامات، هزینه کرد اعتبارات و مرمت آثار معمولا توسط معاون میراث فرهنگی اداره‌کل استان مدیریت می‌شود و اداره میراث فرهنگی شهرستان معمولا نقش هماهنگ‌کننده دارد.

رئیس اداره‌ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد ادامه داد: در این زمینه تلاش کردیم که در این حالت اصلاح فرایند داشته باشیم. از روز نخست به دنبال ایجاد تعامل با شهردرای مشهد و دستگاه‌های مختلفی که می‌توانند به مرمت آثار تاریخی کمک کنند، بودیم.

امیرکلالی تصریح کرد: در وهله نخست باید یک ظرفیت‌شناسی نسبت به آثار تاریخی مشهد داشته باشیم. ۲۴۷ اثر در حوزه شهرستان مشهد ثبت شده که حدود ۱۱۴ اثر در پیرامون حرم رضوی قرار دارد و حدود ۶۰ اثر آن خانه قدیمی است. برخی از این آثار مانند خانه ملک، خانه داروغه، خانه توکلی و سرای عزیزالله‌اف در حال مرمت هستند که از گذشته با مشارکت شهرداری و اداره‌کل میراث فرهنگی باز زنده‌سازی شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: مدیران قبلی به دلیل پیچیدگی مسائل میراث فرهنگی و هزینه‌کرد اعتباری اندک در این حوزه جوابگوی نیازهای مرمتی آثار تاریخی نبودند، از همین رو یک کارگروه تخصصی با حوزه میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی استان در حوزه شهرستان مشهد ایجاد کردیم تا آثار تاریخی را ظرفیت‌سازی کرده و با تعریف پروژه و مشارکت سایر دستگاه‌ها در راستای مرمت آثار تاریخی گامی برداریم.

رئیس اداره ‌میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد در خصوص مهم‌ترین اولویت این کارگروه بیان کرد: به دنبال این هستیم تا وضعیت آثار تاریخی مشهد را بررسی کنیم که کدام آثار نیاز به مرمت اضطراری دارند و آن‌ها را به سطحی برسانیم که از وضعیت کنونی خود خارج شوند. مطابق بررسی ما حدود ۱۸ اثر تاریخی مشهد در وضعیت اضطراری قرار دارند.

وی ادامه داد: در همین راستا سعی کرده‌ایم اعتباراتی در این خصوص از وزارتخانه و استان دریافت کنیم. در حال حاضر «باز حوض سفلی» یک اثر مربوط به دوره ساسانی است که با جذب یک اعتبار مختصر در حال مرمت قرار دارد. همچنین ۱۷ اثر دیگر در این کارگروه مطرح خواهند شد تا بدانیم در چه وضعیتی می‌توان برای آن‌ها اعتبار عمرانی دریافت کرد تا شاهد ریزش و نابودی آن‌ها نباشیم.

امیرکلالی گفت: آثار تاریخی اگر بخواهد به ثبت برسد و برای آن بودجه و اعتبار در نظر گرفته شود در سطح معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل استان باید پیگیری شود. هدف ما این است که در این کارگروه از معاونت میراث و کارشناسان آن دعوت کنیم تا در حوزه مشهد به صورت تخصصی به آثار میراث فرهنگی مشهد توجه بیشتری نشان دهند.

شهرداری، میراث فرهنگی را یک مزاحم در طرح‌های توسعه شهری می‌داند

وی در خصوص وضعیت تعامل میراث فرهنگی و شهرداری مشهد تصریح کرد: تعامل آنچنانی میان میراث فرهنگی و شهرداری وجود ندارد. شهرداری معمولا میراث فرهنگی را به عنوان به یک مزاحم در طرح‌های توسعه شهری می‌بیند. خانه مردم نیز اگر به ثبت تاریخی برسد برخی وظایف برای مالک به وجود می‌آید که موظفند نسبت به مرمت مکان اقدام کنند. اداره‌کل میراث فرهنگی نیز برای آثاری که مالک خصوصی داشته باشد اعتبارات محدودی کنار می‌گذارد که جوابگوی آثار تاریخی نیست.

سهم ۵ درصدی میراث فرهنگی از اعتبارات عمرانی شهرداری

رئیس اداره‌ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد افزود: دغدغه اصلی ما این است که شهرداری را هم پای کار بیاوریم. مطابق ماده ۱۴ قانون حفاظت از آثار تاریخی، شهرداری و شورای شهر موظفند ۵ درصد از اعتبارات عمرانی شهرستان را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهند. این موضوع کم و بیش به صورت کمرنگ توسط شهردرای و شورای شهر انجام می‌شده است که ما این تذکر قانونی را یادآوری کرده‌ایم.

امیرکلالی عنوان کرد: ضمن اینکه با شهرداران مناطق مختلف مشهد وارد مذاکره شده‌ایم، شهردار منطقه ۷ و ۶ نیز راضی شده‌اند آثار مناطق خود را خریداری کرده و با نظارت اداره میراث فرهنگی آن را مرمت کرده و با تغییر کاربری خاصی اقداماتی مانند شهرهای شیراز و اصفهان و تبدیل آن به کافه و رستوران انجام دهند.

سرانه اعتبار عمرانی هر اثر تاریخی ۳۰ هزار تومان

وی اظهار کرد: مطابق اعلامی که وزیر میراث فرهنگی داشته سرانه اعتباری که برای هر اثر تاریخی در نظر گرفته شده حدود ۳۰ هزار تومان بوده که رقم مضحکی است و از کمبود اعتبارات عمرانی نشات گرفته است. امیدوارم در سطح شهر مشهد با استفاده از ظرفیت شهرداری و سایر دستگاه‌ها بتوانیم همانند خانه ملک، خانه داروغه، خانه توکلی و هشت بهشت پروژه‌های مشترکی تعریف کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->