یمن برای دفاع از لبنان در برابر متجاوزان آماده است نخاله در دیدار باپزشکیان: ملت فلسطین حمایت ایران را فراموش نمی‌کند واکنش حماس به شکنجه اسیران فلسطینی از سوی اشغالگران واکنش وزارت خارجه به بیانیه مشترک استرالیا، نیوزیلند و کانادا پزشکیان: دستور کار دولت چهاردهم تسریع اجرای توافقات باسوریه است پزشکیان: پشتیبانی از جبهه مقاومت سیاست اصولی ایران است شلیک ۲۰ موشک از لبنان به شمال فلسطین اشغالی (۸ مرداد ۱۴۰۳) انفجار در بزرگترین کارخانه مواد شیمیایی در آلمان (۸ مرداد ۱۴۰۳) تیم تروریستی ۴ نفره جیش‌الظلم در سیستان‌وبلوچستان دستگیر شدند (۸ مرداد ۱۴۰۳) واکنش نمایندگی وزارت خارجه در شمال‌شرق به معرفی سرکنسول جدید افغانستان در مشهد پزشکیان: عزم ایران و کوبا برای توسعه بیش از پیش مناسبات خلل‌ناپذیر است شهادت ۱۰ هزار دانش آموز و ۴۰۰ معلم در غزه | ۳۹ هزار دانش‌آموز محروم از تحصیل جان کربی: سناریوی جنگ همه‌جانبه میان لبنان و اسرائیل اغراق‌آمیز است حماس به کارشکنی نتانیاهو در مسیر توافق آتش بس واکنش نشان داد درگیری میان صهیونیست‌ها در زندان سدیه تیمان + فیلم حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان پزشکیان بر اهمیت تقویت روابط ایران و آفریقای جنوبی تاکید کرد فرستاده ویژه پادشاه عمان برای شرکت در مراسم تحلیف وارد تهران شد پزشکیان در گفتگو با مکرون: رژیم صهیونیستی در صورت حمله به لبنان اشتباهی بزرگ مرتکب خواهد شد نتانیاهو برای حزب الله لبنان رجزخوانی کرد نخست وزیر سوریه برای شرکت در مراسم تحلیف وارد تهران شد
سرخط خبرها

میرکاظمی: قیمت حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ افزایش نمی‌یابد| استعفایم شایعه بود+ فیلم

  • کد خبر: ۱۳۳۸۳۶
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
میرکاظمی: قیمت حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ افزایش نمی‌یابد| استعفایم شایعه بود+ فیلم
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه کار تهیه بودجه ۱۴۰۲ در سازمان برنامه و بودجه تمام شده است، گفت: قیمت حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ افزایش نمی‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت اظهار داشت: این سازمان در تدوین لوایح برنامه هفتم و بودجه سال آینده اولویت را به بودجه ۱۴۰۲ داده است. هنوز برنامه ششم توسعه در کشور حاکم است. اکنون در حال تدوین بودجه هستیم و مراحل نهایی را در این سازمان پشت سر می‌گذارد؛ این لایحه امروز ویرایش و سپس به دولت ارسال می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه درباره جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: براساس بودجه‌ای که در حال تدوین آن هستیم، هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ نخواهیم داشت.

میرکاظمی درباره افزایش منابع هدفمندی یارانه‌ها در قانون بودجه که مقرر شده بود صرف تولید و اشتغال در کشور شود، تاکید کرد: افزودن ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به منابع هدفمندی یارانه‌ها با توجه به عدم افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری و همچنین سال آینده، منابع موهوم است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین استعفای خود را که در روز‌های اخیر مطرح شده بود، «شایعه» دانست و آن را تکذیب کرد.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه به اختلاف نظر دولت و مجلس درباره اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه که به اشتغال اختصاص دارد، اشاره کرد و اظهار داشت: پارسال ۳۲ هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی یارانه‌ها به بحث اشتغال اختصاص یافته بود؛ در نیمه دوم سال که دولت سیزدهم روی کار آمد، متوجه شدیم که دولت قبل ریالی از این محل برای اشتغال پرداخت نکرده است؛ با اینکه آنجا هم منابع و مصارف درست بسته نشده بود، تلاش کردیم تا پایان سال ۱۹ هزار میلیارد تومان بابت اشتغال پرداخت شد.

میرکاظمی افزود: عملکرد سال گذشته تبصره ۱۴ قانون بودجه در زمینه هدفمندی یارانه‌ها حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان بود که دولت در لایحه بودجه امسال پیشنهاد کرد این رقم به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان برسد، اما نهایت در مجلس به ۶۶۰ هزار میلیارد تومان رسید که مورد اعتراض سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و همان زمان هم گفتیم که این منابع قابل وصول نیست، زیرا دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت آب، برق و گاز ندارد.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه منابع هدفمندی یا باید از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و یا افزایش تولید محقق شود، اظهار داشت: افزایش تولید گاز به همین راحتی امکان‌پذیر نیست و نیاز به سرمایه‌گذاری چند ساله دارد؛ درباره فرآورده‌های نفتی نیز اینطور نبود که پالایشگاه جدیدی وارد مدار شده باشد.

میرکاظمی با یادآوری اینکه منابع غیرقابل وصول سبب می‌شود تا مصارف آن نیز قابل تحقق نباشد، اظهار داشت: حتی در جلسات مشترک دولت و مجلس برای هدفمندی یارانه‌ها نیز رییس مجلس بر این نکته تاکید داشت که دولت ابتدا معیشت را در نظر بگیرد و اشتغال در اولویت‌های بعدی است؛ سازمان برنامه از ابتدا موافق ایجاد این ناترازی نبود، اما امروز که ایجاد شده، می‌گویند چرا منابع برای اشتغال در نظر گرفته نشده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره برداشت از صندوق توسعه ملی نیز گفت: در قانون منابع عمومی کشور آنچه مصوب شده بود، اینکه دولت بتواند ۲۰ درصد از صندوق توسعه ملی استفاده کند و ۲۰ درصد از درآمد فروش نفت نیز به صندوق برود؛ در مجلس اذن مربوط به این برداشت گرفته نشد و در نتیجه ۴۰ درصد از درآمد‌های نفتی به صندوق واریز شد؛ این بدان معنا بود که بخشی از منابع و مصارف دولت کم می‌شد در حالی که مجلس نه تنها مصارف را کم نکرده بود در حالی که ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز به آن اضافه کرده بود.

میرکاظمی ادامه داد: از این رو از سوی رییس‌جمهور اجازه‌ای از رهبر معظم انقلاب برای استفاده ۲۰ درصدی از منابع یاد شده که دولت‌ها استفاده می‌کردند، گرفته شد تا صرف تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و اشتغال شود که ایشان نیز با برداشت ۱۰ درصد موافقت کردند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: کار‌های اجرایی این برداشت در دست اجراست و بانک مرکزی در حال تسعیر نرخ آن است تا منابع به حساب دولت واریز شود و بتواند از اشتغال پشتیبانی کند. یعنی دولت به فکر اشتغال بود، اما منابعش را در اختیار نداشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->