سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

مصوبات ستاد علوم‌پایه برای گسترش حمایت از ۱۰۰ نفر برتر در رشته‌های وابسته

  • کد خبر: ۱۳۴۲۷۶
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱
مصوبات ستاد علوم‌پایه برای گسترش حمایت از ۱۰۰ نفر برتر در رشته‌های وابسته
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در ستاد علوم پایه که در وزارت علوم به ریاست وزیر و دبیری من تشکیل شده است، مصوباتی داشتیم از جمله این‌که ۱۰۰ نفر برتر در علوم پایه از ابتدای تحصیل تا پایان آن بورسیه شوند و بعد از پایان تحصیل آن‌ها هم حمایت‌ها ادامه یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، سعدالله نصیری قیداری امروز در آیین افتتاح اولین روز از هفته ترویج علم و بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با اشاره به نامگذاری روز ۱۰ نوامبر به عنوان روز علم از سوی سازمان ملل متحد، افزود: همچنین این سازمان، امسال را "سال جهانی علوم پایه" نامیده است؛ چرا که بشر بعد از سال‌ها جنگ به این نتیجه رسید که علم و فرهنگ تنها راه رسیدن به سعادت است.

وی با اشاره به نقش علوم پایه در توسعه جوامع، اظهار کرد: نقش دولت‌ها اینجا مهم است و دولت‌ها مورد خطاب یونسکو هستند و از آن‌ها می‌خواهد در توسعه علم کمک کنند.

نصیری قیداری گفت: تا وقتی عالم، شأن مناسبی نداشته باشد، علم پیشرفت نمی‌کند و شأن عالم با حمایت دولت، ایجاد و حفظ می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت نفع‌رسانی علم به همه اقشار جامعه، بیان کرد: دولت و مجلس باید از توسعه علوم پایه حمایت کنند، برای بخش خصوصی صرف نمی‌کند روی یافته‌های کیهان‌شناسی هزینه کند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: علوم پایه از میان همه علوم نقش مهمی در توسعه دیگر شاخه‌های علم از علوم فنی، مهندسی و کشاورزی دارد، ولی در سال ۱۹۰۰ میلادی صنایع و دانشمندان منتظر کشف علم مکانیک کوانتوم نبودند تا از طریق آن مسائل را حل کنند و وقتی ماکس پلانک با تغییر قوانین این مساله را حل کرد، امروز هیچ بخشی از صنعت از مکانیک کوانتوم بی بهره نیست.

وی با اشاره به اقدامات خواجه نصیرالدین طوسی در توسعه رصدخانه‌ها در قرن هفتم هجری، خاطر نشان کرد: در آن زمان ۱۲۰ منجم در رصدخانه مراغه فعالیت علمی می‌کردند، در حالی‌که امروزه این تعداد منجم نداریم و این هنرمندی خواجه نصیرالدین طوسی بود که به عنوان وزیر می‌توانست حمایت مالی حاکم وقت را برای فعالیت علمی جلب کند.

وی افزود: مقام معظم رهبری بار‌ها روی توسعه علم تاکید کرده‌اند. دولت باید از این فرصت استفاده کند و از دانشمندان علوم پایه و شأن آن‌ها حمایت کند، البته این مهم است که چه کسی معلم و دانشمند باشد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت حمایت دولت از علوم پایه، اظهار کرد: هزینه در علوم پایه برای بخش خصوصی به‌صرفه نیست و دولت و مجلس باید از این علوم، حمایت و در آن سرمایه‌گذاری کنند.

نصیری قیداری گفت: امروز با دانشجویانی در دانشگاه روبرو هستیم که ریاضیات پایه را بلد نیستند و در دانشگاه هم امکان تدریس این دروس نیست؛ بنابراین انقطاعی بین آموزش‌وپرورش و آموزش عالی رخ داده است.

وی ادامه داد: در ستاد علوم پایه که در وزارت علوم به ریاست وزیر علوم و دبیری من تشکیل شده است، مصوباتی داشتیم از جمله این‌که ۱۰۰ نفر برتر در علوم پایه از ابتدای تحصیل تا پایان آن بورسیه شوند و بعد از پایان تحصیل آن‌ها هم حمایت‌ها ادامه یابد.

نصیری قیداری گفت: تاکنون ۵ جلسه از جلسات این ستاد، برگزار و اتاق فکر علوم پایه نیز در وزارت علوم با ریاست من تشکیل شده است تا به وضعیت علوم پایه در ایران به‌ویژه کاهش دانشجویان آن رسیدگی شود.

وی بر عمومی شدن علم تاکید کرد و گفت: همه مردم باید به یک میزان از دستاورد‌های علم برخوردار شوند. شکاف طبقاتی و آپارتاید علمی بین استفاده از علم فقط بین کشور‌های ثروتمند و کشور‌های فقیر نیست و در کشور‌های مختلف نیز بین طبقات مختلف، آشنایی و استفاده از دستاورد‌های علم یکسان نیست.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->