دادستانی تهران علیه «حسام الدین آشنا» اعلام جرم کرد معاون هماهنگ کننده ارتش: شهید صیادشیرازی یک الگو در میان نیروهای مسلح بود سرلشکر باقری: وحدت نیروهای مسلح و توکل بی‌نظیر به قدرت خداوند از صفات شهید صیادشیرازی بود صدور رأی نهایی دادگاه عالی کانادا درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: افزایش تعداد نمایندگان مجلس در انتظار لایحه دولت است ارائه پیشنهاد جدید آتش بس در غزه از سوی دولت مصر همه چیز درباره کمونیسم و کمونیست‌ها استاندار خراسان رضوی: منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن را به عنوان دو مطالبه اصلی مردم سبزوار پیگیری می‌کنیم قاآنی: دشمنان قدرتمند در برابر اراده ملت‌های مقاوم ناتوان هستند بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان
سرخط خبرها

ماجرای تخریب برند‌های ایرانی و کسب‌و‌کار‌های دیجیتال چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۴۳۲۱
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۴
ماجرای تخریب برند‌های ایرانی و کسب‌و‌کار‌های دیجیتال چیست؟
تلاش دشمنان برای به تعطیلی کشاندن بزرگترین کسب و کار‌های دیجیتال در کشور، هم اقتصاد ملی را دچار خسارت می‌کند و هم با بیکار شدن فعالان کسب و کار‌های دیجیتال، فضاسازی‌های کذب گذشته در نگاه افکار عمومی واقعی جلوه خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، طی هفته‌های گذشته موضوع وارد شدن لطمات شدید به کسب و کار‌های دیجیتال پس از ایجاد محدودیت در دسترسی کاربران به سکو‌های آمریکایی واتس‌اپ و اینستاگرام محل بحث و گفتگو‌های زیادی بوده است.

ارقام عجیب و غریب متفاوتی که حتی به چند ده میلیارد دلار در ماه نیز بالغ می‌شود در طول هفته‌های اخیر به عنوان خسارت وارد شده به کسب و کار‌های دیجیتال اعلام شده که عموماً مبنای کارشناسی صحیحی ندارد.

به‌دلیل غیر شفاف بودن بسیاری از این کسب و کار‌ها که به‌دلیل خارج بودن از دایره ثبت رسمی و پرداخت مالیات، امکان رصد دقیق آن‌ها وجود ندارد و از این رو نمی‌توان نمایه‌ای واقعی از گردش درآمدی آن‌ها ارائه کرد.

مهمترین کسب و کار‌های دیجیتال در کشور که سالانه بالغ بر هزاران میلیارد تومان گردش مالی دارند و میلیون‌ها نفر از هموطنان در ردیف مشتریان روزانه آن‌ها هستند، بر بستر شبکه ملی اطلاعات در کشور فعالیت می‌کنند و در طول هفته‌های اخیر نیز بدون هیچ محدودیتی به خدمت رسانی خود ادامه داده‌اند.

برندهایی، چون اسنپ، تپسی، دیجی‌کالا، دیوار، ازکی، بازار، مایکت و ده‌ها برند خرد و کلان دیگر که نماد‌های اصلی کسب و کار‌های دیجیتال در کشور هستند که پس از ایجاد محدودیت در سکو‌های پیام رسان یا شبکه‌های اجتماعی خارجی همچنان بدون وقفه فعالیت‌های خود را پیگیری کرده‌اند.

اما آنچه مسلم است تعداد زیادی کسب و کار خرد که عمدتاً مربوط به صنعت پوشاک، صنایع دستی و مشاغل خانگی و مشابه آن است در سکو‌های خارجی به‌ویژه اینستاگرام ایجاد شده که محدودیت‌های اخیر به آن‌ها لطمه زده است.

موضوع قابل توجه در این خصوص تعداد زیاد و گردش مالی محدود این گونه کسب و کار‌هایی است که بر بستر اینستاگرام شکل گرفته و نشان می‌دهد صاحبان آن‌ها عمدتاً از اقشار با درآمد پایین هستند.

در کنار این کسب و کار‌ها که از نقطه نظر ماهیت، قانونی هستند، بسیاری از مراکز سوداگری در حوزه فروش غیر قانونی ارز، مشروبات الکلی، موادمخدر، دارو‌های غیرمجاز، الات و بستر‌های قمار و مواردی از این دست نیز در سکو‌های واتس‌اپ و اینستاگرام ایجاد شده که از نقطه نظر گردش مالی نیز بسیار قابل توجه است.

با توجه به امتیازات گسترده و کم سابقه‌ای که دولت در قالب بسته حمایت از کسب و کار‌های دیجیتال با هدف مهاجرت صاحبان مشاغل قانونی به سکو‌های داخلی در نظر گرفته به طور قطع این گروه از کسب و کار‌ها نه تنها مشکلی برای انتقال فعالیت‌های خود به سکو‌های داخلی نخواهند داشت بلکه از آن استقبال نیز خواهند کرد.

صرف نظر از برخی اعتراضات که با انگیزه‌های سیاسی - اجتماعی نسبت به ایجاد محدودیت در استفاده از سکو‌های واتس‌اپ و اینستاگرام مطرح است، در بخش اقتصادی نیز سه گروه با اهداف کاملاً متفاوت، مخالف ایجاد محدودیت در سکو‌های اینستاگرام و واتس‌اپ هستند:

گروه اول صاحبان مشاغل خرد هستند که نسبت به آینده کسب و کار خود پس از انتقال به سکو‌های داخلی به‌دلیل احتمال از دست دادن مشتریان، وضع مالیات، کارآمد نبودن برند‌های ملی و... نگران هستند. به طور قطع با اطلاع رسانی صحیح، پشتیبانی موثر و کمک به توسعه کسب و کار این گروه که می‌تواند موجب افزایش درآمد آن‌ها نیز بشود، باید نگرانی‌های آنان برطرف شود.

گروه دوم سوداگران بازار‌های غیر قانونی فعال در اینستاگرام هستند که در شرایط جدید کاملاً از گردونه خارج خواهند شد و خروج آن‌ها در مواردی به نفع جریان کلی اقتصاد در کشور است.

گروه سوم که باید از آن‌ها به عنوان سیاست بازان دارای نقاب اقتصادی یاد کرد، دسته‌ای هستند که با اشراف کامل نسبت به تأثیر اقتصادی بسیار کم ایجاد محدودیت در سکو‌های واتس‌اپ و اینستاگرام با دروغ پردازی و جنجال به‌دنبال جریان سازی هدفمند برای شکل نگرفتن بستر‌های ملی برای توسعه کسب و کار‌های دیجیتال و ایجاد مطالبه برای محدود نشدن واتس‌اپ و اینستاگرام با اهداف سیاسی و امنیتی هستند.

این گروه که قطعاً دلسوز و پیگیری کننده منافع ملت ایران نیستند اخیراً اقداماتی مشکوک و البته پیچیده را برای تخریب کسب و کار‌های دیجیتال محبوب و پرمخاطب داخلی با اهداف کاملاً سیاسی و ضد ملی در دستور کار خود قرار داده‌اند.

فضاسازی علیه برند‌های بزرگی و گا‌ها موفق در بخش خصوصی، چون دیجیکالا، اسنپ فود، ازکی و... در کنار دروغ پردازی در مورد شرکت میهن ضمن آن که تلاشی کاملاً سیاسی برای ضربه زدن به اقتصاد کشور و از میان بردن اشتغال ایجاد شده از سوی این برند‌ها است، به نوعی اثبات بسترسازی‌های کذب در مورد تعطیلی کسب و کار‌های دیجیتال است.

ناکامی این گروه در جا انداختن دروغ بزرگ تعطیلی کسب و کار‌های دیجیتال و زیان‌های چند ده میلیارد دلاری ناشی از آن اینک موجب شده که با تلاش ناجوانمردانه برای به تعطیلی کشاندن بزرگترین کسب و کار‌های دیجیتال در کشور، هم اقتصاد ملی مورد ضربه قرار گیرد و هم با بیکار شدن فعالان کسب و کار‌های دیجیتال فضاسازی‌های کذب مطرح شده در نگاه افکار عمومی واقعی جلوه کند.

منبع: نورنیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->