انتقال ۴۳ ایرانی محبوس در زندان‌های عراق به کشور رئیس مجلس به گیلان سفر می‌کند (۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار سازمان ملل: همه چیز در غزه از جمله زندگی رو به پایان است آنچه دربارهٔ پاسخ ایران به ترامپ باید بدانید عراقچی: آمادگی کامل برای مقابله با هر تهدیدی را داریم | مذاکره مستقیم با آمریکا مردود است ترامپ: ایران در صدر فهرست اولویت‌های من قرار دارد + فیلم زلزله میانمار ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی برجای گذاشت (۸ فروردین ۱۴۰۴) سردار نقدی: همه برای یک عملیات بزرگ آماده باشند سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: حضور پرشور مردم، لبیک به پیام رهبر انقلاب بود چرا عمان برای ارسال جواب نامه ترامپ انتخاب شد؟ جیش‌الظلم مسئولیت حمله به دو خودروی انتظامی در ایرانشهر را بر عهده گرفت تولیت آستان قدس رضوی: راهپیمایی روز قدس، مایه امید مظلومان و وحشت دشمنان است «روز قدس» همه دنیا را متوجه مظلومیت فلسطین کرد | اندیشه مقاومت با تهدید و بمباران نابود نمی‌شود رئیس جمهور در حاشیه راهپیمایی روز جهانی قدس: حامیان رژیم صهیونیستی باید پاسخگوی جنایات این رژیم تروریست باشند هشدار حمله اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت + تصاویری از تخلیه ضاحیه (۸ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: راهپیمایی روز قدس در مشهد با شکوهی مثال‌زدنی برگزار شد وزیر کشور در راهپیمایی روز قدس: بر عهد خود با آرمان‌های فلسطین مصمم‌تر از گذشته ایستاده‌ایم حمله اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه + فیلم تشریح جزئیات پاسخ ایران به آمریکا از زبان عراقچی در حاشیه راهپیمایی روز قدس + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی در حاشیه راهپیمایی روز قدس: مردم تا براندازی کفر صهیونیست، پای دین خدا ایستاده‌اند رسید جمعه آخر، سلام قدس شریف | روایت شهرآرانیوز از خروش تاریخی مشهدی‌ها در راهپیمایی روز قدس + فیلم عضو مجلس خبرگان رهبری: روز جهانی قدس روز اعلام برائت از اسرائیل و تعیین مرز‌های جدید مقاومت است قطعنامه راهپیمایی روز قدس ۱۴۰۴ در تهران توسط دختر شهید رئیسی قرائت شد | نتانیاهو، قصاب غزه، باید محاکمه شود قالیباف: دنیای اسلام بار دیگر از انگلیس خبیث خنجر خورده است | رابطه انگلیس و اسرائیل یک رابطه‌ی پدر-فرزندی است + فیلم استاندار خراسان رضوی: راهپیمایی باشکوه روز قدس، پشتوانه ملت مظلوم فلسطین است حماس روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه را روزهای دفاع از غزه و قدس اعلام کرد رئیس جمهور لبنان: سازش با اسرائیل مطرح نیست عراقچی در تماس تلفنی با همتای انگلیسی: مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست
سرخط خبرها

مثل شهدا پای آرمان‌های انقلاب بمانیم

  • کد خبر: ۱۳۵۰۲۵
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
مثل شهدا پای آرمان‌های انقلاب بمانیم
به قول شهید سلیمانی، «نه فرزندان خاص خود ما که فرزندان جامعه ما»؛ فرزندان خاص من و شما هم در شمار فرزندان جامعه اند.

کم مورد پرسش قرار نگرفته ایم ما. مهم‌ترین پرسش این روز‌ها هم این بود که چرا انقلاب کردید؟ غریبه هم نمی‌پرسد این را، بلکه فرزندان خود ما می‌پرسند. به قول شهید سلیمانی، «نه فرزندان خاص خود ما که فرزندان جامعه ما»؛ فرزندان خاص من و شما هم در شمار فرزندان جامعه اند. پندار شان این است یا برایشان چنین رقم زده اند که انگار ما گلستان را به آتش کشیده ایم.

انگار بهشت را برآشفته ایم، حال آنکه نسل گذشته می‌دانند نهضت ما انقلاب در جهنم بود. برای به هم ریختن دوزخ شاه ساخته برخاستیم و گلوله‌ها و حتی به خیابان آمدن تانک‌ها هم ما را از پا نینداخت. برای قضاوت منطقی در باره انقلاب اگر نمی‌توانید در آن زمان زندگی کنید، باید خود را در آن ظرف زمانی تصور کنید.

بخوانید شرایط را و بسنجید در شرایطی چنان، شما -اگر بودید- چه می‌کردید. با تحلیل نگاه امروز شان به جرئت می‌توان گفت اگر بودند، پرخروش‌تر از نسل ما، برای برهم زدن نظم باطل شاهنشاهی، غیرت به خرج می‌دادند.

این را به فرزندان خود گفته ام، به فرزندان جامعه خود هم می‌گویم که حتما توجه داشته باشید که پدیده‌های اجتماعی هم – به قول فلاسفه- تا به «وجوب» نرسد، به «وجود» هم نخواهد رسید. به واقع، انقلاب نمی‌کنند، انقلاب می‌شود.

وقتی یک ملت علیه آن رژیم برخاست. دیگر امروز در چرایی انقلاب جای، اما و اگر نیست. به وجوب رسیده بود ضرورت انقلاب و به وجود رسید در میدان. در آن میدان هم فقط این نبود که ما بدانیم چه چیزی را نمی‌خواهیم. نگفتیم فعلا، این رژیم را فرو می‌ریزیم تا بعد ببینیم چه می‌شود.

نه، می‌دانستیم چه می‌خواهیم. مدل حکومتی مولا علی (ع) را به عنوان یک الگوی موفق در عدالت محوری پیش رو داشتیم. می‌خواستیم بهشت بسازیم که انسان‌ها در آن هر لحظه با ارزش افزوده، قیمتی‌تر شوند. می‌خواستیم عدالت احیا و قسط و داد، رویه حکمرانی باشد. نقشه مهندسی و طرح آزموده داشتیم. مصالح هم موجود بود؛ از فراوان انسان‌های صالحی که خود را وقف اصلاح می‌کردند.

مطهری بود، بهشتی بود، رجایی بود و نمونه‌های میدانی تر، چون همت و باکری و برونسی و صیاد شیرازی و رحیمی و...  که تا بودند،  نگاه به افق‌های روشن بیناتر بود. ما آنان را می‌دیدیم و اصلا تصور هم نمی‌توانستیم بکنیم که روزی خواهد آمد و برخی‌ها در جایگاه مسئولیت به ثروت‌های چند هزار میلیاردی خواهند رسید. به عدالت می‌اندیشیدیم و فراتر از آن به ایثار. ما افراد صالح کم نداشتیم.

قرار بود پایه‌های کار باشند؛ اما دشمن با آغاز ترور و جنگ، اینان را- که مصالح ساخت جامعه بهشتی بودند- از ما گرفت. خب، وقتی مصالح به اندازه کافی نداشته باشیم، نخواهیم توانست سازه‌ای در اندازه طرح، بسازیم. بله، ما می‌خواستیم بهشت را برای مردم بسازیم. طرح امام (ره) این بود؛ اما دریغ که با شهادت ۲۴۰ هزار انسان صالح در جنگ، توفیق به قدری که باید، حاصل نشد.

البته توفیقات هم کم نبوده و نیست اگر منصفانه داوری کنیم. رویکرد‌ها و کارنامه‌ای قابل ارزیابی داریم؛ اما در مقیاس آرمان‌ها یمان، راه نرفته هزاران فرسنگ است. بهشت هم یافتنی نبود که بجوییم و آدرس بدهیم؛ ساختنی است مثل بنا، بافتنی است مثل فرش. برای تحقق آن آرمان باید خیلی تلاش کنیم. خود را به تراز شهدا صاحب صلاحیت کنیم. مطمئن باشیم اگر چنین کنیم، با همت همه ما و با توکل بر خدا آن بنا ساختنی و آن فرش بافتنی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->