حمله رژیم صهیونیستی به آوارگان فلسطینی ۳۰ شهید و زخمی برجای گذاشت (۲۶ آبان ۱۴۰۳) سفیر ایران در عراق: عامل اصلی نقض حریم هوایی عراق، آمریکا است وزیر دفاع وارد دمشق شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) گروگانگیری در پاریس + فیلم پزشکیان بر تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا تاکید کرد دو فرمانده جهاد اسلامی در حمله رژیم صهیونیستی به دمشق به شهادت رسیدند پزشکیان: شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم حملات موشکی سنگین حزب الله به حیفا (۲۶ آبان ۱۴۰۳) رئیس جدید دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) منصوب شد شمار شهدای غزه به ۴۳ هزار و ۷۹۹ تن رسید رئیس سازمان انرژی اتمی: اهتمام ویژه‌ای به بردن فناوری هسته‌ای در زندگی مردم داریم آملی لاریجانی: نیازمند توسعه و استفاده از هوش مصنوعی و علوم شناختی براساس سیاست‌گذاری اصولی هستیم + فیلم واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره نسل کشی در غزه مهاجرانی: دولت کاملا از صنایع‌دستی حمایت می‌کند سردار کاکاوند: فراجا در عرصه مبارزه با مواد مخدر بیش از ۳۶۰۰ شهید تقدیم امنیت کشور کرده است شمخانی: آمریکا باید غرامت عقب‌نگه‌داشتن ایران را بپردازد جان‌باختن ۱۰ نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستانی در هند نامه مجلس شورای اسلامی به مقام معظم رهبری درباره سامان‌دهی کارکنان اسلامی در دامغان: از فاز تحقیقات عبور کرده‌ایم | ۴ مرکز فرآوری پلاسمایی دیگر در کشور افتتاح می‌شود کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان ۵ وزیر دولت خواهند بود ابراز نگرانی قطر از ممنوعیت آنروا | این تصمیم نتایج انسانی و سیاسی خطرناکی را در پی دارد نبیه بری: فضای حاکم بر مذاکرات آتش‌بس، مثبت است پزشکیان، «مصطفی مولوی» را به سمت رئیس‌دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور منصوب کرد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) + سوابق و بیوگرافی قالیباف: مردم باید به ما اعتماد کنند؛ با این بورس نمی‌توانیم اعتماد مردم را جلب کنیم با حضور اسلامی، کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما، در رفسنجان افتتاح شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) نمایندگان مجلس در صحن علنی این هفته هم به اصلاح قانون انتخابات خواهند پرداخت آمریکا بیش از ۵۷ میلیون دلار به نیرو‌های کرد عراق و سوریه کمک کرد چین از آمریکا خواست، اجازه توقف رئیس جمهور تایوان در خاک خود را ندهد
سرخط خبرها

طالبان احتمالا به ده‌ها میلیون دلار متعلق به دولت پیشین افغانستان دسترسی پیدا کرده است

  • کد خبر: ۱۳۵۱۸۰
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷
طالبان احتمالا به ده‌ها میلیون دلار متعلق به دولت پیشین افغانستان دسترسی پیدا کرده است
اداره بازرسی ویژه ایالات متحدۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در تازه‌ترین گزارش خود گفت: احتمالا گروه طالبان به ده‌ها میلیون دلاری که آمریکا پیش از سقوط حکومت افغانستان به دولت پیشین این کشور منتقل کرده بود، دسترسی پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان که از پروژه‌ها و هزینه‌های آمریکا در افغانستان نظارت می‌کرد، گفت آمریکا ده ها میلیون دلار پول پیش از فروپاشی نظام جمهوری افغانستان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ به افغانستان منتقل کرده بود که احتمالا اکنون طالبان به این پول ها دسترسی پیدا کرده است.

سیگار با بیان اینکه این مقدار پول ۵۷.۶ میلیون دلار است؛ اظهار کرد وزارت دفاع آمریکا ۴۵.۶ میلیون دلار، وزارت امور خارجه ۲ میلیون و ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا (یو اس ای آی دی) نیز ۱۰ میلیون دلار را به حساب نظام جمهوری افغانستان انتقال داده بودند.

سیگار گفت احتمال می‌رود زمانی که گروه طالبان به قدرت بازگشتند و کنترل وزارت‌خانه‌های افغانستان از جمله وزارت مالیه را در دست گرفتند، بخشی از ۵۷.۶ میلیون دلار در حساب‌های تحت کنترل دولت افغانستان باقی مانده باشد.

بربنیاد گزارش سیگار از سال ۲۰۰۲ تا ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱، وزارت‌های دفاع و امور خارجۀ آمریکا و ادارۀ توسعه بین‌المللی آمریکا حدود ۱۷.۳ میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده اند که این پول یا مستقیماً در اختیار دولت افغانستان قرار گرفت و یا از طریق نهادهای خارجی که به گونۀ مشترک با دولت افغانستان کار می‌کردند، هزینه شده است.

این در حالی است، که پژوهشگران در دانشگاه براون(Brown University) با انجام یک بررسی همه‌جانبه، برآورد کرده اند که ایالات متحده در ۲۰ سال گذشته که از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی آغاز شده، در مجموع ۲.۲۶ تریلیون دلار برای جنگ در افغانستان هزینه کرده است. این بدان معناست که این جنگ روزانه ۳۰۰ میلیون دلار برای آمریکا هزینه برداشته و سرانه آن به ازای هر افغانستانی معادل ۵۰ هزار دلار بوده است.

به عبارت دیگر، ایالات متحده بیش از جمع دارایی خالص ثروتمندترین افراد آمریکا از جمله جف بزوس، ایلان ماسک، بیل گیتس و ۳۰ میلیاردر دیگر برای دور نگه داشتن شبه‌نظامیان طالبان از کابل، هزینه کرده است.

۲.۲۶ هزار میلیارد دلار هزینه شده در افغانستان شامل بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار هزینه‌های مستقیم جنگ و افزون بر ۸۵ میلیارد دلار صرف شده برای آموزش ارتش مغلوب افغانستان بوده است.

اما از نظر جانی نیز جنگ افغانستان موجب جان باختن دو هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی و نزدیک به چهار هزار پیمانکار غیرنظامی آمریکایی شده است. همزمان ۶۹ هزار نظامی افغانستان، ۴۷ هزار غیرنظامی و ۵۱ هزار نفر دیگر نیز کشته شده‌‌اند.

هزینه مراقبت از ۲۰ هزار زخمی و معلولِ آمریکایی به جا مانده از جنگ افغانستان تا کنون ۳۰۰ میلیارد دلار برای دولت‌های ایالات متحده هزینه در بر داشته و مطابق برآورد دانشگاه براون، باید به این هزینه ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر افزوده شود.

بر پایه این بررسی، بخشی از مخارج جنگ افغانستان با خروج نیروهای آمریکایی در دوره ریاست جمهوری جو بایدن به پایان نرسید زیرا دولت‌‌های پیشین برای تامین این هزینه‌ها ناگزیر به استقراض شده بودند که تا کنون به ازای آن ۵۰۰ میلیارد دلار بهره پرداخت کرده‌اند؛ رقمی که بخشی از هزینه ۲.۲۶ میلیارد دلاری جنگ افغانستان به شمار می‌رود.

پژوهشگران دانشگاه براون تخمین می‌زنند، که هزینه بهره بدهی جنگی افغانستان برای دولت آمریکا می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۶.۵ تریلیون دلار برسد؛ رقمی که سرانه آن به ازای هر شهروند آمریکایی ۲۰ هزار دلار خواهد شد.

در ماه مارچ سال ۲۰۲۲، وزارت دفاع آمریکا به کانگرس این کشور گزارش داد، که مقدار وسایل و تجهیزات دفاعی انتقال یافته افغانستان به ارزش حدود ۷.۱ میلیارد دلار پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در اگوست ۲۰۲۱ در این کشور باقی مانده است.

از سوی دیگر باید دانست این همه هزینه گزاف را آمریکا و متحدانش برای بدست آوردن چه مقصدی و از چه منبعی هزینه کرده اند.

بخش اعظمی از این منابع را معادن و مخازن عظیم و دست نخورده افغانستان داده اند و بخش کوچکی نیز مورد دستیابی سیاست های خصمانه و استعماری آمریکا متحمل شده است.

منبع:yjc

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->