به گزارش شهرآرانیوز، دکتر کیارش قزوینی افزود: درحالحاضر ۸۰درصد پایاننامههای دانشجویان تخصصی این گروه بر روی بیماری سل برنامهریزی میشود و همین باعث شده که مشهد به عنوان قطب تحقیقاتی بیماری سل شناخته شود.
وی با بیان اینکه محققان این گروه در تشخیص بیماری سل به ساختارهای خیلی خوبی رسیدهاند، خاطر نشان کرد: درحالحاضر مجموعهای از دقیقترین سازوکارهای تشخیصی سل و سایر مایکوباکتریومها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد که این امر موجب شده است، زمینه تحقیقات گستردهای در این گروه شکل بگیرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: اعضای هیات علمی این گروه موفق به طراحی و تولید سیستمهایی شدهاند که ظرف چند دقیقه، علاوهبر حضور باکتری، جنس و گونه مایکوباکتریوم را تشخیص میدهد.
به گفته وی، با توجه به تعدد مایکوباکتریومهای بیماریزا که اغلب باعث میشود تشخیص آنها کار دشواری باشد، گاهی بیماران به خاطر تشخیص نادرست، مدتها داروهایی استفاده میکنند که تأثیری بر این باکتری ندارد و سیستم تشخیصی که توسط اساتید گروه ایجاد شده، برای حل این مشکل، بسیار مفید است.
دکتر قزوینی از مراحل آزمایشی تولید یک واکسن سل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و گفت: چندین دانشجوی دکتری و استادان مختلف به اتفاق معاونت پژوهشی دانشگاه در حال کار بر روی این واکسن هستند و میشود گفت این اقدام مهم در کل دنیا انحصاری خواهد بود.
منبع: خبرگزاری صداو سیما