جولانی وارد جمهوری آذربایجان شد سرلشکر موسوی: پایبندی جدی دستگاه‌های اجرایی به ضوابط پدافند غیرعامل ضروری است معاون اول رئیس جمهور: انجام مذاکره با اقتدار، اولویت حاکمیت است نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای در چین از ۳۰۰ میلیون تا ۴ میلیارد تومان؛ تسهیلات سازمان بسیج سازندگی به منازل آسیب‌دیده در جنگ وزیر خارجه اسرائیل با وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار می‌کند رئیس‌جمهور ماده واحده الزام پشتیبانی از فعالیت­‌های تحقیقاتی هیئت‌علمی دانشگاه‌­ها را ابلاغ کرد معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور: با تکیه بر اشتراکات، مهاجرهراسی را خنثی کنیم اسامی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان اعلام شد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنامه هسته‌ای را باقدرت دنبال می‌کنیم پارکینگ اربعین در مرز مهران مسقف و خورشیدی می‌شود افشاگری تاکر کارلسون: اسرائیل، پشت پرونده جنسی اپستین در آمریکا است گزارشگر ویژه سازمان ملل: نتانیاهو باید بازداشت شود شیوه‌نامه جذب استعداد‌های برتر در پست‌های مدیریتی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد آخرین آمار جنگ ۱۲ روزه تاکنون؛ ۹۴۳ شهید و ۸ نفر مفقود شده‌اند | ۵ زندانی اوین شهید شدند برادر یک اسیر اسرائیلی: تنها راه آزادی اسرا توافق با حماس است ترامپ، هگست را به عنوان «وزیر جنگ» معرفی کرد سخنگوی دولت: گفت‌وگوهای مستقیم، صریح و مستند، ضرورتی انکارناپذیر برای ماست واکنش سازمان ملل به بازداشت مدیر دفتر المیادین توسط رژیم اسرائیل عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت از تصدی‌گری فاصله بگیرد قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه: تجلی «وفاق ملی» را در جنگ دوازده روزه شاهد بودیم | دولت چهاردهم وارث تورم بالای ۴۰ درصد بود کوچکی‌نژاد: حمایت از کسب‌وکار‌های خرد از اولویت‌های دولت باشد واکنش علاء‌الدین بروجردی به تهدید جدید ترامپ: این‌بار گستره پاسخ از پایگاه‌های ثابت آمریکا فراتر می‌رود نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: اجرای قانون جوانی جمعیت نباید حتی در شرایط جنگی متوقف شود حملات مکرر انصارالله یمن به کشتی‌های دریای سرخ صدای دبیرکل سازمان ملل را درآورد افزایش شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۸۲۳ نفر (۲۰ تیر ۱۴۰۴) اوکراین: ارسال سلاح از سر گرفته شده است
سرخط خبرها

معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود

  • کد خبر: ۱۳۷۱۷۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود
یک هیئت دیپماتیک پاکستانی قرار است فردا سه‌شنبه برای دیدار با رهبران طالبان به کابل سفر کند. بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، این هیئت را حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان رهبری می‌کند. این نخستین هیئت سیاسی اعزامی یک دولت مسلمان برای دیدار با طالبان است که یک زن آن را سرپرستی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ربانی‌کهر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ وزیر خارجه پاکستان و پیش از آن، وزیر دارایی و مدتی هم نماینده مجلس عوام پاکستان بود. او آوریل ۲۰۲۲، پس از برکناری عمران خان از نخست‌وزیری و در دولت شهباز شریف، معاون وزیر خارجه شد.

رسانه پاکستانی د نیوز در گزارشی، نوشت که حنا ربانی‌کهر قرار است با ملا محمدحسن آخوند، نخست‌وزیر طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و برخی دیگر از رهبران این گروه ملاقات کند. محمد صادق، فرستاده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان و وزیر دارایی پاکستان، نیز از جمله اعضای این هیئت اعزامی به کابل است.

حنا ربانی‌کهر در سال ۲۰۱۲ که سکان وزارت خارجه پاکستان را در دست داشت، نیز به کابل سفر کرده بود. او در آن زمان، با حامد کرزای و مقام‌های دولت وقت افغانستان دیدار کرد و کوشید روابط پرتنش افغانستان و پاکستان را بهبود دهد.

هرچند پاکستان در افغانستان به عنوان یکی از دولت‌های همسو و حامی طالبان مطرح است، پس از بازگشت طالبان به قدرت، هیچ یک از مقام‌های زن حکومت عمران خان و شهباز شریف، به کابل سفر نکرده‌اند. همچنین در یک ‎‌سال گذشته، شماری از مقام‌های پاکستانی به طالبان توصیه کردند ممنوعیت‌های وضع‌شده بر کار، تحصیل و زندگی زنان در افغانستان را لغو کنند.

هرچند از جزئیات موضوع‌هایی که قرار است در ملاقات میان حنا ربانی‌کهر و ملا محمدحسن آخوند مطرح شود، اطلاعی در دست نیست، به نظر می‌رسد این سفر به قصد تلاش برای بهبود روابط طالبان و دولت پاکستان که اخیرا پس از درگیری‌های مرزی آسیب دید، انجام می‌شود.

در یک ماه اخیر، طالبان و مرزبانان پاکستانی، دست‌کم چهار بار در مناطق مرزی میان دو کشور در استان‌های پکتیا و قندهار، با هم درگیر شدند. در یک مورد، یک عضو طالبان در تاریخ ۲۳ آبان، به مرزبانان پاکستانی تیراندازی کرد که به کشته شدن یک مرزبان و زخمی شدن یک تن منجر شد. در درگیری‌های مرزی در شهرستان دندپتان استان پکتیا، نیز شماری از مرزبانان پاکستانی و اعضای طالبان کشته و زخمی شدند؛ اما دو طرف درگیری تاکنون از اعلام جزئیات این درگیری‌ها خودداری کرده‌اند.

کابینه طالبان که اوایل سپتامبر ۲۰۲۱، دو هفته پس از فروپاشی دولت اشرف غنی، و با حضور ژنرال فیض حمید، رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی.اس.آی) در کابل اعلام شد، تاکنون از طرف هیچ‌یک از دولت‌های جهان به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است.

مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، هفته گذشته در هرات، مدعی شد که کشورهای دنیا «بالاخره امارت اسلامی را به رسمیت خواهند شناخت».

پس از بازگشت طالبان به قدرت، بسیاری از دولت‌های جهان برای به رسمیت شناختن حکومت جدید در افغانستان پیش‌شرط‎‌هایی را مطرح کردند؛ از جمله شکل‌گیری دولتی فراگیر، رعایت حقوق بشر، اجازه ندادن به سازمان‌های تروریستی برای حمله به کشورهای جهان و تامین حقوق زنان و اقوام در افغانستان؛ اما در ۱۵ ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، ضمن اینکه حقوق بشر در این کشور به‌صورت گسترده نقض شده، دولتی فراگیر هم شکل نگرفته است و طالبان به گفت‌وگو با بقیه جناح‌های سیاسی افغانستان هیچ تمایلی نشان نداده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->