به گزارش شهرآرانیوز، مجید محمدنژاد گفت: بانک مرکزی ماهی یک بخشنامه داشته است. صادر کننده نمی داند اگر صادرات کند، با کدام ارگان یا نهاد طرف حساب خواهد بود وباید به کدام بخش اقتصادی کشور جواب بدهد.
وی ادامه داد: مشکل ما صادرکنندهها عجیب و غریب است. سه ماه طول میکشد تا ارز برگردد. نه ال سی داریم نه پولمان گارانتی است.
این مشکلات برای زمانی که مشتریهای خارجی داریم دو چندان میشود چون باید ریسک کنیم و جنس را برایشان بفرستیم چون پول پیش نمی فرستند، بدون گارانتی صرفا با استفاده از تجربه 20-30 ساله مان در صادرات این کار را انجام میدهیم.
محمد نژاد اذعان داشت: همه صادرکننده ها برای چطور برگرداندن ارز حاصل از صادرات خود، سرگردان هستند.
وی ادامه داد: صادرکننده ها مجبور شده اند کار را متوقف کنند؛ چرا که بی اعتمادی ایجاد شده است. این بیاعتمادی به علت تعداد زیاد بخشنامهها در این خصوص است. و باعث شده آنها یا کار نکنند یا کار را به تازهواردها واگذار میکنند.
محمدنژاد یادآور شد: کشور ما وارد جنگ نابرابر اقتصادی شده است. با مسائل ارزی درگیر شدهایم. باید بتوانیم ارز حاصل از صادرات را برگردانیم و برای تحقق این هدف آماده هستیم و حتما کمک میکنیم. ولی دولت هم باید برای رفع این مشکلات برنامه داشته باشد. برنامه اعتماد ایجاد میکند نه اینکه با آزمون و خطا بخشنامه صادر کنیم و ضرر آن را صادرکننده متحمل شود.
وی اظهار داشت: متعهدکردن صادرکننده برای برگرداندن ارز حاصل از صادرات صرفا با برخورد قضایی ممکن نیست؛ چرا که اول باید سازوکار برگرداندن ارز را شفاف کنند.
این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تصریح کرد: ما تجربه زمان جنگ را داریم که همه برای کمک به جبهه شتافتند؛ چون اعتقاد و اعتماد داشتند الان هم باید به کشور کمک کنیم. این کمککردن نیازمند اعتماد سازی و اطلاع رسانی است، دولت باید با ما حرف بزند و ما را در تصمیمهایش مشارکت بدهد.
وی با بیان این نکته که در شرایطی هستیم که مشکلات صادراتی برای صادرکنندگان بیشتر شده است، افزود: برای مثال اگر قبلا از کشورهایی که بازار هدف ما هستند، تا مبلغ 10-15 هزار دلار چمدانی ارز را میتوانستیم بیاوریم، درحال حاضر بین 5 تا 10 هزار دلار اجازه داریم.