ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

اینترنت چطور یک فیلم جعلی اختراع کرد و بین آثار مارتین اسکورسیزی جا داد؟

  • کد خبر: ۱۳۷۹۴۹
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۲
اینترنت چطور یک فیلم جعلی اختراع کرد و بین آثار مارتین اسکورسیزی جا داد؟
هزاران کاربر شبکه اجتماعی «تامبلر» (Tumblr) فیلمی جعلی با نام «گونچاروف» Goncharov (۱۹۷۳) اختراع کردند و آن را بعد از ساخت پوستر، موسیقی متن، و داستانی جعلی میان فیلم‌های مارتین اسکورسیزی جا زدند؛ اما در واقعیت این فیلم اصلا وجود ندارد.

شهرآرانیوز - مدتی پیش در شبکه اجتماعی «تامبلر» عده زیادی درباره بزرگ‌ترین فیلم گنگستری‌ای که تابه‌حال ساخته شده صحبت می‌کردند. آن‌ها فیلم را این‌گونه توصیف می‌کردند: اثری کم‌تر دیده‌شده از اسکورسیزی که در سال ۱۹۷۳ منتشر شد، با بازی رابرت دنیرو در نقش گونچاروف، صاحب یک دیسکو که پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی به ناپل می‌آید تا به رئیس گنگستر‌ها تبدیل شود. آل پاچینو در نقش ماریو آمبروسینی بازی می‌کند و سیبیل شپرد در نقش همسر گونچاروف.

اگر تابه‌حال درباره این فیلمی چیزی نشنیده‌اند، درواقع اصلا فیلمی به اسم «گونچاروف» وجود ندارد.

ماجرای ساخت فیلم گونچاروف چیست؟

اینترنت چطور یک فیلم جعلی به کارگردانی مارتین اسکورسیزی اختراع کرد؟

گاردین در گزارشی درباره این فیلم نوشته: چند سال پیش، یکی از کاربران Tumblr عکسی از یک بوت منتشر کرد که به صورت آنلاین سفارش داده بود. روی این بوت برچسب بسیار عجیبی نوشته شده بود: «بزرگ‌ترین فیلم مافیایی که تا کنون ساخته شده است. مارتین اسکورسیزی گونچاروف را تقدیم می‌کند. درباره مافیای ناپل.»

این عکس نادیده گرفته شد تا اینکه در سال ۲۰۲۰، یکی دیگر از کاربران تامبلر نظری زیر آن گذاشت: «این احمق گونچاروف را ندیده است.» از اینجا به بعد اینترنت روش‌های مرموز و عجیبش را در پیش می‌گیرد: اوایل ماه جاری، کاربر دیگری در تامبلر یک پوستر جعلی برای فیلم ساخت و بعد ده‌ها هزار نفر آن را به اشتراک گذاشتند: فیلم جدیدی از اسکورسیزی متولد شده.

آیا تمام این ماجرا در شبکه اجتماعی تامبلر ریشه دارد؟

بله! مانند همه جوک‌ها و شوخی‌های شبکه‌های اجتماعی، مردم در اینترنت واقعاً به این‌ چیزها ارزش می‌دهند. برای این فیلم پوستری ساخته شد که برچسب «بزرگترین فیلم مافیایی تاریخ» را دارد. یک معلم موسیقی در ایندیانا با الهام از موسیقی فیلم «پدرخوانده» (The Godfather) آهنگی برای «گونچاروف» ساخت. فیلم اسکورسیزی یک نوار VHS جعلی هم دارد. حتی چند مقاله تحلیلی درباره فیلم نوشته شد که در مجلات جعلی نقد فیلم منتشر شد. یکی از مسئولین پلتفرم نقد فیلم Letterboxd به نیویورک‌تایمز گفته است که آن‌ها مجبور شده‌اند چند تا از این‌ نقدها را حذف کنند.

اینترنت چطور یک فیلم جعلی به کارگردانی مارتین اسکورسیزی اختراع کرد؟

مردم متن‌نوشته‌ها و گیف‌هایی از صحنه‌های این فیلم ساخته‌اند. این‌ها یکی از عجایب تامبلر است. خود شبکه اجتماعی «تامبلر» هم به موج پیرامون فیلم «گونچاروف» پیوسته و در توییتی نوشته است: «گونچاروف به‌طور غیرقابل توضیحی از زمان خود جلوتر بود و سهم آن در سینما غیرقابل انکار است. به‌ندرت پیش می‌آید فیلمی چنین داستان‌های متنوع و در عین حال مرتبط به هم را روایت کند. تصور اینکه تعداد کمی از مردم آن را دیده باشند سخت است.» 

«گونچاروف» این هفته ترند شماره یک تامبلر بوده و اسکورسیزی دوم. هرچند پیش از این چندبار دیگر چند اثر جعلی در اینترنت ساخته شده ولی به نظر می‌رسد واقعاً مردم از دور هم جمع شدن برای تظاهر به واقعی‌بودن چیز‌های جعلی لذت می‌برند. در حالی که این موضوع می‌تواند منجر به نتایج شومی شود؛ جعلیاتی که هر روز در اینترنت می‌بینیم به حماقت محض منجر می‌شود؛ چیزی که ممکن است باعث هر کاری شود.

اما درباره «گونچاروف» یک اتفاق معنادار هم افتاده است: کاربران سرتاسر جهان، جامعه‌ای را تشکیل داده‌اند تا داستانی را تعریف کنند و خلاقیتشان را محک بزنند فقط برای لذت‌بردن از شوخی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->