فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

حضور ۵۰۰ اثر نمایشی در جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت

  • کد خبر: ۱۳۸۱۸۶
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
حضور ۵۰۰ اثر نمایشی در جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت
دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت از ارسال ۵۰۰ اثر در بخش صحنه‌ای به دبیرخانه جشنواره خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدوحید فخرموسوی، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت، در نشست خبری این جشنواره که ظهر امروز ۱۳ آذر برگزار شد، خاطرنشان کرد: هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت ۱۵شهریور۱۴۰۱ کارش را در کربلای معلی و در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی آغاز کرد.

وی افزود: آغاز کار این جشنواره با حضور ۱۳۰ هنرمند و با اجرا‌هایی در شهر‌های کربلا، نجف، حله و همچنین در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی همراه شد.

فخرموسوی افزود: در ادامه کار، بخش تئاتر خیابانی جشنواره با حضور ۱۵۰ هنرمند در استان یزد برگزار شد و پس از آن نیز استان فارس میزبانی بخش رادیو تئاتر جشنواره را عهده‌دار شد.

وی در ادامه گفت: ۵۰۰ اثر در بخش صحنه‌ای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۸۶ اثر به مرحله بازبینی راه یافت و پس از بازبینی نیز ۱۲ اثر به بخش نهایی راه پیدا کرد. بخش اجرای صحنه‌ای جشنواره نیز از روز گذشته در مشهد آغاز شده است و ۱۲ اجرای متتخب طی ۳ روز روی صحنه می‌رود.

فخرموسوی خاطرنشان کرد: یک اثر ویژه با موضوع تعزیه حضرت رقیه(س) که با حضور هنرمندانی از بصره عراق و استان خوزستان در عراق به نمایش درآمده بود، در مشهد اجرا می‌شود و اجرای دیگری از این گروه را نیز در مراسم اختتامیه شاهد خواهیم بود.

وی در ادامه گفت: مراسم اختتامیه بخش صحنه‌ای این جشنواره نیز روز سه‌شنبه ۱۵آذرماه در تالار شهر مشهد برگزار می‌شود. در این مراسم ۲ یادبود برای هنرمندان زنده‌یاد «سعید تشکری» و «علی سلیمانی» و یک بزرگداشت نیز برای هنرمند پیشکسوت «محمد کاسبی» برگزار می‌شود.

فخرموسوی خاطرنشان کرد: در بخش نمایش‌های خیابانی ۵ اثر و در بخش رادیوتئاتر ۴ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شده است.

وی افزود: داوری بخش صحنه‌ای جشنواره نیز برعهده کوروش زارعی، فرهاد قائمیان، حسین مسافر آستانه، جهانگیر الماسی و آزیتا ترکاشوند بوده است.

تئاتری‌ها به تئاتر حمله می‌کنند

کوروش زارعی، دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نیز در این نشست خبری گفت: به همکارانم در ستاد برگزاری جشنواره تبریک می‌گویم که در این شرایط سخت فرهنگی و در این دیکتاتوری فرهنگی، هنری، سینمایی و تئاتر، کار می‌کنند.

وی افزود: متأسفانه در این روز‌ها شاهد آن هستیم که افرادی درباره تئاتر سخن می‌گویند که حتی هیچ‌کدام از اهالی تئاتر آن‌ها را نمی‌شناسند و به هنرمندان و پیشکسوتان توهین می‌کنند. وی خاطرنشان کرد: همه کسب‌وکار‌ها به کار خود مشغول هستند و برخی فشار وارد می‌کنند و تهدید می‌کنند که تئاتر تعطیل شود. متأسفانه خود تئاتری‌ها هستند که به تئاتر حمله می‌کنند و این مایه تأسف است. این آزادی بیان است که به‌دنبال آن هستیم؟ این دیکتاتوری محض و تاریک فکری است. هیچ روشن‌فکری هنرمند را به‌خاطر کارکردن تهدید نمی‌کند و نمی‌گوید آنچه من می‌گویم، درست است. این دیکتاتوری است و جای تأسف دارد. جشنواره تئاتر متعلق به همه است.

زارعی در ادامه گفت: همین الان از دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر تماس گرفتند و گفتند کارگردانان ۴ تئاتر که از حضور در جشنواره انصراف داده بودند، پشیمان شده و دوباره برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند. ما هم به آن‌ها اعلام کردیم که کار‌ها را برای بازبینی ارسال کنند. آغوش ما روی همه باز است و جشنواره‌ها متعلق به همه مردم است. مهم برای ما تئاتر و برادران و خواهران تئاتری ما هستند.

دستگاه‌ها به کمک وزارت ارشاد بیایند

علی عطایی پیرکوه، مدیر بخش صحنه‌ای جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت، نیز در این نشست خبری گفت: بخشی از مشکلاتی که در بخش صحنه‌ای جشنواره با آن مواجه هستیم، مشکلاتی است که تئاتر به‌صورت کلی با آن مواجه است.

وی افزود: فقدان آموزش درست و کافی، عدم حضور تعدادی از آموزش‌دیدگان و هنرمندان در عرصه تئاتر و کافی‌نبودن امکانات اجرایی و سالن‌های نمایش استاندارد و به‌روز، بخشی از این مشکلات است که به‌خصوص در استان‌هایی به‌جز تهران و نیز در شهرستان‌ها با آن مواجه هستیم و نیازمند آن هستیم که دست‌اندرکاران و دستگاه‌های مختلف به کمک وزارت ارشاد بیایند.

حضور ۲ اثر از استان خراسان رضوی در مرحله پایانی تئاتر مقاومت

 در این مرحله آثاری از شهرستان‌های یزد (۲ اثر)، تربت حیدریه، تهران (۳ اثر)، اصفهان (۲ اثر)، شیراز، مشهد، رباط کریم و اردبیل حضور دارند و بر همین اساس ۲ اثر از استان خراسان رضوی به بخش پایانی جشنواره راه یافته است.

گفتنی است در این مراسم از پوستر جشنواره نیز رونمایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->