به گزارش شهرآرانیوز، سیدوحید فخرموسوی، دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت، در نشست خبری این جشنواره که ظهر امروز ۱۳ آذر برگزار شد، خاطرنشان کرد: هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت ۱۵شهریور۱۴۰۱ کارش را در کربلای معلی و در مسیر پیادهروی اربعین حسینی آغاز کرد.
وی افزود: آغاز کار این جشنواره با حضور ۱۳۰ هنرمند و با اجراهایی در شهرهای کربلا، نجف، حله و همچنین در مسیر پیادهروی اربعین حسینی همراه شد.
فخرموسوی افزود: در ادامه کار، بخش تئاتر خیابانی جشنواره با حضور ۱۵۰ هنرمند در استان یزد برگزار شد و پس از آن نیز استان فارس میزبانی بخش رادیو تئاتر جشنواره را عهدهدار شد.
وی در ادامه گفت: ۵۰۰ اثر در بخش صحنهای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۸۶ اثر به مرحله بازبینی راه یافت و پس از بازبینی نیز ۱۲ اثر به بخش نهایی راه پیدا کرد. بخش اجرای صحنهای جشنواره نیز از روز گذشته در مشهد آغاز شده است و ۱۲ اجرای متتخب طی ۳ روز روی صحنه میرود.
فخرموسوی خاطرنشان کرد: یک اثر ویژه با موضوع تعزیه حضرت رقیه(س) که با حضور هنرمندانی از بصره عراق و استان خوزستان در عراق به نمایش درآمده بود، در مشهد اجرا میشود و اجرای دیگری از این گروه را نیز در مراسم اختتامیه شاهد خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: مراسم اختتامیه بخش صحنهای این جشنواره نیز روز سهشنبه ۱۵آذرماه در تالار شهر مشهد برگزار میشود. در این مراسم ۲ یادبود برای هنرمندان زندهیاد «سعید تشکری» و «علی سلیمانی» و یک بزرگداشت نیز برای هنرمند پیشکسوت «محمد کاسبی» برگزار میشود.
فخرموسوی خاطرنشان کرد: در بخش نمایشهای خیابانی ۵ اثر و در بخش رادیوتئاتر ۴ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی شده است.
وی افزود: داوری بخش صحنهای جشنواره نیز برعهده کوروش زارعی، فرهاد قائمیان، حسین مسافر آستانه، جهانگیر الماسی و آزیتا ترکاشوند بوده است.
کوروش زارعی، دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، نیز در این نشست خبری گفت: به همکارانم در ستاد برگزاری جشنواره تبریک میگویم که در این شرایط سخت فرهنگی و در این دیکتاتوری فرهنگی، هنری، سینمایی و تئاتر، کار میکنند.
وی افزود: متأسفانه در این روزها شاهد آن هستیم که افرادی درباره تئاتر سخن میگویند که حتی هیچکدام از اهالی تئاتر آنها را نمیشناسند و به هنرمندان و پیشکسوتان توهین میکنند. وی خاطرنشان کرد: همه کسبوکارها به کار خود مشغول هستند و برخی فشار وارد میکنند و تهدید میکنند که تئاتر تعطیل شود. متأسفانه خود تئاتریها هستند که به تئاتر حمله میکنند و این مایه تأسف است. این آزادی بیان است که بهدنبال آن هستیم؟ این دیکتاتوری محض و تاریک فکری است. هیچ روشنفکری هنرمند را بهخاطر کارکردن تهدید نمیکند و نمیگوید آنچه من میگویم، درست است. این دیکتاتوری است و جای تأسف دارد. جشنواره تئاتر متعلق به همه است.
زارعی در ادامه گفت: همین الان از دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر تماس گرفتند و گفتند کارگردانان ۴ تئاتر که از حضور در جشنواره انصراف داده بودند، پشیمان شده و دوباره برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردهاند. ما هم به آنها اعلام کردیم که کارها را برای بازبینی ارسال کنند. آغوش ما روی همه باز است و جشنوارهها متعلق به همه مردم است. مهم برای ما تئاتر و برادران و خواهران تئاتری ما هستند.
علی عطایی پیرکوه، مدیر بخش صحنهای جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت، نیز در این نشست خبری گفت: بخشی از مشکلاتی که در بخش صحنهای جشنواره با آن مواجه هستیم، مشکلاتی است که تئاتر بهصورت کلی با آن مواجه است.
وی افزود: فقدان آموزش درست و کافی، عدم حضور تعدادی از آموزشدیدگان و هنرمندان در عرصه تئاتر و کافینبودن امکانات اجرایی و سالنهای نمایش استاندارد و بهروز، بخشی از این مشکلات است که بهخصوص در استانهایی بهجز تهران و نیز در شهرستانها با آن مواجه هستیم و نیازمند آن هستیم که دستاندرکاران و دستگاههای مختلف به کمک وزارت ارشاد بیایند.
در این مرحله آثاری از شهرستانهای یزد (۲ اثر)، تربت حیدریه، تهران (۳ اثر)، اصفهان (۲ اثر)، شیراز، مشهد، رباط کریم و اردبیل حضور دارند و بر همین اساس ۲ اثر از استان خراسان رضوی به بخش پایانی جشنواره راه یافته است.
گفتنی است در این مراسم از پوستر جشنواره نیز رونمایی شد.