سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی
سرخط خبرها

چه تعداد خودرو در بورس معامله شده است؟ + جدول

  • کد خبر: ۱۳۹۳۰۶
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸
چه تعداد خودرو در بورس معامله شده است؟ + جدول
 چند ماهی می‌شود که عرضه خودرو در بورس کالا آغاز شده؛ در این مدت چه تعداد خودرو در بورس معامله شده است؟

به گزارش شهرآرانیوز، پس از چالش‌های بسیار زیاد بالاخره عرضه خودرو در بورس از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شد. اولین خودروی عرضه شده وانت کارا بود و پس از آن عرضه خودرو‌های پرفروش و متعدد ادامه یافت.

در چند ماه گذشته استقبال خوبی از عرضه‌های بورس کالا شده است. علت این موضوع به تفاوت قیمتی خودرو‌ها با بازار آزاد بر می‌گردد. تمامی خودرو‌های عرضه شده در بورس کالا تفاوت قیمتی نسبتا خوبی با بازار آزاد دارند و به نوعی با قیمت درب کارخانه به مردم عرضه می‌شوند.

برخی عقیده دارند که قیمت بورس کالا همان قیمت قرعه‌کشی‌هاست با این تفاوت که در بورس با شفافیت می‌توان خودرو خرید، اما در قرعه‌کشی روند مشخص نیست و ممکن است پس از ده‌ها بار ثبت‌نام در این قرعه‌کشی برنده شوید. برای مثال برخی از خودرو‌های عرضه‌شده در بورس کالا، تفاوت قیمتی بیش از ۱۰۰ میلیون تومانی با بازار آزاد دارند که این تفاوت برگ برنده خریداران است.

در نتیجه می‌توان گفت که خرید خودرو از بورس کالا با شفافیت و قیمت واقعی رخ می‌دهد و خریدار می‌تواند با قیمتی معقول و به صرفه و در زمان درست صاحب خودرو شود. در مسیر این عرضه مشکلات بسیار زیادی وجود داشت و مهمترین مخل آن وزارت صمت بود و هر روز با یک بهانه جدید قصد دارد که اجازه این عرضه‌ها را ندهد.

صحبت‌های سخنگوی وزارت صمت نشان دهنده این بهانه‌ها است؛ برای نمونه قالبیاف می‌گوید «دولت و وزارت صمت موافق عرضه خودرو در این بستر نیستند و تنها به‌دلیل شفاف‌سازی قیمت‌ها این اقدام صورت گرفته است. اما باید از حقوق مصرف‌کننده دفاع کرد و پس از تنظیم بازار، عرضه خودرو در این بستر متوقف می‌شود.»

سخنگوی وزارت صمت چندین بار در صفحات مجازی و نشست‌های خبری خود این موضوع را تایید کرده است. نکته جالب اینجاست که چند هفته پیش قالیباف در برنامه میز اقتصاد گفت که «وزارت صمت در دولت سیزدهم به دنبال حذف قرعه‌کشی بوده است؛ در مقابل بورس کالا مخالف عرضه خودرو بوده‌اند.» این بلاتکلیفی در صحبت‌ها نشانه خوبی برای وزارت صمت نیست و عدم مشخص بودن موضع و دخالت‌های این وزارتخانه را نشان می‌دهد.

چه تعداد خودرو در بورس عرضه شد؟

عرضه خودرو در بورس کالا روز ۱۹ اردبیهشت ماه آغاز شد و تا نهمین روز آذرماه حدودا ۷۷۰۶۴ عدد خودرو در بورس معامله شده است.

اولین عرضه مربوط به خودرو فیدلیتی با ۷۲۴ عدد، پس از آن دیگنیتی ۵۴۹ عدد، وانت کارا ۱۵۲۶، هایما ۱۴۳۱ عدد، شاهین ۱۰۰ عدد، لاماری ۳۷۴ عدد، جک ۱۱۸ عدد، کی ام سی T۸، ۷۹ عدد، پژو ۲۰۷ نیز ۱۶۰۰ عدد و در نهایت ۵۰۰ عدد تارا در بورس عرضه است.

البته در این مدت ۱۶۵ عدد کامیون نیز در بورس کالا عرضه شده است.

چه تعداد خودرو در بورس معامله شده است؟ + جدول

مزیت عرضه خودرو در بورس

عرضه خودرو در بورس کالا مزیت‌های بسیار زیادی دارد. برای نمونه بازار خودرو که یکی از مهمترین بازار‌های اقتصادی کشور به حساب می‌آید به ثبات می‌رسد و دست دلالان از این بازار کوتاه می‌شود و به بیان دیگر رانت از بین می‌رود. از سوی دیگر، کارخانجات با کشف قیمت، خودرو خود را می‌فروشند؛ یعنی یک قیمت پایه تعیین می‌شود و پس از آن به وسیله رقابت قیمت افزایش می‌یابد که به واسطه این موضوع تولیدکننده خودرو می‌تواند سود بیشتری را کسب کند.

مزیت بعدی که بسیار مهم است به گردش نقدینگی در بورس باز می‌گردد؛ عرضه خودرو باعث می‌شود که میزان گردش نقدینگی در بازار سرمایه افزایش یابد و در این شرایط بازار، یک امید و اعتماد برای سهامداران است. البته نباید فراموش کرد که موفقیت عرضه خودرو در بازار سهام میزان اعتماد سهامداران را نیز افزایش می‌دهد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->