ویدئو | طهوریان‌عسکری: طی ۲ سال اخیر تحول مطلوبی در حاشیه شهر مشهد رخ داده است گفتگو با مخترع نمونه خراسان‌رضوی | بومی‌سازی قطعات و تکنولوژی ریلی ضروری است بیش از ۴۰ درصد متکدیان در مشهد، معتاد هستند | برخی خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند رونمایی از نخستین چاپ‌برگردان روزنامه ادب هر ثانیه بیش از ۲۰ کیلوگرم پسماند در مشهد تولید می‌شود مشهد در کنار  کنارک | روایت خدمت نیرو‌های شهرداری مشهد برای کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان «زنگ سپاس معلم» در مشهد نواخته شد | استاندار خراسان رضوی: مسیر انقلاب در حال طی شدن است + فیلم رکوردی تازه برای مشهد ثبت شد اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در مشهد برگزار شد + فیلم برپایی خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد کریمدادی: چشم انداز ۲۵ ساله در مدیریت آب مشهدمقدس ترسیم شده است فرهمندی: در دوره ششم شورا شهر مشهد تلاش کردیم از نگاه‌های سطحی فاصله بگیریم
سرخط خبرها

رهایی جعبه‌های مرگ در خیابان‌های مشهد + عکس

  • کد خبر: ۱۳۹۷۸۴
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۱
رهایی جعبه‌های مرگ در خیابان‌های مشهد + عکس
تعداد تابلو‌های برق در شهر آن‌قدر زیاد است که رسیدگی و نظارت به همه آن‌ها به‌سادگی میسر نیست اما آنچه این روز‌ها در شهر دیده شده است، نبود درپوش این تابلو‌ها و رهایی آن‌هاست. تابلو‌هایی که در صورت برخورد دست و پا یا یک جسم فلزی باعث بروز حادثه‌ای تلخ و ناگوار خواهند شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بعضی‌هایشان با نوار زرد و قرمز که علامت خطر مرگ دارد و بعضی‌های دیگر با پلاستیک سیاه و کارتن پوشیده شده است. آن هم به‌دلیل اینکه دست کودکی یا عابرپیاده‌ای با آن برخورد نکند که باعث حادثه‌ای تلخ بشود؛  هرچند که این نوارهای زرد یا پلاستیک‌هایی که چندان کارایی نخواهد داشت آن‌هم برای تابلو‌های برق خیابانی که وظیفه تأمین برق خانه‌ها و مغازه‌های اطراف خودش را دارد و درون آن از سیم‎ها و کابل‌ها و فیوز‌های برق فشارقوی پر شده است.از طرفی هم این روزها که در فصل سرما قرارداریم و گاها بارش های باران را شاهد هستیم و از سوی دیگر در ساعات پیک و تعطیلی مدارس شاهد حضور گسترده دانش آموزان و کودکان در سطح شهر هستیم احتمال بروز حادثه نیز بیشتر خواهد بود.

تعداد تابلو‌های برق در شهر آن‌قدر زیاد است که رسیدگی و نظارت به همه آن‌ها به‌سادگی میسر نیست و شاید ماه‌ها زمان ببرد که به‌صورت مداوم از آن‌ها مراقبت، بازرسی و نظارت شود.

اما آنچه این روز‌ها در شهر دیده شده است، نبود درپوش این تابلو‌ها و رهایی آن‌هاست. تابلو‌هایی که در صورت برخورد دست و پا یا یک جسم فلزی باعث بروز حادثه‌ای تلخ و ناگوار خواهند شد. هرچند که طبق گفته مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق مشهد تاکنون سوختگی‌های دست و پا و حوادث این‌چنینی در شهر مشهد رخ داده و گزارش برخی از آن‌ها به شرکت برق هم رسیده است.

سرقت درپوش تابلو‌های برق

اما اصل ماجرای نبود در‌پوش تابلو‌های برق از آنجایی آغاز می‌شود که به‌دلیل استفاده از فلز ارزشمندی همچون چدن در ساخت این تابلوها، سرقت درپوش توسط برخی متکدیان و افراد صورت می‌گیرد که با قیمت ارزانی هم به خریداران ضایعات فلزی فروخته می‌شود.

رهایی جعبه‌های مرگ در خیابان‌های مشهد + عکس

حجم سرقت‎‌ها بسیار زیاد است

محمد رضا رمضانی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره سرقت درپوش‌های تابلو‌های برق زمینی اظهار کرد: چون جنس این تابلو‌ها از فلز است و انگیزه سرقت را زیاد می‌کند، از درب کامپوزیت استفاده می‌کنیم و چون تعداد این تابلو‌ها زیاد است، نصب درپوش زمان می‌برد تا همه آن‌ها را به‌موقع نصب کنیم.

وی ادامه داد: در این زمینه با نیروی انتظامی هماهنگ هستیم و تعداد زیادی سارق هم بازداشت شده‌اند، اما متأسفانه حجم سرقت‌ها زیاد است و از طرفی هم در صورتی که مردم تابلو برق بدون درپوش در شهر مشاهده کردند، به اتفاقات برق اطلاع دهند.

به گفته مدیرعامل شرکت برق مشهد، این تابلو‌هایی که سرقت می‎شود، بین ۲۲۰ تا ۴۴۰ ولت برق دارند که کار آن‌ها تأمین برق منازل و مغازه‌ها و واحد‌های مختلف است.

تاکنون حادثه‌ای نداشته‌ایم!

رمضانی با اشاره به اینکه تاکنون حادثه‌ای در این زمینه نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: در صورت سرقت درپوش جعبه‌های برق با نوار خطر یا کاور روی آن پوشانده می‌شود.

۴۰۰ میلیون تومان، در کامپوزیت تهیه شده است

وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۴۰۰میلیون تومان برای تهیه و نصب درپوش کامپوزیت هزینه شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت برق مشهد: اندازه تابلو‌ها متفاوت است و هزینه ساخت درپوش آن‌ها نیز براساس اندازه تابلو‌ها متغیر است. خوشبختانه در مشهد عمده تابلو‌ها هوایی و در بالا نصب شده‌اند و به‌دنبال این هستیم که سایر تابلو‌های قدیمی زمینی را نیز تغییر دهیم و به‌صورت هوایی نصب کنیم. مبدع این کار نیز شرکت توزیع برق مشهد بوده است.

رمضانی ضمن ابراز خرسندی از آمار کم سرقت تابلو‌های برق در مشهد نسبت به سایر شهر‌های کشور نیز گفت: در مشهد از سیم‌های مس دیگر استفاده نمی‌شود و به همین دلیل سرقت کم شده است.

وی خاطرنشان کرد: تابلو‌های برقی را که از جنس چدن است، بیشتر سرقت می‌کنند.

رهایی جعبه‌های مرگ در خیابان‌های مشهد + عکس

ما را خسته کرده‌اند

علیرضا کاشی، مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت تابلو‌های برق شهر گفت: متأسفانه مدتی است که درپوش تابلو‌های برق خیابانی ما که وظیفه تأمین برق برای مشترکان را دارد، سرقت می‌شود. ما بعد از اطلاع از سرقت که توسط مردم یا گروه‌های عملیاتی ما اعلام می‌شود، ابتدا آنجا را ایمن‌سازی می‌کنیم، سپس براساس ابعاد درپوش کنتر آن را برای ساخت و نصب سفارش می‎دهیم که این کار مدتی طول می‌کشد. درپوش‌های جدید نیز از جنس کامپوزیت است. همچنین مردم در هیچ شرایطی به این تابلو‌ها نزدیک نشوند.

به گفته وی، درپوش برخی از این کنتور‌ها فلزی یا چدنی است و چون بدنه تابلو در زمین قرار دارد، به‌راحتی خارج نمی‌شود، اما باوجود اینکه قفل دارد، قفل را می‌شکنند و درپوش را از لولا خارج و سرقت می‌کنند.

کاشی خاطرنشان کرد: درپوش سرقتی را هم با قیمت ناچیز می‌فروشند که هم ما و هم مردم را دچار مشکل می‌کند. این معظل مدتی است که اتفاق افتاده است.
مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد ادامه داد: هیچ‌کس نباید به این تابلو‌ها دست بزند. هرچند برخی افراد هستند که کنجکاوی می‌کنند یا کودک و نوجوانی به هردلیلی جسم فلزی یا دستش را وارد حریم آن تابلو می‌کند که متأسفانه دچار برق‌گرفتگی می‌شود. به همین دلیل با نوار خطر پوشانده می‌شود.

حداقل، سوختگی دست و پا در اثر برخورد با تابلوهای برق

وی در پاسخ به اینکه آیا این برق‌گرفتگی به فوت افراد منجر می‌شود نیز گفت: بستگی دارد که به چه شکل به این تابلو دست بزنند، اما آنچه صددرصد اتفاق می‌افتد، سوختگی روی دست و پاست.

در‌حالی‌که مدیرعامل شرکت برق مشهد اعلام کرد تاکنون حادثه‌ای در این زمینه رخ نداده است، مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد در پاسخ به اینکه آیا حادثه‌ای هم دراین‌زمینه اتفاق افتاده است، گفت: حادثه زیادی صورت گرفته است. مواردی هم ما مطلع می‌شویم و برخی هم که دچار حادثه می‌شوند، ما مطلع نمی‌شویم. مطمئن باشید خطر برق‌گرفتگی درپوش‌هایی که سرقت می‌شود، برای افرادی داخل خیابان بسیار زیاد است.

به‌گزارش شهرآرانیوز، سرقت این درپوش تابلو‌های برق این روز‌ها در بسیاری از خیابان‌های شهر مانند خیابان صاحب‌الزمان، آبکوه، چهارراه فرامرزعباسی، خیابان سجادی، بزرگمهر و... دیده می‌شود که گاهی برخی از آن‌ها به‌صورت کامل پوشانده و برخی نیز نوارپیچی شده‌اند.

این درحالی است که شرکت برق نیز باید به‌علت خطرآفرین‌بودن این تابلو‌ها، ابتدا با اجرای طرحی، آن‌ها را از سطح زمین جمع‌آوری و به‌صورت هوایی نصب کند. در صورتی که توان این کار وجود ندارد، در تهیه و نصب درپوش های سرقت‌شده سرعت ببخشند و درپوش های جدید نیز به‌گونه‌ای که غیرقابل‌سرقت باشند، نصب شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->