قتل پیرمرد میلیاردر تهرانی با اجیرکردن پیک‌موتوری تصادف اتوبوس با ۹ خودرو در کرمان | راننده مشکل روحی روانی داشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی دید رانندگان را کاهش داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور تا پایان هفته جاری تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس ۵ شهرستان در سیستان و بلوچستان، فردا (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جان‌باختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش سن مصرف دخانیات به ۱۱ سال

  • کد خبر: ۱۴۰۰۱۱
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
کاهش سن مصرف دخانیات به ۱۱ سال
افزایش مصرف دخانیات در بین نوجوانان و جوانان از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ شیوع چشمگیری داشته و سن مصرف آن به ۱۱ سال رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش مصرف دخانیات در بین نوجوانان و جوانان از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ شیوع چشمگیری داشته و سن مصرف آن به ۱۱ سال رسیده است. در خلاصه سیاستی " پیشگیری از افزایش مصرف دخانیات در کشور " که به همت گروه سلامت و همکاری‌های بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی تدوین شده است بر کاهش سن مصرف دخانیات به ۱۱ سال تاکید شد.

بر اساس این خلاصه سیاستی، صنعت دخانیات، زنان و دختران (و البته جوانان) را هدف گرفته است که این مساله بر سلامت و رفاه و بنیان خانواده تاثیرگذار است. کاهش سن شروع مصرف سیگار به ۱۱ سال و افزایش مصرف دخانیات در نوجوانان، جوانان و بانوان طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، در گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال افزایش شدید داشته که این افزایش خصوصا در زنان بیشتر بوده است.

گفتنی است، صنعت دخانیات در مرحله کشت توتون، تولید و فروش از سیاست‌های تشویقی دولت در بخش کشاورزی، صنعت و بازرگانی از جمله از یارانه‌های پنهان انرژی، کود و سموم کشاورزی، ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز، دریافت وام بانکی با سود پایین، جوایز و مشوق‌های صادراتی و مشوق‌های مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهره مند می‌شود.

این در حالی است که بودجه توزیع شیر در مدارس حذف شده است و خرید تضمینی توتون و تنباکو در قانون بودجه ۱۴۰۰ مصوب شده است و متاسفانه کشت توتون در ده سال اخیر در ایران روند افزایشی داشته است و جایگزین محصولات استراتژیک شده است.

سالانه حدود ۵۰ هزار تن گندم از زمین‌هایی که به زیر کشت توتون رفته‌اند می‌توان برداشت است. لازم به ذکر است که محصولات دخانی جزء محصولات معدودی است که از سیاست‌های داخلی در مورد محدودیت همکاری با کشور‌های غربی و نیز تحریم‌های شدید بین‌المللی حتی درمورد فعالیت شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی در امان مانده است و این شرکت‌ها در کشور فعال هستند.

همچنین در این خلاصه سیاستی علاوه بر اثرات قابل توجه دخانیات بر سلامت به تاثیرات غیرقابل‌جبران بر محیط زیست نیز اشاره شده است  که این موضوع اقتصاد را ویران و مانع توسعه کشور می‌شود  و با سیاست‌های کلی نظام در زمینه اقتصاد مقاومتی، کشاوری و سلامت و نیز سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه در تضاد است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->