تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین
سرخط خبرها

مذاکرات آبی ایران، ترکیه و عراق از سرگرفته می‌شود

  • کد خبر: ۱۴۰۶۳۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸
مذاکرات آبی ایران، ترکیه و عراق از سرگرفته می‌شود
وزارت منابع آبی عراق خبر داد که قرار است مذاکرات آبی با تهران و آنکارا از سر گرفته شود و کمیته‌های فنی در این زمینه، فعالیت خود را از سر بگیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی راضی سخنگوی وزارت منابع آبی عراق امروز یکشنبه خبر داد که این نهاد عراقی، پرونده آب را در دو بخش داخلی و خارجی پیگیری می‌کند که بخش خارجی آن، مربوط به مذاکره با کشورهای همسایه عراق است.

روزنامه المدی به نقل از راضی گزارش داد که پرونده مذاکره خارجی «درباره آب، مربوط به حال حاضر نیست، بلکه به سالهای قبل باز می‌گردد. باید با پیگیریهای دولت فدرال و حمایت از آن، به این پرونده اهمیت داد تا عراق بتواند به حق خود دست پیدا کند».

وی با اشاره به اینکه پس از تشکیل کابینه، حمایت زیادی از پرونده آب شده است، خاطر نشان کرد، در همین راستا، عون ذیاب وزیر آب عراق با محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد که این مسئله، اقدام مهمی بود.

این مقام عراقی با اشاره به اینکه در دیدار مذکور توافق شد که نشستهایی در سطوح عالی برگزار شود و کمیته‌های فنی نیز فعالیت خود را از سر بگیرند، خبر داد، ذیاب همچنین با فرستاده رئیس جمهور ترکیه در امور آب تماس گرفت و توافق شد که دیدارهای فنی نیز با ترکیه صورت گیرد.
راضی در پایان خبر داد که مرحله بعد، اقدامات مهمی و اساسی در خصوص حقوق عراق در زمینه آب صورت خواهد گرفت. وزارت منابع آبی عراق پیش از این هم خواستار تشکیل کمیته مشترکی برای مذاکره با کشورهای همسایه این کشور شده بود.

در همین ارتباط، «مهدی رشید الحمدانی» وزیر پیشین منابع آبی عراق تیر ماه گذشته با انتقاد شدید از اظهارات اخیر سفیر ترکیه درباره مشکل آب در عراق، این اظهارات را در راستای تشویش اذهان عمومی و تهدید صلح اجتماعی دانست.

وی گفت: اظهارات سفیر ترکیه در بغداد درباره هدر رفت آب، درست نیست و موجب تحریک افکار عمومی و تهدید صلح اجتماعی در عراق می‌شود. الحمدانی در ادامه از وزارت خارجه عراق خواست تا این سفیر را احضار کند و یادداشت اعتراض خود درباره اظهارات مکرر او را به وی تحویل دهد.

وزیر منابع آبی عراق افزود: «ترکیه دارای حق قیمومیت بر عراق نیست و باید سهم عادلانه و منصفانه این کشور را بر اساس قوانین بین‌المللی تأمین و از دخالت در سیاست‌های آبی عراق پرهیز کند».

دولت ترکیه در دهه‌های گذشته در قالب یک پروژه راهبردی به نام گاپ، (به ترکی استانبولی Guneydogu Anadolu Projesi و به اختصار GAP ) اقدام به سدسازی گسترده در مسیر دو رودخانه بزرگ دجله و فرات کرده است. در این راستا «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ۱۵ آبان ۱۴۰۰ سرانجام سد بحث‌برانگیز «ایلیسو» را بر روی رود دجله افتتاح کرد. این سد گنجایش ۴۳ میلیارد متر مکعب آب یعنی سه برابر سد کرخه (بزرگترین سد ایران) دارد و پس از سد آتاتُرک دومین سد بزرگ ترکیه محسوب می‌شود.

سدسازی‌های ترکیه تاکنون اعتراضات وسیعی را در ایران و عراق در پی داشته و بسیاری محافل، گرد و غبار موجود در منطقه را حاصل خشک شدن زمین های کشاورزی در عراق به دلیل کم آبی شدید رود دجله و فرات می‌دانند. در سوریه نیز بسیاری از زمین های مرغوب کشت گندم و غلات در شمال شرق این کشور خشک شده است. با این حال ترکیه مدعی است که گرد و غبار یک پدیده طبیعی است و منشأ آن ارتباطی به سدسازی‌های این کشور بر روی دجله و فرات ندارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->