ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس ترامپ به اظهارات نامزد شهردار نیویورک درباره بازداشت نتانیاهو واکنش نشان داد آمریکا به قطع بودجه آژانس برای فشار به ایران تهدید کرد ماکرون: اسرائیل در حال نابودکردن تصویر خود در نگاه افکار عمومی جهان است رهبر کره شمالی بر آزمایش تسلیحات بدون سرنشین نظارت کرد شهادت ۵۰ فلسطینی دیگر در غزه (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترامپ کمک‌های نظامی به تایوان را متوقف کرد اردوغان: رژیم صهیونیستی ثبات منطقه را به خطر می‌اندازد روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۴ نظامی خود در غزه سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود
سرخط خبرها

مذاکرات آبی ایران، ترکیه و عراق از سرگرفته می‌شود

  • کد خبر: ۱۴۰۶۳۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸
مذاکرات آبی ایران، ترکیه و عراق از سرگرفته می‌شود
وزارت منابع آبی عراق خبر داد که قرار است مذاکرات آبی با تهران و آنکارا از سر گرفته شود و کمیته‌های فنی در این زمینه، فعالیت خود را از سر بگیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی راضی سخنگوی وزارت منابع آبی عراق امروز یکشنبه خبر داد که این نهاد عراقی، پرونده آب را در دو بخش داخلی و خارجی پیگیری می‌کند که بخش خارجی آن، مربوط به مذاکره با کشورهای همسایه عراق است.

روزنامه المدی به نقل از راضی گزارش داد که پرونده مذاکره خارجی «درباره آب، مربوط به حال حاضر نیست، بلکه به سالهای قبل باز می‌گردد. باید با پیگیریهای دولت فدرال و حمایت از آن، به این پرونده اهمیت داد تا عراق بتواند به حق خود دست پیدا کند».

وی با اشاره به اینکه پس از تشکیل کابینه، حمایت زیادی از پرونده آب شده است، خاطر نشان کرد، در همین راستا، عون ذیاب وزیر آب عراق با محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد که این مسئله، اقدام مهمی بود.

این مقام عراقی با اشاره به اینکه در دیدار مذکور توافق شد که نشستهایی در سطوح عالی برگزار شود و کمیته‌های فنی نیز فعالیت خود را از سر بگیرند، خبر داد، ذیاب همچنین با فرستاده رئیس جمهور ترکیه در امور آب تماس گرفت و توافق شد که دیدارهای فنی نیز با ترکیه صورت گیرد.
راضی در پایان خبر داد که مرحله بعد، اقدامات مهمی و اساسی در خصوص حقوق عراق در زمینه آب صورت خواهد گرفت. وزارت منابع آبی عراق پیش از این هم خواستار تشکیل کمیته مشترکی برای مذاکره با کشورهای همسایه این کشور شده بود.

در همین ارتباط، «مهدی رشید الحمدانی» وزیر پیشین منابع آبی عراق تیر ماه گذشته با انتقاد شدید از اظهارات اخیر سفیر ترکیه درباره مشکل آب در عراق، این اظهارات را در راستای تشویش اذهان عمومی و تهدید صلح اجتماعی دانست.

وی گفت: اظهارات سفیر ترکیه در بغداد درباره هدر رفت آب، درست نیست و موجب تحریک افکار عمومی و تهدید صلح اجتماعی در عراق می‌شود. الحمدانی در ادامه از وزارت خارجه عراق خواست تا این سفیر را احضار کند و یادداشت اعتراض خود درباره اظهارات مکرر او را به وی تحویل دهد.

وزیر منابع آبی عراق افزود: «ترکیه دارای حق قیمومیت بر عراق نیست و باید سهم عادلانه و منصفانه این کشور را بر اساس قوانین بین‌المللی تأمین و از دخالت در سیاست‌های آبی عراق پرهیز کند».

دولت ترکیه در دهه‌های گذشته در قالب یک پروژه راهبردی به نام گاپ، (به ترکی استانبولی Guneydogu Anadolu Projesi و به اختصار GAP ) اقدام به سدسازی گسترده در مسیر دو رودخانه بزرگ دجله و فرات کرده است. در این راستا «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ۱۵ آبان ۱۴۰۰ سرانجام سد بحث‌برانگیز «ایلیسو» را بر روی رود دجله افتتاح کرد. این سد گنجایش ۴۳ میلیارد متر مکعب آب یعنی سه برابر سد کرخه (بزرگترین سد ایران) دارد و پس از سد آتاتُرک دومین سد بزرگ ترکیه محسوب می‌شود.

سدسازی‌های ترکیه تاکنون اعتراضات وسیعی را در ایران و عراق در پی داشته و بسیاری محافل، گرد و غبار موجود در منطقه را حاصل خشک شدن زمین های کشاورزی در عراق به دلیل کم آبی شدید رود دجله و فرات می‌دانند. در سوریه نیز بسیاری از زمین های مرغوب کشت گندم و غلات در شمال شرق این کشور خشک شده است. با این حال ترکیه مدعی است که گرد و غبار یک پدیده طبیعی است و منشأ آن ارتباطی به سدسازی‌های این کشور بر روی دجله و فرات ندارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->