تولد صدسالگی «راج کاپور» در جشنواره هند آغاز بلیت فروشی اجرا‌های سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی (رضوان) + جدول زمان‌بندی استقبال منتقدان از «هیأت منصفه شماره ۲» کلینت ایستوود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ
سرخط خبرها

بازنشر سه دفتر شعر از هوشنگ ابتهاج (سایه)

  • کد خبر: ۱۴۱۰۴۳
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
بازنشر سه دفتر شعر از هوشنگ ابتهاج (سایه)
سه دفتر شعر امیر هوشنگ ابتهاج با عناوین «تاسیان»، «سیاه‌مشق» و «بانگ نی» از سوی انتشارات کارنامه بازچاپ شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سه دفتر شعر امیر هوشنگ ابتهاج (ه. الف. سایه) شاعر نامدار ایرانی که به تازگی دار فانی را وداع گفت، از سوی نشر کارنامه تجدید چاپ شد.

این سه دفتر شعر با اسامی «تاسیان»، «سیاه مشق» و «بانگ نی» روانه بازار کتاب شده است.

دفتر شعر «تاسیان» برای نخستین بار در سال ۱۳۸۵ منتشر شد و شعر معروف ارغوان نیز در آن قرار دارد. اشعار این کتاب در اوزان نیمایی و قالب‌های غیرکلاسیک سروده است. شعر‌های این کتاب در فاصله بین سال‌های ۱۳۲۵ تا ۱۳۸۰ در قالب «شعر نو» سروده است که البته بسیاری از آن‌ها در مجموعه‌های ترکیبی قبلی شاعر نیز منتشر شده‌اند.

دفتر شعر «سیاه مشق» دربردارنده مجموعه اشعار موزون ابتهاج به سبک غزل، مثنوی، رباعی، دو بیتی و قطعه است که اولین نسخه آن نخستین بار در سال ۱۳۳۲ با ۳۶ غزل و در ۱۴۸ صفحه منتشر شده و به تازگی بازچاپ شده است.

کتاب «بانگ نی» نیز یک مثنوی بلند از ابتهاج است که در فاصله سال‌های دهه ۴۰ تا دهه ۶۰ سروده شده و برای نخستین بار در سال ۱۳۸۵ منتشر شده بود. به گفته منتقدان این دفتر شعر با نگاهی به رویداد‌های زمانه زیست شاعر و آرمان‌های آدمی به آینده چشم دارد.

امیر هوشنگ ابتهاج شاعر معاصر در تابستان سال جاری پس از طی یک دوره بیماری و در ۹۵ سالگی در آلمان درگذشت و پیکر وی پس از انتقال به ایران در زادگاهش شهر رشت به خاک سپرده شد.

با رفتن سایه آخرین برگ از دفتر پرحادثه غزل معاصر ورق خورد و شعر پارسی واپسین بازمانده سترگ خودش را از دست داد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->