یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه ساماندهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند! کارت سوخت وسایل نقلیه بدون بیمه ابطال می‌شود کاهش زمان ثبت شرکت‌ها به کمتر از ۲ ساعت | فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی غیرممکن می‌شود مشهد، قطب آموزش قانون به فعالان اقتصادی | دومین همایش منطقه‌ای «ثبت، پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید» برگزار شد برق خورشیدی، نور امید در تاریکی ناترازی | گفت‌و‌گو با مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره راه‌حل‌های ناترازی انرژی الزامات جذب سرمایه در نمایشگاه مشهد اینوکس–فاینکس تأمین برق صنایع با هزینه گزاف از طریق دیزل‌ژنراتور‌ها | بار اضافه روی دوش صنعت زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ ویژه دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد ۶۰ لیتر بنزین سهمیه خرداد امشب شارژ می‌شود (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی
سرخط خبرها

بازار سرمایه پاییز امسال ۱۰ درصد بازده داشته است

  • کد خبر: ۱۴۱۷۷۹
  • ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۰
بازار سرمایه پاییز امسال ۱۰ درصد بازده داشته است
معاملات بازار سهام پس از فراز و نشیب‌های بسیار در نهایت سومین ماه فصل پاییز، روز‌های بهتری را نسبت نیمه نخست این فصل تجربه کرد و شاخص بورس به عنوان نماگر این بازار پس از حمایت‌های دولت در سومین فصل سال بازدهی ۱۰ درصدی را ثبت کرد و آمار‌ها حاکی از کاهش نوسانات بورس دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاخص کل بورس در پایان فصل تابستان در حالی در عدد یک میلیون و ۳۵۵ هزار واحد به معاملات خود پایان داد که فعالان بازار آینده مبهمی را برای این بازار متصور بودند و این امر باعث شد تا سهامداران تحت تاثیر افت پی در پی شاخص بورس نسبت به کسب بازدهی مناسب از این بازار در مقایسه با دیگر بازار‌های سرمایه‌گذاری ناامید شوند.

روند بورس در نخستین ماه‌های سال ۱۴۰۱ پر نوسان بود و برخی معتقد بودند که سهامداران به دلیل رهایی بورس توسط دولت متحمل زیان شده‌اند، این ادعا در حالی مطرح شد که وزارت امور اقتصادی و دارایی با همراهی سازمان بورس بار‌ها اقدامات متنوعی را در راستای بهبود وضعیت بازار سرمایه و بازگشت شاخص بورس به مدار رشد در دستور کار قرار دادند که این امر نشان داد که مسوولان حاضر در کابینه دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار خود هیچ‌گاه بازار سرمایه را به حال خود رها نکردند.

با وجود نگرانی‌های شخص رییس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان بورس در زمینه ضرر سرمایه‌گذاران در بازار سهام، اما در چند ماه گذشته تصمیم‌گیری‌ها برای تغییر مسیر بازار سهام با اثر چندان مثبتی همراه نبود که برخی این اتفاق را ناشی از بی‌اعتمادی‌های موجود بین سهامداران تحت تاثیر وعده‌های دروغین دولت قبل اعلام کرده بودند.

اغتشاشات شتاب دهنده روند منفی بورس در پاییز ۱۴۰۱

در کنار بی‌اعتمادی سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس دیگر اتفاقی که در ماه نیمه نخست فصل پاییز مانع از تداوم رشد شاخص بورس شد، اغتشاشاتی بود که در سطح کشور رخ داد، با این حال اکثر کارشناسان طبق یک نظر واحد معتقد بودند بازار سرمایه بهترین و جذاب‌ترین بازار برای ورود سرمایه‌گذاران است؛ اما در هر کشوری ایجاد التهابات سیاسی باعث خروج سرمایه از بازار سهام یا کشور خواهد شد.

با توجه به ناآرامی‌ها برای صعود شاخص بورس، اما مساله لایحه بودجه ۱۴۰۲ از دیگر ابهاماتی بود که آینده این بازار را تحت تاثیر قرار داد و به عقیده کارشناسان و تحلیلگران هر سال معاملات بورس در فصل پاییز به دلیل ترس از لایحه بودجه سال بعد با احتیاط بیشتری پیش خواهد رفت.

وجود چنین مساله مهمی باعث شد تا در نخستین نشست هم‌اندیشی در ارتباط با مسائل مرتبط با بودجه عمومی دولت برای سال ۱۴۰۲، مدیران ارشد سازمان بورس به ارائه نظرات و پیشنهاد‌های خود با توجه به تجربیاتشان از قانون بودجه در سال‌های گذشته پرداختند.

در این راستا «محسن انصاری مهیاری»، مدیر سابق نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: سازمان بورس در سال جاری برای بودجه ۱۴۰۲ اقداماتی را مدنظر قرار داده است. از جمله این موارد موضوع قیمت‌گذاری دستوری است؛ بر اساس ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار لازم است در بودجه سالانه هم بیاید که اگر دولت اصرار به قیمت‌گذاری دستوری دارد باید ضرر و زیانی که در پی این اقدام به صنعت مربوطه وارد می‌شود را نیز بپردازد.

کاهش ۸۰ درصدی مالیات بر نقل و انتقال سهام

در ادامه اقدامات انجام شده از سوی مسوولان، «محسن علیزاده»، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در روز ۱۹ مهر ماه در توییتی از تصمیم جلسه شورای عالی بورس خبر داد و نوشت: در جلسه این هفته شورای عالی بورس تصمیمی مبنی بر احتمال کاهش ۸۰ درصدی مالیات بر نقل و انتقال سهام در تصویب سران قوا تصویب شد که در جلسه روز یکم آبان ماه ستاد اقتصادی دولت که رییس سازمان بورس در آن جلسه حضور د اشت، پیشنهاد کاهش ۸۰ درصدی مالیات فروش سهام از سوی رییس‌جمهور مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد این مورد در دستور کار شورای سران سه قوه قرار گیرد.

واریز ۱۱ همت به صندوق تثبیت بازار سرمایه

رییس‌جمهور همچنین در این جلسه، دستور داد تا هرچه زودتر منابع حاصل از مالیات معاملات اوراق بهادار را که در بودجه ۱۴۰۱ نیز معین شده بود، به صندوق تثبیت واریز کند و در این میان عمل به مابقی تعهدات ۵۱۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی نسبت به بازار سرمایه بود که با احتساب واریزی‌های گذشته، حداقل ۶ هزار میلیارد تومان دیگر باید توسط صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.

پس از مطرح شدن چنین موضوعی این مساله مدنظر قرار گرفت که در صورت اجرا شدن این دو مقرری و واریز حداقل ۱۱ همت به صندوق تثبیت بازار (بیش از ۲ برابر خروج پول از بازار در مهرماه) به صندوق مذکور واریز خواهد شد.

به دنبال تداوم روند نزولی شاخص بورس، «محمدهادی سلیمی زاده»، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس در تاریخ ۶ آبان ماه در صفحه شخصی توییتر خود اعلام کرد: در پی تصمیمات هیات مدیره سازمان بورس در جلسه فوق‌العاده روز گذشته، تعهدات فروش بازارگردان‌ها در روز‌های آتی محدود شده و عرضه اولیه‌ها تا زمان پایداری شرایط بازار، متوقف خواهد شد.

در ادامه تصمیم‌گیری‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس در حوزه بازار سرمایه، سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ ۷ آبان ماه اعلام کرد: بسته جامع حمایتی بازار سرمایه که مورد طراحی قرار گرفت و در جلسات رده عالی مقامات اقتصادی کشور مطرح شده بود، اجرایی می‌شود.

سبد سهام سهامداران خرد بیمه شد

در بسته ۱۰ بندی حمایت فوری از بازار سرمایه مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکت‌های تولیدی بزرگ کشور، محدود کردن بخش فروش بازارگردان‌ها تا اطلاع ثانوی، افزایش سپرده‌گذاری مستقیم سازمان بورس نزد صندوق تثبیت، توقف پذیره‌نویسی اوراق بهادار و عرضه‌های اولیه تا زمان بازگشت ثبات به بازار سرمایه و بازگشت زمان جلسه معاملاتی در فرابورس به روال سابق از ساعت ۱۳:۰۰ به ۱۲:۳۰ دیده شده بود.

انجام چنین اقداماتی از سوی مسوولان نشان دهنده نگاه جدی دولت به بازار سرمایه بوده و حال این بازار پس از مدت‌ها ریزش اکنون نسبت به توجه رییس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان بورس نسبت به تنظیم و ایجاد تعادل در معاملات بورس واکنش مثبت نشان داده است.

بازار سهام در حالی وارد سومین فصل سال شد که شاخض کل بورس به عنوان نماگر بازار روند افت و خیر و نزولی داشت و طی دو ماه نخست این ماه به دلیل برخی اتفاقات که در این گزارش اشاره شد روز‌های قرمز رنگی را سپری کرد، اما در ادامه با حمایت‌های دولت از بازار سرمایه، این بازار در سومین ماه فصل سوم سال روند مثبت به خود گرفت و شاخص کل بورس ۱۴۱ هزار واحد نسبت به روز نخست مهر ماه امسال رشد را ثبت کرد.

شاخص کل بورس که در نخستین روز از فصل پاییز معاملات خود را در کانال یک میلیون و ٣٥٥ هزار واحد آغاز کرده بود، پس از تصمیمات حمایتی دولت از آذر ماه روند مثبت به خود گرفت و پس از پیگیری‌های انجام شده از سوی مسوولان برای کاهش التهاب در این بازار شاخص بوریخود را در آخرین روز آذر ماه در کانال یک میلیون و ۴۹۶ به پایان رساند که وجود آماری نشان دهنده بازدهی ۱۰.۴ درصدی شاخص بورس در سه ماهه فصل پاییز بوده است.

فعال بازار سهام بار‌ها به سهامداران توصیه کردند که با پول‌های پس انداز شده خود وارد بورس شوند و سرمایه گذاری در این بازار را با نگاه بلندمدت انجام دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->