مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ مشهدیهایی که از گذشته دستکم دهساله شهر باخبر باشند، تأیید میکنند که آبراهه مجاور با نمایشگاه بینالمللی، از دیرباز کانون تجمع معتادان و محل وقوع بزههای خرد و کلانی شناخته میشد که پیوسته در صفحه حوادث مطبوعات جا داشتند، با این حال اقدام مدیریتشهری برای بهسازی این آبراهه و احداث بوستان در دو طرف آن، زمینهساز تحول محلههایی مثل دندانپزشکان و فارغالتحصیلان شده است، اما شهرک ارمغان در مجاورت بوستان چهلبازه، هنوز جزو مناطقی است که با وجود قرار گرفتن در محدوده داخل شهر با مشکلاتی از جنس محلات حاشیه شهر دستبهگریبان است. همین موضوع بهانهای شد که پس از جلسات متعدد «پای حرف مردم» و حضور مدیران شهری، مسجد فتاح شهرک ارمغان اینبار میزبان دیدار مردمی حجتالاسلاموالمسلمین نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و شماری از مدیران شهری باشد.
فقط با چند دقیقه پیادهروی و گشتوگذار در کوچهپسکوچههای شهرک ارمغان، میتوان بهوضوح برخی مظاهر محرومیت را در این محدوده مشاهده کرد؛ محرومیتهایی که نه به علت دور بودن از حریم شهری بلکه اینبار بهدلیل محدودیت در دسترسی، بهوجود آمده است و در یک نمونه، بیش از پانصد خانواده در این محله مجبورند برای فرستادن فرزندانشان به مدرسه، آنها را به محلات و حتی مناطق دیگر مشهد بفرستند.
پژمانفر در واکنش به این چالش گفت: باید به منطقه ۱۰ به چشم محلات حاشیه شهر نگاه کنیم؛ زیرا طبق گزارشهایی که به ما رسیده است، برخی خانوادههای این منطقه بهدلیل نداشتن استطاعت مالی نهتنها قادر به تأمین هزینه سرویس مدارس نیستند، بلکه حتی نمیتوانند هزینه رفتوآمد فرزندانشان با اتوبوس را تأمین کنند و در این وضعیت، بسیاری از دانشآموزان با پای پیاده، مسافت طولانی خانه تا مدرسه را در سرما و گرما طی میکنند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکل اهالی محله دو پیشنهاد مطرح کرد؛ اولا در کوتاهمدت با تخصیص موقت تعدادی اتوبوس از سرخط واحدها به مدارس هدف، دانشآموزان این محله بتوانند بین ساعات ۱۱ تا ۱۳ و همچنین ۱۶ تا ۱۸ از طریق این اتوبوسها خود را به خانه برسانند.
وی تأکید کرد: البته این کار نه یک اقدام مؤثر بلکه فقط تدبیری برای حل مقطعی مشکل است و در حالت کلی، باید آموزشوپرورش به میدان بیاید و در مقام نهاد مسئول، زمینهای مطلوب برای احداث مدرسه را شناسایی کند تا بعد از آن با مشارکت شهرداری و بنیادمسکن، عملیات عمرانی ساخت مدارس آغاز شود. بر همین اساس، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به ادارهکل آموزشوپرورش استان ضربالاجل سهماهه داد که تا پایان فروردین ۱۴۰۱، گزارشی کارشناسانه از جانمایی مدارس جدید ارائه دهد تا پس از آن، امکان امضای تفاهمنامه با بنیادمسکن، شهرداری و ادارهکل شهرسازی فراهم
باشد.
رسیدگی به معضل کمبود روشنایی معابر و اخذ انشعابات مستقل برق توسط اهالی، دستورکار دیگر این نشست بود که البته با حواشی بیشماری هم همراه شد.
پژمانفر با انتقاد به بلاتکلیفی مسجد محله برای دریافت انشعاب برق و معابر تاریک منطقه گفت: قانون حکم کرده است که برای مساجد و حسینیهها در سراسر کشور، حق انشعاب برق و آب باید رایگان باشد و فقط برای آشپزخانه، کتابخانه یا بخشهای ضمیمهای قبض صادر شود، با این حال نهتنها به مسئله انشعاب مستقل مسجد محله رسیدگی نشده است، بلکه در سرتاسر محله ارغوان، شاهد مشکل آشکار تاریکی معابر هستیم.
پاسخ نماینده برق منطقهای به این موضوع البته منحصر به یک جمله بود: «بررسی میکنیم»، اما حجتالاسلاموالمسلمین پژمانفر بلافاصله تأکید کرد: هر بررسی باید در انتها ختم به خروجی ملموس و مطلوب مردم شود و بر همین اساس، برق منطقهای فقط دو هفته فرصت دارد تا علاوهبر صدور انشعاب مجزا برای مسجد، برای حل مشکل روشنایی ضعیف معابر شهرک ارمغان نیز اقدام کند.
وی ادامه داد: اگر شما اهل کار جهادی باشید، نه در دو هفته بلکه در یک هفته هم میتوانید مشکل مردم را حل کنید. علاوهبر این، اگر سرقت کابل مشکل برق منطقهای است، آقایان باید بدانند که روشنایی معابر، خودش امنیتآفرین است و علاوهبر اینکه مشکل مردم را حل میکند، شرایط را نیز بهگونهای رقم میزند که سارقان هرگز جرئت سرقت نکنند.