سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر «بشری» رونمایی شد از تشرف ۳۰ هزار زائر اولی تا آزادسازی زندانیان با کمک پویش‌های ماه رمضان اعزام بیش از ۱۲ هزار زائر خراسانی حج تمتع از فرودگاه بین‌المللی مشهد+ جزئیات ۲۴ فروردین آخرین زمان ورود به عربستان برای ادای فریضه عمره میزان وجه قربانی و نحوه پرداخت آن برای حجاج چگونه است؟ نسخه قرآن برای خانواده متعالی چرا در سیره اهل بیت (ع) وفای به عهد در تربیت فرزندان مهم است؟ حکاکی دعای شرف‌الشمس؛ تلفیقی از هنر، عرفان و گردشگری اقدامات خودجوش مردم مشهد در خدمتگزاری به زائران رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ | به رسم میزبانی تولیت آستان قدس رضوی: زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد واکنش معنوی ستاره روسی کشتی جهان به محرومیت از رقابت‌ها با استناد به حدیث پیامبر اسلام(ص) مرگ نان و کلمات | شاعری که شعر را به شعله بدل کرد واکنش مداحان اهل بیت(ع) به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بررسی مجدد مدارک ۳۵ داور قرآن | سطح‌بندی براساس عملکرد میدانی + زمان آزمون  واریز بیش از ۷میلیارد تومان زکات فطریه ۱۴۰۴ به حساب کمیته امداد خراسان رضوی تشریح خدمت‌رسانی حرم مطهر رضوی به زائران نوروزی | از توزیع ۲ میلیون افطاری تا میزبانی از ۱۰۰ هزار زائر خارجی تشکیل کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیس جمهور در مشهد | عارف: پیگیر و پای کار مطالبات مردم در حوزه زیارت هستیم فرصتی برای پژوهشگران علوم انسانی و اسلامی در دانشگاه رضوی اصل تربیتی برخورد غیر‌مستقیم با جوان
سرخط خبرها

بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۳۱۷۲
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم
یک منتقد فیلم و سینما تأکید کرد: انتقادی که به سازمان سینمایی وارد می‌شود، این است که بعد از گذشت سه سال از شهادت حاج قاسم یک فیلم سینمایی درباره ایشان تولید نشده است و می‌ترسم ۱۰ سال هم بگذرد، اما همچنان فیلمی برای چنین شخصیتی تولید نشده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مصطفی یوسف‌زاده امشب، ۱۲‌دی‌ماه، در برنامه صدمین دورهمی پاتوق فرهنگ مشهد ویژه بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در سینما هویزه مشهد با ارائه ارزیابی خود از مستند «آورتین» اظهار کرد: در این چند سالی که از شهادت قاسم سلیمانی می‌گذرد، ارگان‌های مختلف برای گرامیداشت این شهید بزرگوار فعالیت‌های فرهنگی مختلفی داشته‌اند. در کنار این‌ها امید است کسانی که متولی سینما هستند، به این مهم اهتمام بیشتری بورزند، چراکه از لحاظ منابع آرشیوی و در قید حیات بودن هم‌رزمان آن شهید، دست پری دارند.

وی با تأکید بر اینکه حاج‌قاسم ارزش ساخت ده‌ها فیلم سینمایی را دارد، اضافه کرد: البته در عرصه مستندسازی آثار خوبی طی این چند سال درباره قاسم سلیمانی تولید شده، اما آسیب این آثار این است که عمدتا خیلی از این مستند‌ها تکرار مکررات است.

یوسف‌زاده تصریح کرد: ازاین‌رو، لازم است بنیاد حفظ ارزش‌ها و نشر آثار شهید سلیمانی اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد. به‌نظر من اطلاعات موجود از فعالیت‌های حاج‌قاسم پیش و پس از انقلاب به‌قدری است که می‌توان به همه آن پرداخت.

این منتقد سینما خاطرنشان کرد: گاهی برخی مستند‌ها از زاویه‌ای دیگر به یک موضوع درباره سردار سلیمانی می‌پردازد. مثلا چند مستند کوتاه درباره اتفاقات و نقش حاج‌قاسم در حوادث آمرلی ساخته شده است. در کنار این موارد، این مستند‌ها می‌تواند به ابعاد حقوقی شهادت حاج‌قاسم براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد نیز بپردازد. مدیریت توحیدی و بازنمایی عرفان و حماسه در مکتب آن شهید بزرگ نیز اهمیت زیادی دارد که می‌توان درباره آن نیز مستند تولید کرد. همچنین بررسی رابطه شهید سلیمانی و ناسیونالیسم ایرانی و همچنین جایگاه آن، موضوع دیگری است که جای خالی آن میان مستند‌های تولید‌شده دیده می‌شود.

یوسف‌زاده با اشاره به مستند «آورتین» و جایگاه آن میان مستند‌های تولید‌شده درباره حاج‌قاسم، گفت: امید است در تولیدات رسانه‌ای کمی از تکرار‌ها فاصله بگیریم و به ناگفته‌های زندگی حاج‌قاسم بپردازیم. اتفاقا مستند «آورتین» یکی از نمونه‌های متمایز میان آثار این‌چنینی است.

وی ادامه داد: آنچه که می‌توان از آن به‌عنوان برگ برنده مستند «آورتین» یاد کرد، این است که این اثر توانسته مصاحبه‌ها را با تصاویر آرشیوی برای بازنمایی واقعیت آورتین تلفیق کند. این تصاویر آرشیوی به انسجام مستند مزبور کمک خوبی کرده است. البته فیلم‌ساز می‌توانست از وضعیت کنونی آن منطقه نیز به بیننده گزارش ارائه کند.

این منتقد سینما تأکید کرد: در کنار این‌ها، نگرش حاج‌قاسم به موضوع امنیت در این مستند به‌خوبی واکاوی می‌شود. به عقیده آن شهید، برقراری صرف امنیت در یک منطقه اهمیت ندارد، بلکه به عقیده وی بعد از تسلیم‌شدن اشرار منطقه آورتین، باید کار اقتصادی و فرهنگی را برای آنان آغاز کرد.

یوسف‌زاده با بیان اینکه البته مستند «آورتین» از لحاظ پرداختن به آن منطقه و مدیریتی که در آن دوره بوده، کمی خساست به خرج می‌دهد، گفت: مستند باید روشن کند آورتین محصول کدام سیاست‌هاست و چرا برخی اشرار آن را منطقه امن خود می‌دیدند.

وی تأکید کرد: باید توجه کرد که هر فعالیتی که در طول این سال‌ها با محوریت قاسم سلیمانی انجام شده است، اگر بدون پیوست فرهنگی باشد، به جوانان و آن شهید اجحاف شده است. هنوز آثاری که در این زمینه تولید شده، کم است. این شخصیت به‌قدری‌ بزرگ است که می‌شود تا مدت‌ها از روش و سیره و رفتار او تولیدات قوی و دقیق داشت؛ البته به شرطی که موازی‌کاری نباشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->