فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۳۱۷۲
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
بعد از گذشت ۳ سال هنوز یک فیلم سینمایی درباره حاج‌قاسم تولید نشده است + فیلم
یک منتقد فیلم و سینما تأکید کرد: انتقادی که به سازمان سینمایی وارد می‌شود، این است که بعد از گذشت سه سال از شهادت حاج قاسم یک فیلم سینمایی درباره ایشان تولید نشده است و می‌ترسم ۱۰ سال هم بگذرد، اما همچنان فیلمی برای چنین شخصیتی تولید نشده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مصطفی یوسف‌زاده امشب، ۱۲‌دی‌ماه، در برنامه صدمین دورهمی پاتوق فرهنگ مشهد ویژه بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی در سینما هویزه مشهد با ارائه ارزیابی خود از مستند «آورتین» اظهار کرد: در این چند سالی که از شهادت قاسم سلیمانی می‌گذرد، ارگان‌های مختلف برای گرامیداشت این شهید بزرگوار فعالیت‌های فرهنگی مختلفی داشته‌اند. در کنار این‌ها امید است کسانی که متولی سینما هستند، به این مهم اهتمام بیشتری بورزند، چراکه از لحاظ منابع آرشیوی و در قید حیات بودن هم‌رزمان آن شهید، دست پری دارند.

وی با تأکید بر اینکه حاج‌قاسم ارزش ساخت ده‌ها فیلم سینمایی را دارد، اضافه کرد: البته در عرصه مستندسازی آثار خوبی طی این چند سال درباره قاسم سلیمانی تولید شده، اما آسیب این آثار این است که عمدتا خیلی از این مستند‌ها تکرار مکررات است.

یوسف‌زاده تصریح کرد: ازاین‌رو، لازم است بنیاد حفظ ارزش‌ها و نشر آثار شهید سلیمانی اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد. به‌نظر من اطلاعات موجود از فعالیت‌های حاج‌قاسم پیش و پس از انقلاب به‌قدری است که می‌توان به همه آن پرداخت.

این منتقد سینما خاطرنشان کرد: گاهی برخی مستند‌ها از زاویه‌ای دیگر به یک موضوع درباره سردار سلیمانی می‌پردازد. مثلا چند مستند کوتاه درباره اتفاقات و نقش حاج‌قاسم در حوادث آمرلی ساخته شده است. در کنار این موارد، این مستند‌ها می‌تواند به ابعاد حقوقی شهادت حاج‌قاسم براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد نیز بپردازد. مدیریت توحیدی و بازنمایی عرفان و حماسه در مکتب آن شهید بزرگ نیز اهمیت زیادی دارد که می‌توان درباره آن نیز مستند تولید کرد. همچنین بررسی رابطه شهید سلیمانی و ناسیونالیسم ایرانی و همچنین جایگاه آن، موضوع دیگری است که جای خالی آن میان مستند‌های تولید‌شده دیده می‌شود.

یوسف‌زاده با اشاره به مستند «آورتین» و جایگاه آن میان مستند‌های تولید‌شده درباره حاج‌قاسم، گفت: امید است در تولیدات رسانه‌ای کمی از تکرار‌ها فاصله بگیریم و به ناگفته‌های زندگی حاج‌قاسم بپردازیم. اتفاقا مستند «آورتین» یکی از نمونه‌های متمایز میان آثار این‌چنینی است.

وی ادامه داد: آنچه که می‌توان از آن به‌عنوان برگ برنده مستند «آورتین» یاد کرد، این است که این اثر توانسته مصاحبه‌ها را با تصاویر آرشیوی برای بازنمایی واقعیت آورتین تلفیق کند. این تصاویر آرشیوی به انسجام مستند مزبور کمک خوبی کرده است. البته فیلم‌ساز می‌توانست از وضعیت کنونی آن منطقه نیز به بیننده گزارش ارائه کند.

این منتقد سینما تأکید کرد: در کنار این‌ها، نگرش حاج‌قاسم به موضوع امنیت در این مستند به‌خوبی واکاوی می‌شود. به عقیده آن شهید، برقراری صرف امنیت در یک منطقه اهمیت ندارد، بلکه به عقیده وی بعد از تسلیم‌شدن اشرار منطقه آورتین، باید کار اقتصادی و فرهنگی را برای آنان آغاز کرد.

یوسف‌زاده با بیان اینکه البته مستند «آورتین» از لحاظ پرداختن به آن منطقه و مدیریتی که در آن دوره بوده، کمی خساست به خرج می‌دهد، گفت: مستند باید روشن کند آورتین محصول کدام سیاست‌هاست و چرا برخی اشرار آن را منطقه امن خود می‌دیدند.

وی تأکید کرد: باید توجه کرد که هر فعالیتی که در طول این سال‌ها با محوریت قاسم سلیمانی انجام شده است، اگر بدون پیوست فرهنگی باشد، به جوانان و آن شهید اجحاف شده است. هنوز آثاری که در این زمینه تولید شده، کم است. این شخصیت به‌قدری‌ بزرگ است که می‌شود تا مدت‌ها از روش و سیره و رفتار او تولیدات قوی و دقیق داشت؛ البته به شرطی که موازی‌کاری نباشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->