هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۳۵۸۰
  • ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷
نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟
یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان انستیتوی علوم پایه (IBS) و دانشگاه ملی چونگنام (CNU) کره جنوبی، علت عدم صحت در فرمول پیش بینی تعامل دارو را که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه شده بود، شناسایی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته پرفسور کیم جائه کیونگ (Kim Jae-kyung) رهبر این تیم تحقیقاتی، داروهای جذب شده به بدن توسط آنزیم ها در اندام های مختلف از جمله کبد متابولیزه شده و از بدن دفع می شوند. هنگامی که دو یا چند دارو با هم مصرف شوند، یک دارو ممکن است متابولیسم داروی دیگر را در بدن تغییر دهد و این احتمال وجود دارد که اثر درمانی هدفمند حاصل نشده یا عوارض جانبی ایجاد شود.

پرفسور کیم می افزاید: پیش بینی دقیق میزان حذف مواد دارویی با توجه به تداخلات دارویی برای تجویز و تولید داروهای جدید بسیار مهم است. درضمن هنگام تجویز ترکیبی از داروها، پزشک بر اساس اطلاعات تداخلات دارویی مشخص شده در دفترچه راهنمای دارو، نسخه ای دقیق را تهیه خواهد کرد. همچنین در فرآیند تولید داروهای جدید، شرکت ها نیاز به تحقیق و برچسب تداخلات دارویی دارند. در نتیجه، سازمان غذا و دارو برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ راهنمایی هایی را برای ارزیابی تداخلات دارویی و به حداقل رساندن عوارض جانبی دارو صادر کرد.

به گفته محققان با این حال، مشکل این است که صحت نتیجه این فرمول ضعیف است. فرمول ارائه شده توسط سازمان غذا میزان واکنش آنزیم ها را توصیف می کند. این فرمول فرض می کند که غلظت آنزیم ها در بدن در متابولیسم دارو کم است.

در مطالعات جدید، تیم تحقیقاتی با تأیید اینکه غلظت آنزیم های درگیر در متابولیسم دارو در کبد واقعی بیش از هزار برابر بیشتر از مقدار مورد استفاده برای پیش بینی است، علت عدم دقت فرمول سازمان غذا و دارو موجود را پیدا کرد. با استفاده از نتایج این تحقیق، پژوهشگران فرمول جدیدی تهیه کردند که می تواند تعامل دارو را از طریق یک رابطه مشترک ریاضی-دارویی توضیح دهد.

به جای فرمول قبلی، این تیم پژوهشی فرمول جدیدی ساخت که می تواند بدون توجه به غلظت آنزیم، میزان متابولیسم دارو را به طور دقیق پیش بینی کند. سپس تیم تحقیقاتی تداخلات دارویی را با استفاده از فرمول تازه نوشته شده پیش بینی کرد و آن را با مقادیر اندازه گیری شده در آزمایش های واقعی مقایسه کرد. در نتیجه، محققان تأیید کردند که دقت پیش بینی فرمول جدید بیش از دو برابر است.

پروفسور کیم سانگ کیم گفت: بهبود صحت پیش بینی تداخلات دارویی به افزایش میزان موفقیت توسعه داروهای جدید و اثربخشی دارو کمک می کند. او در خاتمه گفت: به لطف تحقیقات مشترک بین ریاضیات و داروسازی، ما توانستیم فرمولی را که دقیق نبود، اصلاح کنیم. شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Clinical Pharmacology and Therapeutics منتشر شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->