زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۳۵۸۰
  • ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷
نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟
یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان انستیتوی علوم پایه (IBS) و دانشگاه ملی چونگنام (CNU) کره جنوبی، علت عدم صحت در فرمول پیش بینی تعامل دارو را که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه شده بود، شناسایی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته پرفسور کیم جائه کیونگ (Kim Jae-kyung) رهبر این تیم تحقیقاتی، داروهای جذب شده به بدن توسط آنزیم ها در اندام های مختلف از جمله کبد متابولیزه شده و از بدن دفع می شوند. هنگامی که دو یا چند دارو با هم مصرف شوند، یک دارو ممکن است متابولیسم داروی دیگر را در بدن تغییر دهد و این احتمال وجود دارد که اثر درمانی هدفمند حاصل نشده یا عوارض جانبی ایجاد شود.

پرفسور کیم می افزاید: پیش بینی دقیق میزان حذف مواد دارویی با توجه به تداخلات دارویی برای تجویز و تولید داروهای جدید بسیار مهم است. درضمن هنگام تجویز ترکیبی از داروها، پزشک بر اساس اطلاعات تداخلات دارویی مشخص شده در دفترچه راهنمای دارو، نسخه ای دقیق را تهیه خواهد کرد. همچنین در فرآیند تولید داروهای جدید، شرکت ها نیاز به تحقیق و برچسب تداخلات دارویی دارند. در نتیجه، سازمان غذا و دارو برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ راهنمایی هایی را برای ارزیابی تداخلات دارویی و به حداقل رساندن عوارض جانبی دارو صادر کرد.

به گفته محققان با این حال، مشکل این است که صحت نتیجه این فرمول ضعیف است. فرمول ارائه شده توسط سازمان غذا میزان واکنش آنزیم ها را توصیف می کند. این فرمول فرض می کند که غلظت آنزیم ها در بدن در متابولیسم دارو کم است.

در مطالعات جدید، تیم تحقیقاتی با تأیید اینکه غلظت آنزیم های درگیر در متابولیسم دارو در کبد واقعی بیش از هزار برابر بیشتر از مقدار مورد استفاده برای پیش بینی است، علت عدم دقت فرمول سازمان غذا و دارو موجود را پیدا کرد. با استفاده از نتایج این تحقیق، پژوهشگران فرمول جدیدی تهیه کردند که می تواند تعامل دارو را از طریق یک رابطه مشترک ریاضی-دارویی توضیح دهد.

به جای فرمول قبلی، این تیم پژوهشی فرمول جدیدی ساخت که می تواند بدون توجه به غلظت آنزیم، میزان متابولیسم دارو را به طور دقیق پیش بینی کند. سپس تیم تحقیقاتی تداخلات دارویی را با استفاده از فرمول تازه نوشته شده پیش بینی کرد و آن را با مقادیر اندازه گیری شده در آزمایش های واقعی مقایسه کرد. در نتیجه، محققان تأیید کردند که دقت پیش بینی فرمول جدید بیش از دو برابر است.

پروفسور کیم سانگ کیم گفت: بهبود صحت پیش بینی تداخلات دارویی به افزایش میزان موفقیت توسعه داروهای جدید و اثربخشی دارو کمک می کند. او در خاتمه گفت: به لطف تحقیقات مشترک بین ریاضیات و داروسازی، ما توانستیم فرمولی را که دقیق نبود، اصلاح کنیم. شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Clinical Pharmacology and Therapeutics منتشر شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->