به گزارش شهرآرانیوز، سیزدهمین همایش تجلیل از اتوبوسرانان بدون تصادف مشهدی، عصر امروز با حضور سیدعبدالله ارجائی شهردار مشهد، حسن موحدیان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، ایمان فرهمندی رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر، خلیل منبتی معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری، سرهنگ علیاکبر غلامی رئیس پلیس راهور استان، قاضی سیدهادی شریعتیار معاون دادستان خراسان رضوی و جمعی از مدیران شهری در تالار شهر مشهد برگزار شد.
۴۲۵ اتوبوسران بدون تصادف در مشهد
علیاصغر نیشابوری، مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد، در ابتدای این همایش اظهار کرد: یک سال رانندگی بدون تصادف شاید برای هر مجاور در شهر امام رضا(ع) کار سختی نباشد، اما برای اتوبوسرانان درونشهری با سالانه سه هزار ساعت رانندگی، حفظ هشیاری اتوبوسرانان در عین خستگیهای جسمی، روحی و روانی یک هنر بزرگ و شایسته تقدیر است.
وی افزود: بر همین اساس، این شرایط باعث میشود بتوان اتوبوسرانان بدون تصادف مشهدالرضا(ع) را مصداق عینی رانندگان حرفهای دانست.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۲۵ اتوبوسران یعنی حدود ۶۰درصد رانندگان اتوبوسهای درونشهری در مشهد، تصادف را تجربه نکردهاند و در اثر این رانندگی قانونمدارانه، سرانه تصادف هر دستگاه اتوبوس که در سال ۱۳۹۸ در حدود ۴۷درصد بود، در سال ۱۴۰۰ به ۲۷درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع، گزارشهایی از مرکز پاسخگویی مردمی شهرداری مشهد، ۱۳۷، به دست مدیران شهری میرسد که مردم از اخلاص، خوشرفتاری و ادب اتوبوسرانان تجلیل و تقدیر میکنند. این گزارشها بسیار موردتوجه است، زیرا در شهر امام رئوف، خادمان شهری هم در مقام خادمالرضا(ع) هستند و اینجاست که حسنخلق و خوشرفتاری اهمیت مضاعف پیدا میکند.
اتوبوسران باید مظهر اخلاق و ادب باشد
معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد هم در این همایش تصریح کرد: خوشبختانه آمار تصادف اتوبوسرانان در سال جاری بیش از ۴۲درصد کاهش داشته و در این عرصه، حفظ تمرکز کامل در زمان رانندگی و اهمیت به قانون از جمله اصول اساسی رانندگی اتوبوسهای درونشهری است، اما بهطور خاص، زیرساختهای فرهنگی و هویت معنوی مشهد شرایطی را ایجاد میکند که پایبندی به اخلاق و خوشرفتاری در معاشرت نیز به یک ضرورت مهم برای رانندگان تبدیل شود.
منبتی تأکید کرد: در روزهایی از پیک سفرهای زیارتی، شرایط ایجاب میکرد که خدمات شهری بهصورت ۲۴ساعته وقف زائران امام هشتم شود. علاوه بر این، در ایام اربعین هم زمانی پیش آمد که بیش از هزار و ۵۰۰ مسافر در پایانه مسافربری مشهد معطل مانده بودند و در آن زمان، معاونت عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری از مجاهدت و اخلاص اتوبوسرانان مشهدی استفاده کرد تا با ناوگان حملونقل درونشهری، مسافران را در یک سفر برونشهری به مقصدشان برساند.
اتوبوسرانی، حرفهای برای آیندگان
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد هم در این همایش ابراز کرد: بیش از ۷۰درصد آلودگی هوای مشهد بهدلیل آسیبهای حوزه حملونقل است و اینجاست که اتوبوسرانی حرفهای و قانونمند ضرورت مضاعف پیدا میکند؛ زیرا این شغل، حرفهای برای آیندگان است و به برکت این عزیزان است که مردم به حملونقل عمومی اقبال نظر پیدا میکنند و بر همین اساس، شهر آینده بهتری خواهد داشت.
فرهمندی، تصادف را یکی از تبعات طبیعی رانندگی دانست و گفت: حرکت مستمر اتوبوسهای ۱۲ متری در خیابانهای شلوغ، باعث میشود احتمال تصادف بسیار بیشتر شود. با این حال، فقط رانندگانی تصادف را تجربه نمیکنند که اولا مهارت فردی در رانندگی دارند و دوما در سایه حمایت خانوادههایشان، آرامشی بر روح و روانشان حاکم است.
پلیس قدردان اتوبوسرانان قانونمدار
رئیس پلیس راهور استان هم در این مراسم، کاهش آمار تصادفات را اصلیترین مأموریت پلیس راهور خواند و تأکید کرد: با راهاندازی ۲۰ گشت ویژه نظارت بر عملکرد اتوبوسرانان با مشارکت شهرداری مشهد، گام مؤثری در کنترل تخلفات ثابت، آلایندههای زیستی و انضباط ترافیکی برداشته شده است و در این راه، با وجود افزایش ۴۰درصدی ترددها، شاهد کاهش بیش از ۴۰درصد تصادفات هستیم.
اتوبوسرانان نمونه، سفیر فرهنگ زیارت هستند
قاضی سیدهادی شریعتیار، معاون دادستان خراسان رضوی، هم که در این همایش حضور داشت، در سخنانی به بررسی ضوابط قانونی حاکم بر تخلفات رانندگی درونشهری پرداخت و خاطرنشان کرد: مسئله تصادفات رانندگی، موضوع بسیار نگرانکنندهای است که در برخی مواقع میتواند یک خانواده را تا زمان حیات فرزندانش یعنی دهها سال، با آسیبهای فکری و روانی ناشی از آن درگیر کند.
وی ادامه داد: برای ترویج استفاده از ناوگان حملونقل عمومی، بیش از همه میتوان بر ظرفیت اتوبوسرانان تکیه کرد؛ رانندگان خوشزبان، خوشبرخورد و خوشرفتاری که در عمل، هم میتوانند زائران را به یمن فرهنگ ارزشمند مجاوران امام هشتم دلگرم کنند و هم مجاوران را با فرهنگ شهروندی دوباره پیوند دهند.