گوگل به زودی به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه استفاده از چت‌بات Gemini را می‌دهد کشف انقلابی دانشمندان درباره منشأ طلا: مگنتارها، کارخانه‌های جدید تولید عناصر گرانبها! نسخه آزمایشی One UI ۸ سامسونگ احتمالا ماه آینده منتشر می‌شود ویدئو | موتورسیکلت پرنده Volonaut که از پیشرانه جت برای پرواز استفاده می‌کند زمان انتشار بازی GTA VI به تأخیر افتاد + دلیل و تاریخ جدید هشدار اپل به کاربران آيفون: مراقب حمله جاسوس‌افزاری باشید نتیجه تحقیقات جدید: رژیم غذایی فستینگ منجر به تغییرات پویا در مغز می‌شود گوگل پلی از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون ۴۷ درصد از برنامه‌هایش را کاهش داده است جمینای گوگل احتمالا تا پایان ۲۰۲۵ با آیفون ادغام می‌شود بزرگ‌ترین ساختار کیهانی ممکن است ۵۰درصد بزرگ‌تر از آن چیزی باشد که تصور می‌کردیم نامه انجمن «فین‌تک» ایران به رئیس جمهور در اعتراض به ضرب‌الاجل بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارزی ابزارهای جدید هوش مصنوعی گوگل برای یادگیری زبان معرفی شدند گوگل زبان فارسی را به هوش مصنوعی پادکست‌ساز NotebookLM اضافه کرد ویدئوکست | اخبار علم و فناوری در هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ازبین‌بردن عوارض قرص‌های لاغری و راهکار‌های علمی و مؤثر برای بازگرداندن سلامتی راهکار‌های جلوگیری از قطع اینترنت در تابستان | ارتباطات زیر سایه خاموشی‌ها دانشمندان، به‌صورت اتفاقی، فرضیه ۶۷ ساله درباره ویتامین B1 را تأیید کردند نتیجه تحقیقات جدید: ضرر استرس کاری و دود دست‌دوم سیگار برابر است! بسته هدیه ایرانسل به مناسبت دهه کرامت ۱۴۰۴ + روش فعالسازی یکی از دریافت‌کنندگان تراشه نورالینک حالا با کمک هوش مصنوعی گراک می‌تواند دوباره حرف بزند اولین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می‌شود
سرخط خبرها

چرا ایلان ماسک دیگر به جایگاه ثروتمندترین فرد جهان باز نخواهد گشت؟

  • کد خبر: ۱۴۴۸۶۲
  • ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۳
چرا ایلان ماسک دیگر به جایگاه ثروتمندترین فرد جهان باز نخواهد گشت؟
ایلان ماسک به‌عنوان مدیرعامل تسلا، توییتر و اسپیس‌ایکس ممکن است دیگر هرگز در جایگاه ثروتمندترین فرد جهان قرار نگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز - ایلان ماسک تحت شرایطی عجیب و خاص توانست لقب ثروتمندترین فرد جهان را از آن خود کند و شواهد نشان می‌دهند که آینده چندان برای او روشن به‌نظر نمی‌رسد

ایلان ماسک اولین فرد در طول تاریخ است که ۲۰۰ میلیارد دلار از دارایی شخصی خود را از دست داده. ولی برای درک صعود و نزول او در فهرست ثروتمندترین افراد جهان باید مؤلفه‌های زیادی را در نظر بگیریم. مسیر تبدیل‌شدن ماسک به ثروتمندترین فرد دنیا خیلی سال قبل آغاز شد. او ابتدا در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ پاداش‌هایی در قالب سهام از تسلا دریافت کرد. ولی مهم‌ترین اتفاق برای افزایش دارایی‌های شخصی او در سال ۲۰۱۸ رخ داد.

تسلا در آن سال تصمیم گرفت بزرگ‌ترین پاداش تاریخ برای مدیر یک شرکت را برای ایلان ماسک در نظر بگیرد. این کمپانی اهدافی را برای مدیرعامل خود تعیین کرد که او درصورت دستیابی به آن‌ها می‌توانست پاداش هنگفتی دریافت کند. درنهایت قیمت سهام تسلا در انتهای سال ۲۰۲۰ به بالاترین سطح تاریخ خود رسید و ۳۰۴ میلیون سهام تسلا با قیمت ۲۳.۳۴ دلار را راهی جیب ماسک کرد.

حالا گروهی از سهام‌داران تسلا بابت همین پاداش از این شرکت شکایت کرده‌اند، چون باور دارند که این رقم بیش‌ازحد زیاد بوده است و بخشی از این سرمایه باید به تسلا برگردانده شود. دادگاه مربوطه در ماه نوامبر برگزار شد و نتیجه آن هنوز اعلام نشده، اما بازار تصمیم خود را گرفته است.

قیمت سهام تسلا از تاریخ ۱ دسامبر تاکنون ۳۹ درصد کاهش یافته، از‌این‌رو، ایلان ماسک هم ۲۱۰ میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است و سرمایه‌اش درحال‌حاضر ۱۲۹.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود. افزون بر این، برخی تحلیلگران می‌گویند قیمت سهام توییتر هم از زمان امضای معامله تاکنون نصف شده است. این یعنی ۷۹ درصد سهم ایلان ماسک در این شبکه اجتماعی حالا حدود ۱۱.۶ میلیارد دلار ارزش دارد. او همچنین طبق تخمین‌ها، از تسلا ۴۲.۴ میلیارد دلار سهم قابل‌فروش و ۲۶.۶ میلیارد دلار اختیار سهام، از اسپیس‌ایکس ۴۸.۹ میلیارد دلار و از بورینگ کمپانی ۳.۳ میلیارد دلار دارایی به‌صورت سهام دارد.

گرفتاری ایلان ماسک در گرداب بدهی‌های زیاد

با توجه به اینکه این کارآفرین جنجالی تاکنون با وثیقه‌کردن سهام خود در تسلا وام‌های زیادی از جمله برای خرید توییتر دریافت کرده، سؤال مهم این است که ارزش وثیقه‌های ماسک چه زمانی به اتمام خواهد رسید و او اصطلاحاً «مارجین کال» خواهد شد؟

اسناد ثبت‌شده نشان می‌دهند که ماسک تا انتهای مارس ۲۰۲۲ حدود ۵۲ درصد از سهام خود را وثیقه کرده بود، اما مشخص نیست که او دقیقاً چه رقمی وام گرفته و شرایط این وام‌ها چگونه بوده است. البته بررسی وام دریافتی برای توییتر می‌تواند سرنخ‌هایی را به ما ارائه کند.

براساس اطلاعات این وام‌ها، ماسک می‌توانسته است ۱۲.۵ میلیارد دلار با نسبت وام به ارزش ۲۰‌درصدی پول دریافت کند. درنتیجه اگر این نسبت به ۳۵ درصد برسد، او احتمالاً مارجین کال خواهد شد و در این صورت یا باید سهام بیشتری را از تسلا وثیقه کند یا مقدار وام خود را کاهش دهد یا ترکیبی از این دو روش را در پیش بگیرد. با فرض این مؤلفه‌ها و قیمت ۳۵۹.۲۰ دلاری سهام در تاریخ ۳۱ مارس، ماسک احتمالاً ۱۹.۲ میلیارد دلار روی سهام به ارزش تقریبی ۹۶ میلیارد دلار وام گرفته است.

حال با توجه به افت دنباله‌دار سهام تسلا، آستانه نسبت ۳۵ درصدی باید در تاریخ ۱۴ اکتبر فعال شده باشد. او چند هفته بعد از این تاریخ، ۳.۹۵ میلیارد دلار دیگر از سهام خود را فروخت، ولی مشخص نشد که این مبلغ برای خرید توییتر موردنیاز بوده یا به‌عنوان وثیقه اضافه استفاده شده است.

در ادامه با افت دوباره ۱۹ درصدی سهام تسلا در تاریخ ۱۲ دسامبر، شرایط برای ماسک بدتر هم شد و او احتمالاً مجبور بود سهام بیشتری را وثیقه کند. گفتنی است که او فعلاً نمی‌تواند از پاداش سهام خود در سال ۲۰۱۸ استفاده کند، چون این سهام تا پنج سال امکان فروش ندارد.

تحلیلگران می‌گویند حالا تنها راه نجات ایلان ماسک از اسپیس‌ایکس می‌گذرد. این شرکت اخیراً ۷۵۰ میلیون دلار جذب سرمایه داشته است و ارزش آن ۱۳۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود. با توجه به آینده درخشانی که پیش روی این شرکت قرار دارد، ماسک می‌تواند به رشد ارزش آن امیدوار باشد. اما او برای استفاده از اسپیس‌ایکس باید سهام این شرکت را از حالت خصوصی درآورد و عمومی کند؛ اتفاقی که احتمالاً با باورهایش همخوانی نخواهد داشت.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->