تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

رقابت ۳۵‌هزار‌کنکوری در مشهد (دی ماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۴۶۲۱۰
  • ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۷
رقابت ۳۵‌هزار‌کنکوری در مشهد (دی ماه ۱۴۰۱)
۷ حوزه امتحانی شهر امروز و فردا میزبان داوطلبان تحصیلات دانشگاهی هستند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها مانند هر سال «کنکور»، همان آزمون سراسری سرنوشت‌ساز، دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است. حتی زور ویروس کرونا که خیلی از مشاغل و برنامه‌ها را به تعطیلی کشاند، به کنکور نرسید و در سال‌های کرونایی حتی با وجود آموزش مجازی نیز البته با رعایت تدابیر بهداشتی کنکور برگزار شد.

حال قرار است داوطلبان دو روز پایانی این هفته -یعنی امروز و فردا- برای برگزاری این آزمون در محل‌های تعیین‌شده حاضر شوند. یکی از تغییرات مهم کنکور سال ۱۴۰۲ این است که قرار است در دو نوبت دی‌ماه ۱۴۰۱ و تیر‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شود و در واقع این عاملی برای کاهش نگرانی دانش‌آموزان است تا بدانند که اگر نوبت اول آزمون برایشان نتیجه‌بخش نبود، نباید یک سال در صف کنکور سراسری بعدی قرار بگیرند.

تغییر بعدی مربوط به جلوگیری از درز سؤالات کنکور به بیرون از حوزه امتحان و تقلب است. چندی پیش بود که انتشار سؤالات امتحان‌نهایی در فضای مجازی جنجال به‌پا کرد و شائبه تقلب در این امتحانات قوت گرفت؛ همین‌دلیل، با توجه به اهمیت کنکور سراسری، مسئولان را پای میز تصمیم‌گیری کشاند تا روزنه‌ای برای نفوذ سؤالات کنکور و در نتیجه دریافت پاسخ آن‌ها در کار نباشد؛ بنابراین قرعه به نام «محدودیت اینترنت تلفن همراه در حوزه‌های سراسری ۱۴۰۲ در ساعات برگزاری آزمون» افتاد. در‌همین‌راستا، سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای از محدودیت اینترنت تلفن همراه در محل حوزه‌های آزمون با موافقت شورای امنیت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.

۷ حوزه امتحانی

مدیر آموزش دانشگاه فردوسی مشهد و نماینده تام‌الاختیار وزارت علوم در خراسان‌رضوی، با اشاره به اینکه ۷.۶‌درصد از داوطلبان کنکور را داوطلبان خراسان‌رضوی تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: ۷۴‌هزار‌و‌۸۱۷ داوطلب در ۲۷ شهرستان استان داریم و مجموع داوطلبان شهرستان مشهد ۳۵‌هزار‌و‌۴۰۹ نفر است که آزمون آن‌ها در حوزه‌های امتحانی دانشگاه فردوسی، خیام، سجاد، امام‌رضا (ع)، جهاد‌دانشگاهی، علوم‌پزشکی و شهید منتظری برگزار می‌شود.

مجید سالاری با بیان اینکه عمده داوطلبان در دانشگاه فردوسی مشهد آزمون خواهند داد، خاطرنشان کرد: از مجموع داوطلبان استان، ۴۴‌هزار‌و‌۱۸۲ نفر زن و ۳۰‌هزار‌و‌۶۳۵ نفر مرد هستند که این آمار در مشهد به ترتیب ۲۱‌هزار‌و‌۴۱۰ نفر زن و ۲۲‌هزار‌و‌۷۷۲ نفر مرد است. شمار داوطلبان به دلیل دونوبته شدن کنکور، قدری نسبت به پارسال کاهش یافته است.

تأثیر قطعی سهم سوابق تحصیلی

رئیس اداره سنجش اداره‌کل آموزش‌و پرورش خراسان‌رضوی نیز مصوبه امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی را به نفع داوطلبان کنکور دانست و بیان کرد: براساس این مصوبه، سوابق تحصیلی دانش‌آموزان که شامل نمرات دروس عمومی و تخصصی دوره دوم متوسطه، دیپلم و پیش‌دانشگاهی است به میزان ۴۰‌درصد تأثیر قطعی در کنکور خواهد داشت. البته این درصد از سهم سوابق تحصیلی در کنکور پارسال نیز وجود داشت، اما تأثیر آن به‌صورت قطعی نبود.

حسین فاطمی‌نژاد در پاسخ به خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه قرار است به مرور سهم سوابق تحصیلی در کنکور افزایش یابد، گفت: آزمون سراسری توسط چند مجموعه برگزار می‌شود که یکی از آن‌ها آموزش‌و‌پرورش است؛ بنابراین مجری برگزاری کنکور در هفده شهرستان استان هستیم و حدود ۱۷‌هزار نفر در این حوزه‌ها آزمون می‌دهند.

او شرکت در کنکور سال ۱۴۰۲ را برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم که هنوز مشغول به تحصیل‌اند و موفق به دریافت مدرک دیپلم نشده‌اند، از لحاظ تمرین برای مدیریت زمان و کاهش استرس مفید دانست و تصریح کرد: این دانش‌آموزان می‌توانند در کنکور تیرماه شرکت کنند. همچنین با وجود اینکه آزمون سراسری امسال در دو نوبت برگزار می‌شود، افراد یک بار می‌توانند انتخاب رشته کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->