توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

حرکت سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا و ارز

  • کد خبر: ۱۴۶۹۲۵
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
حرکت سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا و ارز
در هفته‌های گذشته نرخ طلا و دلار هیچ روز باثابتی را پشت سر نگذاشتند و این روند صعودی و بی‌ثباتی عواقبی مانند گذشته در بخش تولید و اقتصاد به‌همراه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بازار طلا، سکه و دلار روز‌های ناآرام و پیش‌بینی‌ناپذیری را می‌گذارند و در هفته‌های گذشته نرخ ثابتی را روزانه تجربه نکرده است. اکنون سکه تمام به مرز ۲۵ میلیون تومان و هر گرم طلا به حدود ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان رسیده است. بازار ارز هم از این بی‌ثباتی بی‌نصیب نبوده است و دلار به نرخ حدود ۴۴ هزار تومان رسیده است. مسلما این ناهماهنگی و بی‌سروسامانی در بازار ارز بر سایر بخش‌ها و حتی معیشت مردم هم بی‌اثر نخواهد بود.

دکتر علی عقیلی، مدرس دانشگاه و کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره عواقب بی‌ثباتی ارز در بازار می‌گوید: افزایش نرخ ارز یک اثر روانی لحظه‌ای و یک اثر وضعی در بستر زمان دارد. اثر روانی افزایش قیمت نرخ دلار این است که عموم مردم که سرمایه‌های خرد و سپرده‌های بانکی و دارایی‌های قابل نقدشوندگی دارند، به‌دلیل تورم نقطه‌به‌نقطه و افزایش نرخ ارز سعی می‌کنند ارزش دارایی‌هایشان را با تبدیل سرمایه‌های خرد به طلا حفظ کنند. اگر در طول امسال روند صعودی طلا و ارز را در نظر بگیریم، همین سرمایه‌های خرد با تبدیل به طلا و ارز بهترین نوع سرمایه‌گذاری بوده است.

به گفته این کارشناس اقتصادی، در بازار سرمایه هم به‌دلیل خروج سرمایه‌های خرد به‌سمت خرید طلا، باعث رکود بازار سرمایه و حباب بیش از پیش قیمت طلا و سکه شده است. از ۱۵ شهریورماه تا کنون سکه از نرخ ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به نرخ ۲۵ میلیون تومان رسیده است که حدود ۴۰درصد رشد داشته و تنها دلیل آن فشار تقاضا در بازار بوده است.

عقیلی تصریح کرد: این نابسامانی اثرات کوتاه مدتی دارد. فعالان بازار دارایی خود را در سرمایه‌های ریالی و خرید‌های تعهدی نمی‌بینند، در موجودی انبار خود متصور می‌شوند و همین مسئله موجب شده است خیلی از فعالان کالاهایشان را با قیمت روز دلار بفروشند تا ضرر و زیان آن‌ها برای خرید دوباره مواد اولیه حفظ جبران شود. حتی این موضع باعث می‌شود توزیع‌کنندگان عمده در نوسانات ارزی از عرضه کالا به بازار خودداری کنند و سود خود در انبارکردن محصول می‌دانند.

وی تأکید کرد: بر اساس گفته بانک مرکزی، هیچ کمبود منابعی وجود ندارد و دلار‌هایی که نزد بانک مرکزی عراق و عمان بوده است، آزاد خواهد شد؛ اما عملا آنچه در بازار حاکم است، با آنچه دولت درباره تثبیت نرخ ارز می‌گوید، مغایرت دارد و دلار از مرز ۴۵ هزار تومان هم عبور کرده است.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: متأسفانه این تلاطم بازار روی تولیدکنندگان ما که مواد اولیه را با نرخ روز دلار می‌خرند هم اثر بدی دارد و در بلند مدت به‌ دلیل اینکه این مواد با نرخ زیاد دلار خریده شده است، بهای تمام شده محصول را افزایش خواهد داد.

او ادامه داد: دسترسی نداشتن به منابع ارزی یکی از دلایل بی‌ثباتی نرخ ارز است. منابع ارزی از دو طریق به دست می‌آید؛ یکی از طریق فروش تولید ناخالص داخلی مبتنی بر صادرات و دیگری پذیرفتن پروتکل‌های بین‌المللی تا بتوانیم ارز خود را در ازای صادرات کالا به‌راحتی دریافت کنیم. این موضوع برای یک‌بار باید تعیین تکلیف شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->