پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قیمت لاماری و هایما در عرضه امروز بورس کالا افزایش یافت (۴ بهمن ماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۴۷۱۴۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
  • ۱
قیمت لاماری و هایما در عرضه امروز بورس کالا افزایش یافت (۴ بهمن ماه ۱۴۰۱)
در معاملات امروز تالار خودرو در بورس کالا، قیمت خودروی لاماری و هایما نسبت به عرضه قبلی رشد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، عرضه خودرو در بورس موافقان و مخالفانی زیادی دارد که هریک دلایل مختلفی برای بیان استدلال‌های خود دارند. اما نکته مهمی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی به ان اشاره می‌کنند بحث افزایش قیمت خودرو‌های عرضه شده در بورس است.

بررسی خودرو‌های عرضه شده در بورس کالا نشان می‌دهد، خودرو‌های تولید داخلی در بورس کالا با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مواجه شده و همین مساله باعث کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد شده است.

اما افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در داخل مونتاژ می‌شوند، تا حدودی این چالش را ایجاد کرده است که قیمت این خودرو‌ها چرا باید هم در بازار آزاد و هم در بورس کالا، افزایش زیادی داشته باشد.
قیمت خودرو‌های مونتاژی با محاسبه همه عوارض‌ها و مالیات و سود واردکننده و مونتاژکننده، عددی مشخص است، اما مونتاژ‌کننده خودرو را در بورس کالا با عدد تعیین شده عرضه می‌کند، ولی خودرویی مونتاژی نظیر لاماری در بورس کالا با حدود ۹۰ درصد افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه به فروش می‌رود.

‌خودروی لاماری ایما که در عرضه گذشته در بورس کالا در تاریخ ۱۲ دی ماه سال جاری به مبلغ یک میلیارد و ۵۴۵ میلیون تومان کشف قیمت شده بود، در عرضه روز ۴ بهمن ماه و کمتراز یک ماه پس از عرضه گذشته، با افزایش ۲۸۵ میلیون تومانی روبرو شد و به قیمت یک میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان معامله شد حال آنکه قیمت این خودرو ۹۸۱ میلیون تومان است حال مشخص نیست مابه‌تفاوت ۸۴۲ میلیون تومانی لاماری در بورس کالا به جیب چه کسانی می‌رود؟ 

با احتساب فروش ۵۵۰ دستگاه لاماری در روز جاری، مابه‌تفاوت قیمت اصلی و قیمت بورس کالای این خودرو عدد تومان است که به جیب واردکننده می‌رود. 

نمونه دیگری از این مساله را می‌توان در خودروی هایما S۷ نیز مشاهده کرد. این خودرو در اول دی ماه نیز عرضه شده و به قیمت ۹۲۴ میلیون تومان کشف قیمت شده بوده و در جریان معاملات روز سه شنبه ۴ بهمن ماه با افزایش ۹۶ میلیون تومانی به قیمت یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان معامله شده است.

برخی کارشناسان این افزایش قیمت را بدون منطق و ناشی از هیجان موجود در بازار می‌دانند، البته شورای رقابت طی دو هفته اخیر مدام بر طبل خروج خودرو‌ها از بورس کالا کوبیده و همین مساله باعث ایجاد نااطمینانی در میان مردم جهت استمرار عرضه‌ها در بورس و رشد تقاضا برای خرید و در نهایت رقابت بیشتر شده است.

در صورتی که اگر شورای رقابت از همان ابتدا بر لزوم استمرار و رشد عرضه خودروسازان در بورس کالا تاکید می‌کرد، کاهش ترس افراد می‌توانست منجر به کاهش قیمت خودرو در بورس شود.

به نظر می‌رسد سازمان‌های متولی این موضوع برای رعایت حقوق مصرف کننده باید وارد عمل شده و با تغییراتی در سازوکار بورس کالا، مانع از افزایش قیمت خودرو‌هایی که می‌تواند با قیمت کمتر به دست مردم برسد، شوند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جعفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
0
0
به کجا چنین شتابان
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->