اوج مصرف برق به ۶۷ هزار مگاوات رسید (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نحوه دریافت خسارات ناشی از قطعی برق + لینک سامانه پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در روز شنبه ‍۱۷ خرداد ۱۴۰۴ ارزیابی خسارات ۳ هزار کانتینر در انفجار بندر شهید رجایی پیش بینی بورس برای فردا (شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بازار سکه و طلا | رشد اونس جهانی و اثر آن بر بازار داخل پرداخت کالابرگ به خردادماه ۱۴۰۴ می‌رسد؟ ویدئو| رئیس برنامه و بودجه: مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز دیگر پرداخت می‌شود ارزش بازار سرمایه در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ از ۱۳.۶ هزار همت عبور کرد انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قیمت لاماری و هایما در عرضه امروز بورس کالا افزایش یافت (۴ بهمن ماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۴۷۱۴۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
  • ۱
قیمت لاماری و هایما در عرضه امروز بورس کالا افزایش یافت (۴ بهمن ماه ۱۴۰۱)
در معاملات امروز تالار خودرو در بورس کالا، قیمت خودروی لاماری و هایما نسبت به عرضه قبلی رشد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، عرضه خودرو در بورس موافقان و مخالفانی زیادی دارد که هریک دلایل مختلفی برای بیان استدلال‌های خود دارند. اما نکته مهمی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی به ان اشاره می‌کنند بحث افزایش قیمت خودرو‌های عرضه شده در بورس است.

بررسی خودرو‌های عرضه شده در بورس کالا نشان می‌دهد، خودرو‌های تولید داخلی در بورس کالا با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مواجه شده و همین مساله باعث کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد شده است.

اما افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی و خودرو‌هایی که در داخل مونتاژ می‌شوند، تا حدودی این چالش را ایجاد کرده است که قیمت این خودرو‌ها چرا باید هم در بازار آزاد و هم در بورس کالا، افزایش زیادی داشته باشد.
قیمت خودرو‌های مونتاژی با محاسبه همه عوارض‌ها و مالیات و سود واردکننده و مونتاژکننده، عددی مشخص است، اما مونتاژ‌کننده خودرو را در بورس کالا با عدد تعیین شده عرضه می‌کند، ولی خودرویی مونتاژی نظیر لاماری در بورس کالا با حدود ۹۰ درصد افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه به فروش می‌رود.

‌خودروی لاماری ایما که در عرضه گذشته در بورس کالا در تاریخ ۱۲ دی ماه سال جاری به مبلغ یک میلیارد و ۵۴۵ میلیون تومان کشف قیمت شده بود، در عرضه روز ۴ بهمن ماه و کمتراز یک ماه پس از عرضه گذشته، با افزایش ۲۸۵ میلیون تومانی روبرو شد و به قیمت یک میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان معامله شد حال آنکه قیمت این خودرو ۹۸۱ میلیون تومان است حال مشخص نیست مابه‌تفاوت ۸۴۲ میلیون تومانی لاماری در بورس کالا به جیب چه کسانی می‌رود؟ 

با احتساب فروش ۵۵۰ دستگاه لاماری در روز جاری، مابه‌تفاوت قیمت اصلی و قیمت بورس کالای این خودرو عدد تومان است که به جیب واردکننده می‌رود. 

نمونه دیگری از این مساله را می‌توان در خودروی هایما S۷ نیز مشاهده کرد. این خودرو در اول دی ماه نیز عرضه شده و به قیمت ۹۲۴ میلیون تومان کشف قیمت شده بوده و در جریان معاملات روز سه شنبه ۴ بهمن ماه با افزایش ۹۶ میلیون تومانی به قیمت یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان معامله شده است.

برخی کارشناسان این افزایش قیمت را بدون منطق و ناشی از هیجان موجود در بازار می‌دانند، البته شورای رقابت طی دو هفته اخیر مدام بر طبل خروج خودرو‌ها از بورس کالا کوبیده و همین مساله باعث ایجاد نااطمینانی در میان مردم جهت استمرار عرضه‌ها در بورس و رشد تقاضا برای خرید و در نهایت رقابت بیشتر شده است.

در صورتی که اگر شورای رقابت از همان ابتدا بر لزوم استمرار و رشد عرضه خودروسازان در بورس کالا تاکید می‌کرد، کاهش ترس افراد می‌توانست منجر به کاهش قیمت خودرو در بورس شود.

به نظر می‌رسد سازمان‌های متولی این موضوع برای رعایت حقوق مصرف کننده باید وارد عمل شده و با تغییراتی در سازوکار بورس کالا، مانع از افزایش قیمت خودرو‌هایی که می‌تواند با قیمت کمتر به دست مردم برسد، شوند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جعفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
0
0
به کجا چنین شتابان
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->