به گزارش شهرآرانیوز، پیمان جبلی در این نامه ضمن توجیه به وجود آمدن ساترا در زیرمجموعهی صداوسیما که به گفتهی حقوقدانان هیچ محمل قانونی ندارد، میگوید که فیلیمو به ساترا بی توجه است و از جمله با اشاره به پخش سریال «سقوط» از این پلتفرم که حمید فرخنژاد در آن بازی کرده، خواستار فیلتر کردن آن شده است.
متن کامل نامهی جبلی به رئیسی در پی میآید:
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی
رئیس محترم جمهور و رئیس شورای عالی فضای مجازی
سلام علیکم؛ احتراماً به استحضار میرساند؛ به استناد اصول چهل و چهارم و یکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسی و با لحاظ نظریه تفسیری شورای محترم نگهبان در سال ۱۳۷۵ در خصوص اصول مذکور و با توجه به بند ۱۱ گروه ۳ ماده ۲ و بند ج ماده ۳ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و به تصریح ماده ۷ قانون اساسنامه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و با امعان نظر به دستور مقام معظم رهبری خطاب به شورای عالی فضای مجازی صدور مجوز و تنظیم مقررات در خصوص انتشار برنامههای صوتی و تصویری فراگیر از طریق سکوهای فضای مجازی صرفاً در صلاحیت انحصاری سازمان صدا و سیما میباشد این امر در بخشنامه رئیس محترم قوه قضائیه مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ خطاب به مراجع قضایی سراسر کشور نیز تأکید شده و هر گونه فعالیت در زمینه صوت و تصویر فراگیر بدون مجوز این سازمان غیر مجاز اعلام شد همچنین بنا به تصریح ردیف ۵-۲ بند «ی» تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن منحصراً برعهده سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صدا و سیما است مهمترین هدف تشکیل، ساترا نظارت بر صوت و تصویر فراگیر از طریق تنظیم گری و انطباق محتواهای تولیدی با موازین و ارزشهای ایرانی اسلامی است که این مهم از نابسامانی فرهنگی در عرصه انتشار محتوا در فضای مجازی ممانعت به عمل میآورد.
در راستای انجام این وظیفه خطیر همکاری دستگاهها و نهادهای گوناگون با محوریت ساترا سبب تسریع در تحقق هدف عالی نظام و سالم سازی فضای مجازی می. شود بر این اساس ساترا به نمایندگی از سازمان صدا و سیما موظف است در راستای حفظ ارزشهای فرهنگی اجتماعی و نظام خانواده بر تمام مراحل تولید آثار حرفهای در فضای مجازی نظارت و ضمن ارتقاء کیفی تولیدات از اثرات سوء محتوای ضد ارزش در جامعه به ویژه نسل جوان جلوگیری. کند عدم تحقق این وظیفه خطیر علاوه بر مسئولیت اخلاقی و شرعی نابع اصل حقوقی ترک فعل خواهد بود لذا هر سکویی که بخشی از خدمات و سرویسهای آن تحت تنظیم گری این سازمان قرار میگیرد فارغ از میزان کاربران فعال آن مکلف است تابع مقررات این سازمان عمل نماید.
متأسفانه سکوی فیلیمو به نشانی اینترنتی www.filimo.com بدون توجه به مقررات به دفعات در حوزه تولید و انتشار سریالها از اخذ مجوز استنکاف کرده و در مورد اخیر با انتشار قسمت اول سریال «سقوط» که با موضوعی کاملاً امنیتی و بدون اخذ هرگونه مجوزی ساخته و منتشر شده است، سیاستهای نظام در خصوص نحوه حضور و فعالیت برخی بازیگران که در حوادث و اغتشاشات اخیر به ارکان نظام توهین کرده و با پناه بردن به شبکههای سعودی صهیونیستی قصد رهبری حوادث و ناآرام کردن فضای امنیتی کشور را دارند، نیز مدنظر قرار نداده است. در همین راستا این پلتفرم با برهم زدن رویههای ممیزی محتوا مالاً تأمین مالی چهرههای بعضاً مغرض را که محلی برای حضور در رسانه ملی و یا تولیدات سینمایی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارند بر عهده گرفته است به عنوان مثال و از قرار اطلاع برخی از چهرهها که حضور در جشنواره فیلم فجر و یا تولیدات رسانه ملی را به اصطلاح تحریم کردهاند در حال حاضر با بازی در آثار این پلتفرم و یا دریافت پیش پرداختهای قابل توجه ضمن دهن کجی به ارکان نظام از این طریق به حیات سیاسی خود ادامه میدهند خواهشمند است در خصوص مسدود کردن خدمات دامنه اینترنتی مذکور و حذف کلیه آثار فاقد مجوز از ساترا از جمله سریال سقوط و … در تمامی پلتفرمها دستور اکید صادر فرمایید.
بیمان جبلی
نامه سرگشاده انجمن ویاودیها به رئیس صداوسیما
انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی برخط با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به رئیس سازمان صداوسیما، نسبت به انتشار اخباری مبنی بر درخواست پیمان جبلی برای فیلترکردن یکی از پلتفرمهای عضو این انجمن واکنش نشان داد.
در متن این نامه سرگشاده آمده است:
جناب آقای جبلی، رییس محترم سازمان صداوسیما!
ما اعضای «انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی بر خط» تا لحظه تحریر این متن، امیدوار بودیم و منتظر؛ منتظر تکذیب یا تصحیح شایعه درخواست جنابعالی برای فیلتر کردن یکی از اعضای این صنف، اما دریغ و درد که انتظارهای ما بینتیجه ماند و آن نامه، «خبر» بود، نه شایعه. نامهای محرمانه(!) بود نه حرفی درگوشی.
اما ما شرکتهای ویاودی از شما ممنونیم!
بله، متشکریم چون در این زمانه سخت -که باران مشکلات از هر سو بر اقتصاد غیردولتی میبارد- به ما یادآوری کردید که ارزش این همه تلاش برای حیات فرهنگی در کشور چقدر است.
متشکریم که به ما و همه مردم یادآوری کردید دغدغه رییس رسانه ملی در این اوضاع فرهنگی آشفته و پرخطر، نه همراهی و کمک به حفظ و حفاظت از منظومه فرهنگی ایران، که تحریم و تهدید به تعطیلی است.
کیست که نداند رکود سینما و نمایش خانگی چه ضربه مهلکی به پیکره فرهنگی کشور و هنرمندان زده، کیست که معضلات اقتصادی ناشی از بیثباتی ارز و افسار گسیختگی تورم را بر شاغلان همه حوزهها منکر شود. حالا، در میانه این بلوای اقتصادی باید این تنگراه موجود در حوزه فرهنگ را هم بست و برای تعطیلی یکیشان نقشه کشید و نامه نوشت؟
آیا با بستن و فیلتر کردن، به دستاوردهای آن رسانه محترم افزوده میشود؟ برگه افتخار دیگری به انبوه دستاوردهای فرهنگی شبکههای مختلف تلویزیونی افزوده میشود؟ مخاطبان صداوسیما افزایش مییابد؟ پاسخ این سوالات را همه میدانیم، شما هم خوب میدانید آقای رییس.
حالا این سوال اساسی مطرح است که چگونه میشود به سازوکاری اعتماد کرد که مدیرانش دلسوز اوضاع فرهنگی-اقتصادی نیستند؟ رویه تاسفانگیزی که در جلسات عمومی و در محضر مسئولان، از تعامل و همراهی برای توسعه میگویند و در خفا پیگیر محدودیت و تعطیلیاند.
و از همه مهمتر اینکه؛ چطور میتوان نظارت بر یک صنف نوپا و محبوب و خصوصی را به نهادی سپرد که نه تنها قانون مصوب و مشخصی برای نظارت در این بخش ندارد، بلکه ضوابط حرفهای و معقولی نیز برای نظارتِ مدنظر خود -به شکل شفاف و قابل رویت و نظارت مردمی- تدوین و ارائه نکرده است. همچنان که هیچ تعریفی از «صوت و تصویر فراگیر» ندارد!
با همه افسوس باید از رئیس رسانه ملی بابت افشای این نامه سپاسگزاری کنیم، چون به اعضای انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی برخط نشان داد که هیچ حامی جز مردم ندارند…