جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

افزایش ۳۰ درصدی بودجه پارک‌های علم و فناوری در سال ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۴۷۹۰۴
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۴
افزایش ۳۰ درصدی بودجه پارک‌های علم و فناوری در سال ۱۴۰۲
بودجه عمومی پیش‌بینی شده برای پارک‌های علم و فناوری در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز - بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس از بودجه پارک‌های علم و فناوری از رشد بودجه پیش‌بینی شده برای این بخش نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد که نشان از توجه جدی به توسعه فناوری و تجاری‌سازی از طریق پارک‌های علم و فناوری دارد؛ اما به شرطی که دولت اعتبارات تعیین شده را در واقعیت به این بخش تخصیص دهد.

پارک‌های علم و فناوری مدت‌هاست که به عنوان بسترساز دانش‌بنیان‌ها مورد توجه هستند؛ اما همچنین برخی کارشناسان معتقدند این پارک‌ها و مراکز رشد یا دارند خالی می‌شوند و یا گروه‌هایی که در آن‌ها فعالیت می‌کنند چندان با فرهنگ این حوزه آشنایی ندارند. در کنار این آن‌ها همواره با مشکل بودجه مواجه هستند.

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ برای پارک‌های علم و فناوری افزایش بودجه در نظر گرفته شد که نشان می‌دهد همچنان مسئولان بر حمایت از این مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید دارند. به ویژه که به تازگی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اعلام کرده در سال گذشته گردش مالی شرکت‌های دانش‌بنیان یک سوم کل بودجه دولت بود.

با اینکه بر اساس اعلام وزارت علوم ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد، اما در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از لایحه بودجه ۱۴۰۲ فقط اطلاعات ۳۴ پارک علم و فناوری آمده است. آن دسته از پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌ها که از اعتبارات دستگاه اصلی خود استفاده می‌کنند از کتاب لایحه بودجه ۱۴۰۲ حذف شده‌اند.

وضعیت همین ۳۴ پارک علم و فناوری نشان از مشکل بودجه‌ای آن‌ها دارد. به ویژه آن دسته از پارک‌های تازه تأسیس که بودجه عمرانی هم برای ایجاد زیرساخت‌ها و فضا‌های فیزیکی‌شان نیاز دارند.

بودجه عمومی پیش‌بینی شده برای پارک‌های علم و فناوری در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۰.۴ درصدی به حدود ۱۶ هزار و ۳۲۶ میلیارد ریال رسیده است.

بررسی مجلس نشان داده که مصارف عمومی دولتی هم نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱.۸ درصد رشد داشته است. اما نویسندگان گزارش در توضیح این موضوع می‌گویند که اگر این رقم‌ها بر حسب نرخ تورم به قیمت‌های واقعی تبدیل شوند، مصارف عمومی پارک‌های علم و فناوری کاهش خواهد یافت.

همچنین در مصارف عمومی دولتی مثل تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یافته به پارک‌های علم و فناوری و مصارف عمومی اختصاص یافته از محل درآمد‌های اختصاصی آن‌ها رشد دیده می‌شود.

در بند دیگری اعلام شده که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تلاش شده بر اساس تبصره ۷ ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مشکل بودجه پارک‌های علم و فناوری حل شود، اما این موضوع در سال ۱۴۰۱ هم به آن‌ها تخصیص پیدا نکرد و این پارک‌ها با مشکلات بودجه‌ای مواجه بودند. این موضوع به ویژه برای پارک‌هایی که در مناطق کم‌برخوردار هستند مهم‌تر است و آن‌ها به اعتبارات بیشتری نیاز دارند.

در لایحه بودجه به ترتیب پارک فناوری پردیس، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در رتبه دوم و پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در رتبه سوم بالاترین حجم بودجه عمومی دولتی را در میان پارک‌های علم و فناوری دارند.

در مجموع بررسی اعتبارات پارک‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد درست است که بودجه پارک‌ها افزایش پیدا کرده، اما بستگی دارد چقدر از این اعتبارات در واقعیت به آن‌ها تخصیص داده شود.

پارک‌های علم و فناوری کارکردهایی، چون ارتقای خلق و تجاری‌سازی فناوری‌ها و محصولات نوآورانه را دارند و از این جهت برای رشد و پیشرفت فناوری اهمیت دارند. اگرچه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در پارک‌های علم و فناوری که بستر رشد دانش‌بنیان‌ها به حساب می‌آیند به طور متوسط فقط ۱۷ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر هستند و نرخ تأسیس شرکت‌های نوپا و تبدیل آن‌ها به شرکت‌های تولیدی هم بسیار پایین است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->