تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

عزم جدی سازمان امور مالیاتی در مقابله با فرار مالیاتی پزشکان

  • کد خبر: ۱۴۷۹۴۲
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۰
عزم جدی سازمان امور مالیاتی در مقابله با فرار مالیاتی پزشکان
مدیر کل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی گفت: باید با چند پزشک سرشناس و با روابط سیاسی متعدد در فرار مالیاتی برخورد شود تا این عزم مقابله با فرار مالیاتی به دیگر پزشکان و عموم مودیان نشان داده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، وحید عزیزی روز یکشنبه در نشست «جایگاه عوامل انسانی و سامانه‌ها در تشخیص فرار مالیاتی» اظهار داشت: شاید فرار مالیاتی پزشکان عدد زیادی نباشد، اما همه مردم با آن مواجه هستند و آزادی آن‌ها در عدم پرداخت مالیات احساس تبعیض مالیاتی را در عموم نهادینه می‌کند؛ بنابراین باید مقابله با فرار مالیاتی آن‌ها در اولویت قرار بگیرد تا عزم سازمان امور مالیاتی و به طور کلی حاکمیت در مقابله با فرار مالیاتی به عموم مردم اثبات شود.

وی افزود: دولت و سازمان امور مالیاتی در مبارزه با فرار مالیاتی جدی است، مقابله با فرار مالیاتی امروز به سطح عموم مردم و مودیان رسیده است و برای عبور از این مرحله باید به مردم اثبات کنیم.

مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه امروز افزایش درآمد‌های مالیاتی مساله دولت است گفت: سازمان امور مالیاتی تنها بازوی اجرایی تحقق این مهم است؛ بنابراین من انتظار دارم مسئولان ارشد دولت و حاکمیت، نقشی ویژه برای سازمان امور مالیاتی قائل شوند و این نهاد را به عنوان نهاد مرکزی در اختیار داشتن اطلاعات اقتصادی مردم به رسمیت بشناسند.

وی عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی موظف است صرفا با فرار‌های مالیاتی سیستماتیک مقابله کند و در واقع اجرای قانون فعلی را تضمین کند. به بیان دیگر تغییر و اصلاح قوانین باید در جای خود مورد بحث قرار بگیرد، ولی اجرای قوانین فعلی نباید معطل آن بماند؛ بنابراین سازمان امور مالیاتی موظف است با آن افرادی که قانون را دور میزنند و مالیات پرداخت نمی‌کنند، مقابله کند و مالیات قانونی را از آن‌ها اخذ نماید.

عزیزی با تاکید بر راه‌اندازی سامانه مودیان گفت: راه‌اندازی سامانه مودیان اقدامی ضروری است، اما باید توجه داشت که ایده‌آل‌ترین انتظاری که از سامانه مودیان می‌توان تصور کرد نیز نمیتواند همه مشکلات کشور را در مقابله با فرار مالیاتی رفع کند و تنها در معاملات و مودیان خرد کاربرد جدی دارد.

وی بیان داشت: در هیچ جای دنیا نیز چنین سامانه‌ای که بتواند به صورت سیستمی همه مشکلات نظام مالیاتی را در حوزه اظهارنامه‌ها و مقابله با فرار مالیاتی رفع کند، وجود ندارد. در دیگر کشور‌ها نیز با وجود پیشرفت‌های سیستمی، دیگر ابزار‌های سازمان امور مالیاتی به قوت مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین نباید یک تصور غیر واقعی از هوشمند سازی ایجاد کنیم و برمبنای آن ابزار‌های واقعی و کاربردی فعلی را از سازمان امور مالیاتی سلب کنیم. به بیان دیگر نباید در این زمینه بین هوشمندسازی و ممیزی دوگانه ایجاد کنیم.

مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی با اشاره به دسترسی اطلاعات گفت: تعریف استاندارد دریافت اطلاعات از سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف باید به سازمان امور مالیاتی سپرده شود و دیگر نهاد‌ها باید موظف شوند در این زمینه با سازمان همکاری کنند؛ این مهم لازمه استفاده بهینه از اطلاعات برای اموری همچون مقابله با فرار مالیاتی در سازمان امور مالیاتی است.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در امر الگو‌های مالیات ستانی و مقابله با فرار مالیاتی ضروری است.

شناسایی فرار‌های مالیاتی نیازمند همکاری نهادهاست

مدیر گروه مالیات اندیشکده اقتصاد مقاومتی در ادامه این نشست، گفت: برای تکمیل سامانه‌های سازمان مالیاتی و شناسایی فرار‌های مالیاتی همکاری نهاد‌ها در ارائه اطلاعات ضروری است.

علی ملک زاده روز یکشنبه در نشست «جایگاه عوامل انسانی و سامانه‌ها در تشخیص فرار مالیاتی» با بیان اینکه آمار دقیقی از فرار‌های مالیاتی وجود ندارد گفت: در کشور ما بسیاری از نهاد‌ها در ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی کم کاری می‌کنند در حالی که در سایر کشور‌های برای مقابله با پولشویی و تامین مالی، نهاد‌ها اطلاعات را ارائه می‌کنند.

وی افزود: نباید به سامانه‌ها در مقابله با فرار مالیاتی بسنده شود؛ در کشور‌ها نیز با وجود هوشمندسازی نظام مالیاتی، نیاز به کارمند نیز افزایش یافته است و ما نیز در ایران باید به این نکته توجه داشته باشیم.

مدیر گروه مالیات اندیشکده اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان فرار مالیاتی نداریم گفت: مهمترین موضوع در فرار مالیاتی بحث تشخیص است و بحث اطلاعات و استفاده از سامانه‌های اطلاعاتی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: در گذشته اطلاعات به شکل قدیمی و بر اساس پر کردن اظهارنامه‌ها به دست سازمان امور مالیاتی می‌رسید و بررسی دستی حسابرس‌ها می‌توانست فرار مالیاتی احتمالی را کشف کند. اما امروزه تلاش شده است داده‌ها به شکل سیستمی و از مبدا به سازمان امور مالیاتی برسد که پیشرفت بزرگی محسوب می‌شود، ولی همچنان نمی‌توان گفت سامانه‌ها نظام مالیاتی را از هوش انسانی بی نیاز کرده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->