دکتر ایوب توکلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز عنوان کرد: تمامی کودکان از بدو تولد در مراکز بهداشتی ما تحت غربالگری قرار میگیرند که یکی از غربالگری ها، در حوزه بینایی کودکان است.
وی افزود: عموما غربالگریهای بینایی در سنین ۴ تا ۶ سال و توسط سازمان بهزیستی انجام میپذیرد؛ اما غربالگری بهداشتی و درمانیای که تحت نظر وزارت بهداشت انجام میگردد، غربالگری بینایی نوزادان نارس است.
توکلیان ادامه داد: نوزادان نارس در معرض آسیب شبکیه چشم قرار دارند و از آنجا که نمیتوانند با والدین ارتباطی بگیرند، این امکان وجود دارد که پدر و مادر متوجه امر نابینایی فرزند خود نشوند؛ بنابراین دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمامی نوزادان نارس غربالگری میشوند و در صورت نیاز، مداخله در درمان آغاز خواهد شد.
وی اشاره کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲ هزار و ۴۵۱ نوزاد نارس در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) غربالگری بینایی شدند که از این تعداد، ۱۸ مورد لیزردرمانی و ۲۶۳ مورد نیز تزریق درون چشم یا ROP دریافت کرده اند و خوشبختانه آمار نابینایی نوزادان نارس در مشهد تقریبا به صفر رسیده است.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار شهرآرانیوز در مورد تعارض خدمات گردشگری سلامت در این شهر میان دانشگاه و اداره کل میراث فرهنگی گفت: مشکل تعارض خدمات در سطح وزارت میراث فرهنگی و وزارت بهداشت وجود داشته است و همچنان نیز گاهی مشکلات بین دستگاهی وجود دارد؛ این در حالی است که ما در خراسان رضوی موفق به برطرف کردن این مشکل شده ایم.
دکتر داوود خوش شکن افزود: اکنون در مشهد ۳۷ مرکز درمانی دارای مجوز گردشگری سلامت فعال هستند که ۲۰ بیمارستان دولتی و خصوصی، ۳ مرکز جراحیهای محدود و ۱۵ درمانگاه تخصصی به بیماران خارجی خدمت رسانی میکنند.
وی در ادامه گفت: شرایط تمدید پروانه گردشگری سلامت تمامی مراکز مذکور به صورت سالانه بررسی میگردد و اگر ضوابط اخذ پروانه رعایت نشود، این پروانه لغو خواهد شد که در سال جاری، تنها ۲ مرکز موفق به اخذ مجدد پروانه کاری نشدند.
خوش شکن خاطرنشان ساخت: در مشهد، تمامی خدمات هتلی و پروازی با معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و خدمات درمانی برعهده ماست. این امر کمک میکند تا واسطههای غیرقانونی، هم در زمینه درمان و هم خدمات گردشگری از چرخه فعالیت سالم گردشگری سلامت حذف شوند.