آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد
سرخط خبرها

اسلامی: غرب ایرانِ هسته‌ای را نمی‌خواهد| مدیرکل آژانس انرژی اتمی حرفه‌ای نیست

  • کد خبر: ۱۴۸۷۳۷
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
اسلامی: غرب ایرانِ هسته‌ای را نمی‌خواهد| مدیرکل آژانس انرژی اتمی حرفه‌ای نیست
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مواردی که بیرون از ضوابط پادمان است و به‌صورت غیر حرفه‌ای و کاملا سیاسی دیکته شده از حنجره آژانس و مدیرکل بیرون می‌آید همیشه مورد اعتراض ما بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه "صف اول" در شبکه خبر در مورد آخرین دستاورد‌های این سازمان و سیاست‌های کلی این سازمان صحبت کرد.

اسلامی درباره سند جامع راهبردی این سازمان گفت: برای اولین بار بود که سازمان دارای یک سند جامع می‌شد. یکی از این خلأ‌ها همین سند جامع بود. این فشار‌ها و جوسازی‌هایی که علیه کشور صورت می‌گیرد ذهن مردم خودمان را هم بهم می‌ریزد. برای همه این ابهام به وجود می‌آید که ما اصلا انرژی هسته‌ای را برای چه می‌خواهیم و به چه دردی می‌خورد. طبیعی بود که هم برای خودمان که یک چشم انداز داشته باشیم تا سازمان دچار روزمرگی نباشد و بداند مقصدش کجاست و به کدام سمت می‌رود و همچنین دنیا و مردم خودمان بدانند که ما به کدام سمت و سو حرکت می‌کنیم و چه مزیت و دستاوردی دارد. این سند به لطف الهی مراحلش تهیه شد و مراحل تصویبش را طی کرد.

وی افزود: ما رسیدن به ۲۰ درصد برق هسته‌ای و برق کشور را دنبالش هستیم. این یک هدف کلان است که یک کشنده جذاب است. الان دنیا ۱۰ درصد برقش از انرژی هسته‌ای است و به دنبال رساندن آن به ۲۰ درصد است. در بخش غیرقدرتی که تحت عنوان پرتو‌ها یاد می‌شود دامنه گسترده‌ای دارد که محیط زیست، پزشکی، سلامت، کشاورزی و امنیت غذایی مواردی است که فناوری هسته‌ای می‌تواند روی آن تاثیر گزارد.

اسلامی همچنین درباره دستاورد‌های این سازمان گفت: ما امسال یک دستاورد پیشرفته‌ای را به لطف الهی رونمایی کردیم که اولین دستگاه شتاب‌دهنده الکترواستاتیک الکترون بود که این در فرایند خنثی‌سازی و تصفیه پساب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در صنعت لاستیک می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این فناوری در دست دو سه کشور بیشتر در دنیا نیست و ما این سامانه را که یک گروه جوان طراحی کردند یکی از جبهه‌هایی است که ما در این فرایند دنبال می‌کنیم. این‌ها همگی از اهداف این سند است که تاثیرش در زندگی مردم کاملا ملموس و مستقیم است.

وی ادامه داد: این سندی است که کشور را در طراز برتر قابلیت ساز قرار می‌دهد که ما خودکفایی برای ساخت و تولید کلیه اجزا و ادوات این فرایند‌ها را هم برنامه ریزی کردیم که هم درون سازا و بومی انجام دهیم.

اسلامی در بخش دیگر درباره روابط با آژانس انرژی اتمی اظخار کرد: طبق اساسنامه آژانس، طبق ضوابط پادمان همه کشور‌ها حق دارند فناوری هسته‌ای داشته باشند و هیچ منعی برای آن‌ها تا وقتی وارد عرصه نظامی و غیر صلح آمیز نشده‌اند، نیست. کشور‌هایی که معاهده ان پی تی را امضا کردند مجاز نیستند که وارد کار نظامی شوند. ایران هم عضو پادمان و هم عضو ان پی تی است و به این دو کنوانسیون متعهد است. تا این لحظه هرگز آژانس با بازرسی سنگینی که از ایران انجام می‌دهد که ۲۵ درصد بازرسی‌ها در ایران انجام می‌شود، یک مورد ندارند که گفته بشه شما انحراف داشتید. پس این روشن است که موضوع از لحاظ حقوقی و فنی هیچگاه مورد مشکل نبوده و نیست.

وی ادامه داد: آژانس طبق بند سه و چهار اساسنامه خودش مکلف است که فناوری صلح آمیز هسته‌ای را در اختیار همه کشور‌ها قرار دهد. وظیفه دارد که تشویق و پشتیبانی کند. اما موضوع ایران موضوع دشمنی است. موضوع فقط سیاسی نیست بلکه دشمنی است که ایران وارد عرصه فناوری پیشرفته نشود و به فناوری هسته‌ای دسترسی پیدا نکند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اتهامات بی‌اساس آژانس گفت: این اتهاماتی که می‌زنند ببینید اسامی مکان‌هایی که گفته می‌شود و ادعایی را که مطرح می‌کنند بیست سال گفته شده است. حاصل ۲۰ سال اتهام زنی و مذاکره شد سند برجام. در سند برجام ایران و ۵+۱ مذاکره کردند و ایران پذیرفت در ازای اینکه این‌ها تحریم‌ها را لغو کنند و پرونده اتهامات را کنار بگذارند خودش را محدود کند. ایران محدودیت‌ها را پذیرفت در ازای اینکه آن‌ها هم اقدامات خود را انجام دهند تا اعتمادسازی برای یک مدت معین صورت بگیرد. شما ببینید این یک معامله است که در دو طرفه است. یه بخش تعهدات طرف مقابل که دست از تحریم بردارد و موارد اتهامی را هم کنار بگذارد و این طرف هم ایران است.

وی ادامه داد: ایران در ازای این پذیرفته نظارت تشدید شود. این سند در شورای امنیت سازمان ملل تبدیل به قطعنامه ۲۲۳۱ شده است. آژانس از طریق شورای امنیت موظف شده هر سه ماه یکبار عملکرد این سند را به شورای حکام گزارش دهد و هر شش ماه یکبار به شورای امنیت. خب عملکرد این سند دو بخش کاملا روشن دارد. الان آژانس هر سه ماه یکبار می‌آید هم برجام را گزارش می‌دهد و هم عملکرد پادمانی ایران را گزارش می‌دهد. در عملکرد پادمانی هیچوقت هیچ مسئله نداشته و ندارد. امروز آن مواردی که در غالب پی ام دی بسته شده، کشیده بیرون و می‌گوید این‌ها پادمانی است و شما باید این مسائل را حل کنید. در صورتی که این موارد جدید نیست. شما سال‌ها بازرسی کردید و دسترسی داشتید الان آمدید می‌گویید که این‌ها یکی و دیگری هم یکی. برجام زایده همین موارد اتهامی است و چیز جدیدی نیست.

اسلامی درباره رفتار غیرحرفه‌ای مدیرکل آژانس گفت: همکاری ما با آژانس در غالب برجام عملا روشن است. ما همچنین عضو ان پی تی هستیم و رعایت می‌کنیم و با آژانس در همان چارچوب همکاری می‌کنیم. مواردی که بیرون از ضوابط پادمان است و به‌صورت غیرحرفه‌ای و کاملا سیاسی دیکته شده از حنجره آژانس و مدیرکل بیرون می‌آید همیشه مورد اعتراض ما بوده است.

وی در خصوص ارسال نامه اعتراضی به آژانس گفت: ما همین دیروز هم مجدد نامه‌ای اعتراضی به آژانس فرستادیم که یک مسئله ساده که بازرس این‌ها اشتباه فهمیده و بعد خودش فهمیده که اشتباه کرده باز مدیرکل آن را رسانه‌ای می‌کند. این رفتار غیرحرفه‌ای است که پذیرفته نیست و امیدواریم این رویه توسط مدیرکل تداوم پیدا نکند، زیرا هم برای حرفه خودش و هم برای اعتبار یک سازمان که زیرنظر سازمان ملل است پذیرفته نیست.

وی در خصوص آینده صنعت هسته‌ای گفت: به لطف الهی درخشان است. ما جوانان بسیار مستعد و علاقه‌مند به کشور داریم و روزانه میبینم که با عشق و شور کار می‌کنند و ما ظرفیتی که ایجاد می‌کنیم فرصت فراوان تری فراهم می‌شود تا زودهنگام‌تر مردم عزیز از این نتایج بتوانند بهره‌مند شوند. سند جامع ما یک اقدام راهبردی نمایشی نیست بلکه اقدام راهبردی است که عملیاتی شود. الگو‌هایی که تعیین کردیم پرشتاب حرکت ما را تعیین خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->