به گزارش شهرآرانیوز، «حسین ریگی» کارگردان فیلم «هوک» اهل سیستان و بلوچستان فیلمسازی حرفهای را اولین بار سال ۹۹ با ساخت فیلم «لیپار» تجربه کرد؛ فیلمی که در جشنواره فیلم فجر همان سال حضور پیدا کرد. ریگی توجه به اصالت و نگاه به منطقه بومی جغرافیای زیست خود را یکی از محوریترین انگیزههایش برای فیلمسازی قلمداد میکند و در دومین تجربه فیلمسازی اش «هوک» به سراغ قصهای رفته است که تماما در استان سیستان و بلوچستان میگذرد.او در فیلمش از بازی حرفهای های سینما هم چون امیر جعفری، رویا تیموریان، امیرمهدی ژوله، علیرضا جعفری، علی اوسیوند، مهتاب ثروتی در کنار بازیگران جوانتر از جمله محسن آشتیانیپور، سبحان رخشانی، آرزو تاجنیا، سعید رضاییکیا بهره برده و قصه اش را تعریف می کند. به بهانه حضور فیلم «هوک» در بخش سودای سیمرغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر با این کارگردان به گفتگو مینشینیم.
وقتی فیلمسازی را آغاز کردم که سیستان و بلوچستان در اوج بی مهری رسانه و سینما قرار داشت. قاچاق مواد مخدر، اشرار و همه نکات منفی که به شکلهای مختلف در رسانه به تصویر کشیده میشد. به همین دلیل تصمیم گرفتم زبان هم استانیهایم باشم و چهره درستی از سیستان و بلوچستان نشان دهم. سعی کردم دست کم در ساختههایم به دغدغههای بومی بپردازم و دریچه جدیدی به این منطقه باز کنم.
ایده اصلی این فیلم از خودم بود، من مجموعه مستندی کار میکردم که ایده همان جا به ذهنم آمد و دنبال نویسنده میگشتم که کدام نویسنده میتواند به ایده ما نزدیکتر باشد. مهدی تراب بیگی را میشناختم و قرار بود در فیلم اولم به من کمک کند. دیدم نزدیکترین نویسنده که میتواند به ما کمک کند اوست و طی تماسی برایش موضوع را مطرح کردم و او ارتباط خوبی برقرار کرد و نگارش فیلم نامه را شروع کرد.
اصولا بحث امید در فیلم هایم وجود دارد و به نظر من فیلمهای ورزشی ژانری است که میتواند امید بخش باشد. سیستان و بلوچستان سالیان سال در ورزش بوکس در کشور نام آور بود. «دانیال شه بخش» اولین بوکسور بلوچی است که مدال جهانی برای ایران آورد و این سبب شد من به این سمت بروم و فیلمم را با این موضوع کار کنم، اعضای تیم هم بشدت کمک کردند و توانستم تصویری از سیستان و بلوچستان از زاویه دیگری نمایش دهم.
من همیشه دوست داشتم امیر جعفری حتی در فیلم قبلیام حضور داشته باشد، ولی به دلایلی نشد. در «هوک» به پیشنهاد تهیه کننده به امیر جعفری و رویا تیموریان پیشنهاد دادیم. انتخاب امیر مهدی ژوله هم یک انتخاب ریسک پذیر بود، چون قرار بود یک نقش جدی را بازی کند و خیلی چالش داشتیم، ولی انتخابش کردیم. اکنون بشدت از انتخاب هایم راضی هستم.
«هوک» درباره رویاپردازی و رسیدن به آرزوهاست و درباره مشکلاتی که سر راه آدمها قرار میگیرد که مانع رسیدن به آرزوهایشان میشوند. همچنین اینکه در نهایت فقط خودشان میتوانند کمک کنند به سمت رویاهای شان پرواز کنند.