امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم + فیلم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی
سرخط خبرها

پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف مشاهده شد

  • کد خبر: ۱۴۹۱۱۶
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۳
پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف مشاهده شد
رئیس اداره محیط‌زیست فریمان از مشاهده و ثبت پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد ستوده خاطرنشان کرد: صبح امروز محیط‌بانان این شهرستان حین گشت و کنترل منطقه موفق به مشاهده و ثبت یک قلاده پلنگ در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف شدند.

رئیس اداره محیط‌ زیست فریمان گفت: برای حفاظت بیشتر از گونه‌های جانوری وحشی تاکنون چندین کلاس آموزشی برای اهالی روستا‌های حاشیه منطقه شکارممنوع که در مجاورت حیات‌وحش قرار دارند، برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را در حفاظت از پلنگ ایرانی، این گونه جانوری نادر و در خطر انقراض به کار گرفته‌ایم، افزود: منطقه‌ای که این قلاده پلنگ مشاهده شده، مرز ۲ منطقه شکارممنوع کلیلاق و ژرف و مشترک با شهرستان‌های تربت حیدریه، فریمان، زاوه و تربت جام است.

ستوده عنوان کرد: منطقه شکارممنوع ژرف شهرستان فریمان با شرایط جغرافیایی جلگه‌ای و کوهستانی، مکان مناسبی برای زیستگاه‌های حیوانات وحشی به شمار می‌رود؛ مکانی که گونه‌های جانوری قوچ و میش وحشی در آن به وفور مشاهده می‌شود و می‌تواند یکی از ذخیره‌گاه‌های مهم گونه‌های جانوری در استان و کشور محسوب شود.

وی تصریح کرد: گونه‌های بسیاری از جمله کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، گراز، گرگ و روباه را در این منطقه شکارممنوع می‌توان مشاهده نمود. پوشش گیاهی منطقه هم بیشتر از گونه‌های درخچه‌ای و بوته‌ای است.

ستوده همچنین با بیان اینکه منطقه شکارممنوع کلیلاق در شهرستان فریمان قابلیت ارتقا به پارک ملی را داراست، افزود: منطقه شکارممنوع کلیلاق از جاذبه‌های گردشگری شهرستان فریمان از توابع خراسان رضوی است. این منطقه شکارممنوع ۴۱ هکتار وسعت دارد که ۷۳ هکتار آن در حوزه شهرستان‌های فریمان و تربت جام و زاوه قرار گرفته و در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان جای گرفته است.

وی افزود: هرچند پارسال در منطقه کلیلاق مشاهده یک قلاده پلنگ ماده به همراه توله‌هایش گزارش شد، اما این برای اولین بار است که یک قلاده پلنگ در منطقه دره پلنگی شکارممنوع ژرف مشاهده و ثبت می‌شود.

رئیس اداره محیط‌زیست فریمان عنوان کرد: با توجه به نقش تکمیل‌کننده گوشت‌خواران در چرخه زیستی و غذایی، حضور گوشت‌خوارانی از جمله پلنگ از جنبه اکولوژیکی برای منطقه بسیار ارزشمند است.

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به برودت شدید هوا در دی سال جاری و بروز دمای منفی ۲۸ درجه، برای جلوگیری از حضور حیوانات در سطح روستا‌ها اطلاع‌رسانی‌های لازم جهت مدیریت صحیح پسماند‌های روستایی توسط دهیاری‌ها انجام شد.

ستوده با بیان اینکه در این مدت با همت نیکوکاران ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه در محیط زیست فریمان توزیع شد، عنوان کرد: به همین منظور کارکنان یگان حفاظت محیط زیست فریمان در منطقه کلیلاق میان برف‌ها اقدام به توزیع دان و علوفه برای حیات وحش و پرندگان کردند. ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه هم برای تغذیه حیات وحش و چندی پیش ۱۵۰۰ کیلوگرم علوفه خشک و مقدار ۹۰ کیلوگرم گندم برای تغذیه حیات وحش توزیع شد.

رئیس اداره محیط زیست فریمان تأکید کرد: برای حفاظت بیشتر از گونه‌های جانوری نیازمند همکاری و حمایت شهروندان هستیم.

وی با بیان اینکه از حضور این قلاده پلنگ عکس‌برداری و مستندنگاری شده است، اظهار کرد: از شهروندان تقاضا شده در صورت مشاهده پلنگ در ارتفاعات بلافاصله با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و یا با شماره ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->