تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند آسیب به ۳۶ مدرسه در جنگ ۱۲روزه توسط رژیم صهیونیستی تأمین‌اجتماعی معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را چه زمانی پرداخت می‌کند؟ داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات حتی در روز‌های تعطیل شدند توصیه‌هایی برای جبران بدخوابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا یکشنبه هفته آینده رئیس سازمان بهزیستی کشور در مشهد: امسال در استان خراسان رضوی پشت‌نوبتی مستمری‌بگیر نخواهیم داشت «شیر» بهترین جایگزین آب در گرمای تابستان آخرین فرصت ثبت‌نام مسکن فرهنگیان، دوشنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) است اعلام زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ اطلاعیه ثبت‌نام مسکن فرهنگیان شاغل و بازنشستگان منتشر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) دیابت نوع ۵، بیماری تازه‌شناخته‌شده! دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر ۱۴۰۴ اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح در مورد حقوق خرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در برخی استان‌ها
سرخط خبرها

پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف مشاهده شد

  • کد خبر: ۱۴۹۱۱۶
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۳
پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف مشاهده شد
رئیس اداره محیط‌زیست فریمان از مشاهده و ثبت پلنگ ایرانی برای اولین بار در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد ستوده خاطرنشان کرد: صبح امروز محیط‌بانان این شهرستان حین گشت و کنترل منطقه موفق به مشاهده و ثبت یک قلاده پلنگ در دره پلنگی منطقه شکارممنوع ژرف شدند.

رئیس اداره محیط‌ زیست فریمان گفت: برای حفاظت بیشتر از گونه‌های جانوری وحشی تاکنون چندین کلاس آموزشی برای اهالی روستا‌های حاشیه منطقه شکارممنوع که در مجاورت حیات‌وحش قرار دارند، برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را در حفاظت از پلنگ ایرانی، این گونه جانوری نادر و در خطر انقراض به کار گرفته‌ایم، افزود: منطقه‌ای که این قلاده پلنگ مشاهده شده، مرز ۲ منطقه شکارممنوع کلیلاق و ژرف و مشترک با شهرستان‌های تربت حیدریه، فریمان، زاوه و تربت جام است.

ستوده عنوان کرد: منطقه شکارممنوع ژرف شهرستان فریمان با شرایط جغرافیایی جلگه‌ای و کوهستانی، مکان مناسبی برای زیستگاه‌های حیوانات وحشی به شمار می‌رود؛ مکانی که گونه‌های جانوری قوچ و میش وحشی در آن به وفور مشاهده می‌شود و می‌تواند یکی از ذخیره‌گاه‌های مهم گونه‌های جانوری در استان و کشور محسوب شود.

وی تصریح کرد: گونه‌های بسیاری از جمله کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، گراز، گرگ و روباه را در این منطقه شکارممنوع می‌توان مشاهده نمود. پوشش گیاهی منطقه هم بیشتر از گونه‌های درخچه‌ای و بوته‌ای است.

ستوده همچنین با بیان اینکه منطقه شکارممنوع کلیلاق در شهرستان فریمان قابلیت ارتقا به پارک ملی را داراست، افزود: منطقه شکارممنوع کلیلاق از جاذبه‌های گردشگری شهرستان فریمان از توابع خراسان رضوی است. این منطقه شکارممنوع ۴۱ هکتار وسعت دارد که ۷۳ هکتار آن در حوزه شهرستان‌های فریمان و تربت جام و زاوه قرار گرفته و در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان جای گرفته است.

وی افزود: هرچند پارسال در منطقه کلیلاق مشاهده یک قلاده پلنگ ماده به همراه توله‌هایش گزارش شد، اما این برای اولین بار است که یک قلاده پلنگ در منطقه دره پلنگی شکارممنوع ژرف مشاهده و ثبت می‌شود.

رئیس اداره محیط‌زیست فریمان عنوان کرد: با توجه به نقش تکمیل‌کننده گوشت‌خواران در چرخه زیستی و غذایی، حضور گوشت‌خوارانی از جمله پلنگ از جنبه اکولوژیکی برای منطقه بسیار ارزشمند است.

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به برودت شدید هوا در دی سال جاری و بروز دمای منفی ۲۸ درجه، برای جلوگیری از حضور حیوانات در سطح روستا‌ها اطلاع‌رسانی‌های لازم جهت مدیریت صحیح پسماند‌های روستایی توسط دهیاری‌ها انجام شد.

ستوده با بیان اینکه در این مدت با همت نیکوکاران ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه در محیط زیست فریمان توزیع شد، عنوان کرد: به همین منظور کارکنان یگان حفاظت محیط زیست فریمان در منطقه کلیلاق میان برف‌ها اقدام به توزیع دان و علوفه برای حیات وحش و پرندگان کردند. ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه هم برای تغذیه حیات وحش و چندی پیش ۱۵۰۰ کیلوگرم علوفه خشک و مقدار ۹۰ کیلوگرم گندم برای تغذیه حیات وحش توزیع شد.

رئیس اداره محیط زیست فریمان تأکید کرد: برای حفاظت بیشتر از گونه‌های جانوری نیازمند همکاری و حمایت شهروندان هستیم.

وی با بیان اینکه از حضور این قلاده پلنگ عکس‌برداری و مستندنگاری شده است، اظهار کرد: از شهروندان تقاضا شده در صورت مشاهده پلنگ در ارتفاعات بلافاصله با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و یا با شماره ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->