به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین زینلی امروز در ستاد توسعه گیاهان دارویی لرستان که درمحل سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: نگاه بشریت به سلامت است و باید از طبیعت حفاظت کنیم و از آن بهرهبرداری مناسب داشته باشیم.
وی با بیان اینکه زنجیره ارزشی در جهاد کشاورزی تعریف شده است، عنوان کرد: زنجیره ارزش یعنی از زمین کشاورزی تا سفره مردم باید پیشبینی و ارزشگذاری شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اگر میخواهیم برای استان برنامه موفقیتآمیز داشته باشیم باید زنجیره ارزش تعریف شود، اظهار کرد: قطببندی در محصولات گیاهان دارویی ضروری است به عنوان نمونه محصولات ارزشمند استان نظیر موسیر، باریجه، شیرین بیان و … مشخص شود.
زینلی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۷۰ میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی داشتهایم که تنها ۴۰۰ میلیون دلار آن متعلق به یک استان بوده است، گفت: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باید روی محصولات ارزشمند هر منطقه تمرکز کنند تا تحول ایجاد شود، اگر انواع داروها و مواد غذایی را تولید میکردیم آیا به اندازه زعفران ارزشمند نبود؟ و این درحالیست گیاه زعفران با مشقت به دست میآید.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای رقابت با دنیا باید فرآیندها را جاری کنیم، بیان کرد: در سالهای گذشته ارزشهای دلاری از صادرات موسیر کم نداشتیم، اما یکی از چالشهایی که در مورد این گیاه داشتیم نبود بذر بود وگرنه سیاست ما کشت موسیر در کل زاگرس بود.
وی بر ایجاد تولید بذر استاندارد موسیر در استان تاکید کرد و ادامه داد: در لرستان گیاهانی نظیر کرفس و موسیر ارزشآوری زیادی خواهد داشت و یکی از سیاستهای ما این است که طرحهای توجیهی این محصولات را انجام دادیم.
زینلی با بیان اینکه یکی از سیاستهای ما برندسازی محصولات است، اضافه کرد: برای هر محصولی باید حداکثر استانداردها را انجام دهیم و بذرهای استاندارد تولید و نقطه جغرافیایی محصول را مشخص کنیم تا ارزش افزوده آن ۱۰ درصد افزایش یابد.
این مسئول با بیان اینکه آمادگی داریم تشکل موسیر را برای لرستان راهاندازی و کل اختیارات خود را به این تشکل واگذار کنیم، گفت: شرکت هلدینگ در لرستان نداریم و چنانچه ایجاد شود با استانداردسازی و … میتواند ارزش و بهره وری بالایی را ایجاد کند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور محصول استاندارد با بار میکروبی کم داریم، عنوان کرد: ۱۸۰ میلیون دلار محصول گیاهان دارویی به کشور وارد کردیم؛ محصولات ما را خام میخرند و بار میکروبی آن کم و سپس به ما برمیگرداند.
منبع: ایسنا