پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه جداسازی آب شرب از آب خام در منطقه ۵ مشهد تابستان بلاخیز سال ۶۱ در مشهد «علامت‌سازی»؛ در مشهد بازاری داشته که دیگر نیست | هنر فلزی عزاداری ماجرای اراضی «پلاک ۶۸» در منطقه ۳ مشهد جزئیاتی از فاز یک خط ۳ قطار شهری مشهد؛ از تولیدات داخل تا همه آمار‌ها و رکورد‌ها | خط‌۳ متروی مشهد روی ریل افتخار طرح تفصیلی توس در حال تهیه است ضرورت تخریب بنای قدیمی مسجد صاحب الزمان (عج‌) و بازگشایی خیابان رحیمی مشهد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: چپ‌گرد‌های غیرهمسطح میدان شهید فهمیده ترافیک را ۴۴ درصد کاهش می‌دهد اجرای حدود ۴۰۰ پروژه فضای سبز در مشهد | ۱۲ بوستان تا پایان تابستان به بهره‌برداری می‌رسند مراسم وداع و تشییع پیکر شهید غیب‌پرور در شیراز برگزار شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + فیلم هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۲۹ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: آماده گسترش همکاری‌های شهری با هرات هستیم والی هرات از قطار شهری مشهد بازدید کرد + عکس درباره «ذوالفقار مهندس» اولین نقشه‌کش ایرانی که در ۱۲۸۴ قمری یک نقشه از شهر مشهد کشیده است تأکید عضو شورای شهر مشهد بر ضرورت تصمیم‌سازی مؤثر شورا برای حل مسائل تربیتی و کاهش آسیب‌های اجتماعی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد: پویانمایی می‌تواند در خدمت فرهنگ رضوی قرار گیرد و مشهد را به قطب تربیتی کشور تبدیل کند آغاز مرحله دوم آزمون استخدامی آتش‌نشانی از اول مرداد ۱۴۰۴ + جزئیات جوی‌های دردسرساز محله صابر مشهد، مطالبه‌ای قدیمی، وعده‌ای تازه آخرین اخبار از توافق آتش‌بس در سویداء سوریه تأمین پایدار آب فضای سبز در شرق مشهد با بهره‌برداری از خط انتقال کشف‌رود  تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما
سرخط خبرها

۱۳۳ میلیارد برای حاشیه مشهد

  • کد خبر: ۱۴۹۶۸
  • ۲۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹
۱۳۳ میلیارد برای حاشیه مشهد
با مصوبه هیئت دولت ۳۳ میلیاردتومان اعتبار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به مقاوم‌سازی و نوسازی واحد‌های مسکونی حاشیه شهر تخصیص یافت
زهرا اسکندریان - جلسه دیروز هیئت‌وزیران در تهران برای مشهد نتایج خوبی داشت، به‌طوری‌که هیئت دولت در این جلسه تصویب کرد با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی، خون تازه‌ای به رگ‌های حاشیه شهر مشهد تزریق کند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در جلسه دیروز هیئت‌وزیران که به ریاست حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان، برگزار شد، ۳۳ میلیارد تومان برای نوسازی و مقاوم‌سازی ۲۰۰واحد مسکونی واقع در مناطق حاشیه‌ای شهر مشهد اختصاص پیدا کرد. از این میزان اعتبار، ۲۰ میلیارد تومان به‌صورت تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای آماده‌سازی، تأسیسات زیربنایی و احداث زیرساخت و ۱۳ میلیارد تومان به‌صورت هزینه‌ای برای هزینه‌های پشتیبانی و ارائه خدمات فنی و مدیریتی و آواربرداری هزینه خواهد شد.

همچنین این مصوبه بند دیگری درباره ارائه تسهیلات بانکی داشت. ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی با سود ۵ درصد برای نوسازی و مقاوم‌سازی ۲۰۰۰ واحد مسکونی واقع در مناطق حاشیه‌ای شهر مشهد تعلق گرفت که این تسهیلات برای هر فرد تا سقف ۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

پیش از این سیدمحمد پژمان، مدیرعامل سابق شرکت بازآفرینی شهری ایران، هم از احتمال تصویب این لایحه خبر داده و گفته بود: ساکنان منازل مسکونی بافت‌های حاشیه شهر باید با استفاده از مشوق‌ها، تخفیفات و تسهیلات بانکی که دولت در قالب وام‌های یارانه‌ای در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، در راستای نوسازی و بازسازی منازل مسکونی خود استفاده کنند.

مشهد در ۸ پهنه شهری دارای ۶۹ محله در مناطق کم‌برخوردار و سکونتگاه‎‏های غیررسمی است که یک‌سوم جمعیت این شهر را به خود اختصاص داده است. همین موضوع هم باعث شده است تا سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد به استقرار دفاتر تسهیلگری در این مناطق بپردازد. با این حال مصوبه دیروز هیئت‌دولت فقط برای مناطق حاشیه‌ای کاربرد داشته است و بافت‌های فرسوده میانی در این مصوبه گنجانده نمی‌شود.

فعلا این تنها راه است

مشاور راهبردی شهردار مشهد در امور توانمندسازی و سیاست‎گذاری حاشیه شهر در این‌باره با بیان اینکه باید به مشهد به دلیل شرایط ویژه‌ای که دارد نگاهی ملی وجود داشته باشد، اظهار کرد: باید سیاست‌گذاری‌های ویژه‌تری در این زمینه صورت بگیرد، زیرا با توجه به اینکه مشهد دومین کلان‌شهر ایران است، باید مطالباتی از دولت برای مشهد ایجاد کنیم.

مسعود درودی با بیان اینکه نمی‌توانیم درقبال افراد ساکن در حاشیه شهر مشهد بی‌تفاوت باشیم و به همین دلیل باید این افراد را به‌سوی همین واحد‌های ساختمانی نوساز و مستحکم سوق دهیم، افزود: با این کار کیفیت زندگی این افراد افزایش می‌یابد. معتقدم این چنین اقدامات به گسترش حاشیه شهر مشهد منجر می‌شود، اما فعلا سیاست و راهبرد در دسترسمان با توجه به وضعیت منطقه‌ای و اقتصادی کشور جز این نمی‌تواند باشد.

درودی یادآور شد: استانداری‌های خراسان‌شمالی، سمنان، یزد و سیستان و بلوچستان باید سیاست جلوگیری از مهاجرت شهروندانشان به مشهد را در پیش بگیرند. به همین منظور تا زمانی که این اراده نه در سطح استانداران هم‌جوار و نه در سطح دولت وجود ندارد، نمی‌توانیم سیاست اصلی جلوگیری مهاجرت از مبدأ را پیگیری کنیم.

به اعتقاد مشاور راهبردی شهردار مشهد در امور توانمندسازی و سیاست‎گذاری حاشیه شهر، با توجه به واقعیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی در مشهد، اقتصاد غیررسمی بسیار فربهی که در این منطقه وجود دارد و روزبه‌روز هم گسترده‌تر می‌شود، باید به سمت این برویم که این افراد را توانمند کنیم.
او با بیان اینکه برای این موضوع باید توان شهر مشهد و استانداری خراسان‌رضوی را بیشتر کنیم، اظهار کرد: علاوه بر موضوع افزایش کیفیت سکونت این افراد، باید پیگیر تسهیلات اشتغال‌زایی در سطوح خرد و بازا‌های محلی نیز باشیم.

نگرانی در نحوه ارائه تسهیلات

مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد هم در این رابطه به شهرآرا اظهار کرد: درباره جزئیات این مصوبه اطلاعی ندارم، اما باید این موضوع را مدنظر داشت که نحوه ارائه تسهیلات به افراد چگونه است.
حمید شاکری‌روش اضافه کرد: در تجربه‌ای که در دفاتر تسهیلگری در این مدت وجود داشته است، در ارائه تسهیلات به ساکنان بافت‌های حاشیه‌ای با مشکل نبود سند مالکیتی روبه‌رو شده‌ایم. بیشتر افراد ساکن در این مناطق مالکیتی قولنامه‌ای دارند و بانک‌ها نیز برای پرداخت تسهیلات، سند قولنامه‌ای قبول نمی‌کنند.  
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->