درگیری مسلحانه در شمال غرب لبنان (۷ تیر ۱۴۰۴) طائب: هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی با پاسخ محکم ایران مواجه خواهد شد دست‌وپا زدن‌های آمریکا برای مذاکرات مستقیم با ایران آغاز اعتراضات شهرک‌نشینان در مقابل اقامتگاه رئیس رژیم صهیونیستی معاون فرهنگی‌اجتماعی سازمان اطلاعات فراجا در حمله اسرائیل به ایران به شهادت رسید پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر معظم انقلاب اسلامی وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: جنگ در ایران را آنگونه که باید پایان ندادیم رئیس قوه‌قضائیه: مردم ایران، غیرتمند و حماسی هستند سلیمی: ۲۳ ماده قانون فعالیت ریزپرنده‌ها به زودی نهایی می‌شود شهادت ۳ کودک دیگر در غزه توسط رژیم صهیونیستی بقائی: بوی گاز و خاکستر با هیاهوی تاجران دروغ از حافظه تاریخ پاک نمی‌شود محو کامل یک منطقه اسرائیلی در پی حملات ایران فتاح: حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار، نماد وحدت ملی است یک عضو کنگره آمریکا: راه‌حل نظامی کافی نیست، باید با تهران مذاکره کرد وزیر ارتباطات: با مردم عاشورایی ایران، با صلابت پیش خواهیم رفت جهانگیری: ایران، مردم خود را با هر گرایش و قومیتی حول خود جمع کرد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران هیچگاه تسلیم دشمنان خویش نشده است سردار قاآنی در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار + ویدئو انعکاس حضور میلیونی مردم تهران در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در رسانه‌های خارجی + فیلم و عکس حضور رئیس‌جمهور در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار (۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس و فیلم نامه ایران به شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و صهیونیست‌ها علیه رهبر معظم انقلاب نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به واشنگتن می‌رود انتشار کتاب «رهبر حکیم» توسط انتشارات الگوریتم لندن اسکندر مومنی: برخورد جدی با نفوذی‌ها و اتباع غیرمجاز ادامه دارد حمله موشکی از نوار غزه به اسرائیل | اشکنازی: کابینه نتانیاهو در جنگ با غزه شکست سنگینی متحمل شده است ترامپ به مذاکرات تجاری با کانادا پایان داد مقام صهیونیست: کاهش سطح تهدید از سوی سوریه و حزب‌الله، زمینه‌ساز اجرای عملیات بزرگ علیه ایران شد
سرخط خبرها

متهمان و محکومان مشمول عفو گسترده اخیر تا پایان بهمن ماه آزاد می‌شوند

  • کد خبر: ۱۴۹۶۹۶
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۱
متهمان و محکومان مشمول عفو گسترده اخیر تا پایان بهمن ماه آزاد می‌شوند
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تا ۲۲ بهمن یا اواخر بهمن ماه سال جاری متهمان و محکومان حوادث اخیر که شرایط عفو گسترده مقام معظم رهبری را داشته باشند، از زندان آزاد خواهند شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود ستایشی درباره عفو گسترده مقام معظم رهبری گفت: این عفو در اجرای بند یازدهم از اصل ۱۱۰ قانون اساسی است که از ناحیه ریاست قوه قضاییه  محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد و ایشان با درخواست رییس دستگاه قضا موافقت کردند و تعداد زیادی از متهمان و محکومان دادگاههای انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح را در برمی گیرد.

وی ادامه داد: پس از موافقت رهبری، رییس قوه قضاییه فورا از طریق معاونت قضایی به مقامات ذیربط و واحد های قضایی مربوطه دستورات لازم را  ابلاغ کردند و  کار اجرایی عفو گسترده در کمترین زمان ممکن و با دقت کامل در دادگستری‌ها آغاز شد.

ستایشی افزود: در جریان حوادث اخیر تعدادی از افراد جامعه از جمله جوانان بدلیل حضورشان در اغتشاشات درگیر مشکلات شدند و  علت این بود که بر اساس القائات و تبلیغات دشمنان قسم خورده این کشور، فریب خوردند و تحت تاثیر قرار گرفتند و در نهایت منجر به این شد که مرتکب رفتارهایی شدند که ناصحیح و نادرست بود و این رفتارها، هنجارشکنی هایی بود و این هنجار شکنی ها واجد وصف مجرمانه بود. 

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: علاوه بر گرفتاری هایی که این جوانان برای خود ایجاد کردند، خانواده شان را هم گرفتار کردند و نزدیکانشان از این قضیه متاثر شدند  و نیز جامعه را گرفتار مشکلاتی کردند که روان جامعه  پریشان شد. 

وی افزود: تعداد قابل توجهی از این جوانان که فریب دشمن را خوردند و در این کارزار گرفتار شدند، بعد از برملا شدن نقشه پلید دشمنان اسلام و دشمنان خارجی و جریان های ضد انقلاب ابراز پشیمانی کردند و ما  هم وظیفه داشتیم طبق رهنمودهایی که در اثنای این جریانات از ناحیه رهبری به ما ابلاغ شد و همچنین توجهی که ریاست قوه قضاییه داشتند، تکلیف‌مان را انجام دهیم.

ستایشی با بیان این‌که  «دامنه شمول این عفو، موسع است»، تصریح کرد: کسانی که مشمول این عفو قرار می‌گیرند، براساس رفتارهای مجرمانه‌ای که داشتند طبقه‌بندی می‌شوند البته تحت قرارهای تامینی و اقدامات و تصمیمات قضایی که به اقتضای شرایط برای آن‌ها اتخاذ می‌شود. پرونده این افراد در صورت وصول شرایطی که گفته شد و  طبق مقررات مختومه می‌شود.

وی ادامه داد: عفو گسترده رهبری، معیاری است و از سال ۹۷ به بعد ما چنین عفویی را  نداشتیم و اولین باری است که  دامنه شمول آن ناظر بر متهمان است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره  آثار  عفو گسترده رهبری گفت: نگاه رافت اسلامی در منش مقام معظم رهبری است و این اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ادامه آن  شکست کسانی است که  برنامه ریزی کرده بودند که به نظام جمهوری اسلامی لطمه بزنند اما شکست مفتضحانه ای را خوردند. یکی دیگر از آثار این عفو این است که  از سرمایه های اجتماعی مراقبت می شود و همان  نگاه پدرانه ای است که رهبری نسبت به فرزندان خود در این مرز و بوم داشتند البته در  اغتشاشات اخیر حساب کسانی که هیجان زده بودند با کسانی که صحنه گردان  و عاملان اصلی ارتکاب جنایات بودند، جداست. 

ستایشی ادامه داد: در آینده، تاریخ قضاوت می کند که چه اقداماتی را دشمنان انجام دادند و دشمنان چه جفایی را به این کشور کردند و در مقابل این دشمنی ها چه تدابیری اتخاذ شد و چگونه هوشمندانه ما توانستیم نقشه دشمنان را خنثی کنیم.

ستایشی افزود: کسانی که در اغتشاشات اخیر از ۲۵ شهریور به بعد بازداشت‌شده و یا محاکمه شدند تا ۲۲ بهمن یا اواخر بهمن ماه سال جاری مشمول عفو گسترده و نگاه پدرانه نظام اسلامی قرار می گیرند و آزاد می شوند. 

وی ادامه داد: از طرف دیگر علیرغم گستردگی عفو اخیر که بخش های گسترده ای از محکومان و حتی متهمان را شامل می شود؛ اما استثنائاتی هم دارد. چنانکه در این بین کسانی که مباشرت، مشارکت و معاونت در ارتقای جرایمی همچون محاربه و افساد فی الارض و بغی داشته باشند، مشمول عفو قرار نمی گیرند.  همچنین کسانی که مرتکب قتل و جرح عمدی شده باشند، جاسوسان و  کسانی که اموال عمومی را آتش زدند و یا با سرویس های جاسوسی معاند همکاری داشتند و یا کسانی که بیش از دو فقره محکومیت کیفری موثر داشتند و نیز کسانی که شاکی خصوصی دارند، طبیعی است که مشمول عفو قرار نمی گیرند. 

وی درباره این‌که آیا سلبریتی ها و هنرمندان و  روزنامه‌نگاران مشمول این عفو قرار می‌گیرند؟ گفت: اگر این افراد شرایط عفو را داشته باشند حتما در روزهای آتی و تا ۲۲ بهمن آزاد خواهند شد.  مشمول شدگان عفو گسترده  تعداد قابل توجهی هستند البته چون مسوولان مختلف قضایی همچنان در حال بررسی معیارها هستند فعلا اعلام آمار قبل از نهایی شدن درست نیست. اما ما پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان بهمن ماه قسمت زیادی از بازداشت شدگان حوادث اخیر آزاد شوند.

ستایشی در پایان گفت: بخش دیگر عفو اخیر  ناظر بر محکومان دادگاه‌های انقلاب و سازمان قضایی نیروهای مسلح است که یک دسته از آن‌ها مربوط به زنان است یعنی زنانی که سرپرست خانواده  هستند، به شرطی که سه سال از حبس خود را گذرانده باشند و این خود نشان از توجه نظام به زنان و امر خانواده دارد. همچنین اگر محکومان از خانواده شهدا و جانبازان بوده و یا باقی مانده حبس بیماران صعب العلاج و نیز  کسانی که سن بالایی دارند از جمله ذکور بالای ۷۰ سال و خانمهای بالای ۶۰ سال و کسانی که  جزای نقدی ۵۰ میلیون ریال و یا جزای نقدی  پانصد میلیون ریال تا پنج میلیارد ریال داشته باشند، به شرطی که  حداقل سه ماه از حبس خود را تحمل کرده باشند، جزو شمول عفو اخیر قرار می گیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->