آخرین وضعیت رفع فیلترینگ از زبان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور کابینه ترامپ تشکیل می‌شود | ایلان ماسک وزیر شد نمایندگان مجلس باید هدایای سفر‌های خارجی را بازگردانند بازجویی از رئیس دفتر نتانیاهو آغاز شد سفیر جدید آمریکا در سرزمینهای اشغالی کیست؟ حمله موشکی به پایگاه نیرو‌های آمریکایی در سوریه (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ادامه اعتصاب غذای شهروندان اردنی برای مطالبه شکستن محاصره نوار غزه جلیلی: همه باید کمک کنیم دولت مستقر کار خود را پیش ببرد پشت پرده اظهارات اخیر پالیزدار چه بود؟ ناتو از نزدیک شدن روسیه به ایران و چین ابراز نگرانی کرد استاندار خراسان رضوی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار و گفتگو کرد بیانیه سپاه پاسداران درباره احتمال شنیده شدن صدای انفجار در مورچه خورت اصفهان (۲۲ آبان ۱۴۰۳) گروسی: نشانه‌های خوبی در آستانه سفرم به ایران دیده می‌شود پزشکیان دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی ابعاد مختلف رفع فیلترینگ را صادر کرد حملات موشکی پیاپی حزب‌الله لبنان به نظامیان صهیونیست (۲۲ آبان ۱۴۰۳) عراقچی: از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کنیم سفیر رژیم صهیونیستی توسط وزیر خارجه فرانسه توبیخ شد فرمانده نیروی هوایی ارتش از نمایشگاه نظامی چین بازدید کرد رئیس‌جمهور: عرصه مواجهه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم واکنش رئیس کمیسیون اصل‌نود به تصمیم دولت برای قطعی برق پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق کمک به غزه و لبنان هشدار داد رئیس دیوان محاسبات: اصلاح ساختار بودجه در تفریغ بودجه حائز اهمیت است وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ در لبنان تأکید کرد اعلام شرایط معافیت سربازی مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال و دارای دو فرزند توضیحات وزیر کشور درباره بازگشت اتباع غیرمجاز و قاچاق سوخت (۲۲ آبان ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: پزشکیان پیگیر حل مشکل ناترازی انرژی است | آزادسازی واردات بنزین سوپر با نرخ آزاد ادامه اعتراضهای خانواده‌های اسرای صهیونیست به سیاستهای این رژیم حماس: اجازه اشغال کرانه باختری را به صهیونیست‌ها نمی‌دهیم
سرخط خبرها

عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است

  • کد خبر: ۱۵۰۳۷۴
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است
نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به چین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد سفر هیات عالی‌رتبه ایرانی به چین می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور باشد.

علی‌اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره دستاورد‌های این سفر اظهار کرد: در حال حاضر در قالب این سفر ۲۰ تفاهم‌نامه همکاری امضا شد که هر کدام می‌تواند یک سند راهبردی برای همکاری در بخش‌های جدید در سطوح کلان برای اجرای همکاری‌های ۲ کشور در قالب سند همکاری ۲۵ ساله باشد. به عقیده من در دنیای امروز چین و ایران هر ۲ می‌توانند قدرت‌های راهبردی، منطقه‌ای و جهانی باشند. کشور ما نیز براساس نگاه تامین منافع ملی به همه ظرفیت‌های جهانی نگاه می‌کند تا از آن برای تامین منافع مزبور استفاده کند. باید توجه داشت نگاه به شرق در سیاست‌های کشور ما به معنای نفی غرب یا بالعکس نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی مقاطع سیاست‌گذاران ما دنیا را مساوی با غرب می‌دیدند و همه تخم مرغ‌ها را در سبد غربی‌ها می‌گذاشتند. نتیجه آن هم عهدشکنی غربی‌ها بود که این موضوع منافع ملی ما را تامین نمی‌کرد. اما سیاست خوبی که در دولت سیزدهم گذاشته شده، این است که بتوان از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد و حین دنبال کردن مذاکرات برجامی و خارج نشدن از میز گفت‌وگوها، نگاه به همسایگان، کشور‌های همسو در ساختار جهانی و قدرت‌های مختلف به صورت ویژه دنبال می‌شود.

عنابستانی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ۲۵ ساله بین ایران و چین تصریح کرد: لازم است برای اجرای این تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف زمینه‌های مورد نیاز فراهم شود. از طرف دیگر چین یکی از مشتری‌های قوی نفت ایران و همچنین از تامین‌کنندگان جدی کالا برای کشور ماست. اگر مبادلات ما با چینی‌ها روان‌تر شود و خط اعتباری مورد نیاز این مبادلات که تاکنون گشوده نشده، در قالب این سفر گشایش یابد، می‌توان از ظرفیت‌های آن کشور بهره برد.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علاوه بر این کشور ما به جز نفت اقلام دیگری در اختیار دارد که قابلیت صادرات به چین و همچنین کشور‌های دیگر از طریق چین را برای دور زدن جریان تحریم‌ها را دارد.

وی افزود: همچنین این سفر می‌تواند جهت تامین منابع مالی و حذف آقایی دلار موثر باشد. امید است دولت و مجموعه دولتمردان از این فرصت به خوبی بهره‌برداری کنند.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور چین به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و شکل‌گیری برخی حواشی در آن سفر نیز گفت: البته باید توجه داشت این کشور یک نگاه منطقه‌ای ویژه شروع و بعد از سال‌ها ارتباط خاصی با کشور‌های عربی برقرار کرده است. ادر نتیجه آن تفاقی که در آن سفر افتاد، ساختار دیپلماسی و مردم ما ناراحت شدند، چون در گفت‌وگو‌های بین طرفین نام مقدس خلیج فارس به شکلی دیگر بیان شد. با این حال به نظر می‌رسد چین خیلی دنبال درگیری‌های منطقه‌ای نیست بلکه خواهان استفاده از ظرفیت‌های خویش است؛ ما نیز باید از ظرفیت‌های کشورمان استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->