توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد لیبرمن: نتانیاهو خطر واقعی برای اسرائیل است واکنش گولان به تارومار شدن نظامیان اسرائیلی: مجبوریم جنگ غزه را تمام کنیم طحان نظیف: طرح تشدید مجازات همکاری با اسرائیل، به دلیل ابهامات به مجلس ارجاع شد هشدار قسام: نظامیان اسرائیلی بیشتری را در غزه اسیر می‌کنیم ایوبی: انسجام جهانی فارسی زبانان، رسالت ایران و تاجیکستان است هلاکت ۵ نظامی صهیونیست در شمال باریکه غزه (۱۷ تیر ۱۴۰۴) کمیسیون امنیت ملی مجلس: مجموعاً ۶۰ هزار پهپاد وارداتی و داخلی داریم سفیر ایران در ارمنستان: همواره خواهان روابط پایدار با کشور‌های منطقه هستیم تحلیلگر سابق سیا: اوکراین به سمت فروپاشی حرکت می‌کند برافراشته شدن پرچم ایران در دسته عزاداری ایالت سند پاکستان رئیس مجلس قانون انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) سازمان ملل زنگ خطر را به صدا درآورد: غزه در حال احتضار است جالوت سایبری مدیرکل اتباع وزارت کشور: تلاش برخی رسانه‌های خارجی برای ایجاد جوسازی علیه سیاست‌های مهاجرتی ایران است نماینده مردم مشهد در مجلس: در پروسه خروج اتباع باید حریم‌ها و حرمت‌ها حفظ شود یک نماینده مجلس: دولت باید اهتمام جدی در خصوص پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری داشته باشد منابع آگاه از احتمال ازسرگیری ارسال کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین خبردادند ابلاغ پیام وزیر خارجه ایران به همتای عمانی‌اش
سرخط خبرها

عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است

  • کد خبر: ۱۵۰۳۷۴
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است
نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به چین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد سفر هیات عالی‌رتبه ایرانی به چین می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور باشد.

علی‌اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره دستاورد‌های این سفر اظهار کرد: در حال حاضر در قالب این سفر ۲۰ تفاهم‌نامه همکاری امضا شد که هر کدام می‌تواند یک سند راهبردی برای همکاری در بخش‌های جدید در سطوح کلان برای اجرای همکاری‌های ۲ کشور در قالب سند همکاری ۲۵ ساله باشد. به عقیده من در دنیای امروز چین و ایران هر ۲ می‌توانند قدرت‌های راهبردی، منطقه‌ای و جهانی باشند. کشور ما نیز براساس نگاه تامین منافع ملی به همه ظرفیت‌های جهانی نگاه می‌کند تا از آن برای تامین منافع مزبور استفاده کند. باید توجه داشت نگاه به شرق در سیاست‌های کشور ما به معنای نفی غرب یا بالعکس نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی مقاطع سیاست‌گذاران ما دنیا را مساوی با غرب می‌دیدند و همه تخم مرغ‌ها را در سبد غربی‌ها می‌گذاشتند. نتیجه آن هم عهدشکنی غربی‌ها بود که این موضوع منافع ملی ما را تامین نمی‌کرد. اما سیاست خوبی که در دولت سیزدهم گذاشته شده، این است که بتوان از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد و حین دنبال کردن مذاکرات برجامی و خارج نشدن از میز گفت‌وگوها، نگاه به همسایگان، کشور‌های همسو در ساختار جهانی و قدرت‌های مختلف به صورت ویژه دنبال می‌شود.

عنابستانی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ۲۵ ساله بین ایران و چین تصریح کرد: لازم است برای اجرای این تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف زمینه‌های مورد نیاز فراهم شود. از طرف دیگر چین یکی از مشتری‌های قوی نفت ایران و همچنین از تامین‌کنندگان جدی کالا برای کشور ماست. اگر مبادلات ما با چینی‌ها روان‌تر شود و خط اعتباری مورد نیاز این مبادلات که تاکنون گشوده نشده، در قالب این سفر گشایش یابد، می‌توان از ظرفیت‌های آن کشور بهره برد.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علاوه بر این کشور ما به جز نفت اقلام دیگری در اختیار دارد که قابلیت صادرات به چین و همچنین کشور‌های دیگر از طریق چین را برای دور زدن جریان تحریم‌ها را دارد.

وی افزود: همچنین این سفر می‌تواند جهت تامین منابع مالی و حذف آقایی دلار موثر باشد. امید است دولت و مجموعه دولتمردان از این فرصت به خوبی بهره‌برداری کنند.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور چین به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و شکل‌گیری برخی حواشی در آن سفر نیز گفت: البته باید توجه داشت این کشور یک نگاه منطقه‌ای ویژه شروع و بعد از سال‌ها ارتباط خاصی با کشور‌های عربی برقرار کرده است. ادر نتیجه آن تفاقی که در آن سفر افتاد، ساختار دیپلماسی و مردم ما ناراحت شدند، چون در گفت‌وگو‌های بین طرفین نام مقدس خلیج فارس به شکلی دیگر بیان شد. با این حال به نظر می‌رسد چین خیلی دنبال درگیری‌های منطقه‌ای نیست بلکه خواهان استفاده از ظرفیت‌های خویش است؛ ما نیز باید از ظرفیت‌های کشورمان استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->