نقش برخی کارمندان سازمان‌های بین‌المللی در عملیات جاسوسی علیه یمن افشا شد موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با لایحه همکاری حمل‌ونقل ریلی ایران و ترکیه اوکراین: ۲ پالایشگاه نفت روسیه هدف قرار گرفتند پنتاگون از اروپا خارج شد؟ حماس: مقاومت اجازه تحمیل واقعیت‌های جدید را به دشمن نخواهد داد واکنش اتحادیه اروپا به حملات رژیم صهیونیستی به غزه آیت الله جنتی: نگاه تمدن غرب به زنان استثماری است ارتش روسیه، یک اژدر هسته‌ای آزمایش کرد + فیلم (۷ آبان ۱۴۰۴) پزشکیان به دانشگاه‌های پیام نور و فرهنگیان فرصت یک هفته‌ای داد پرونده قضایی برای فائزه هاشمی تشکیل شد معاون وزیر خارجه از پیگیری ویژه حقابه ایران از هیرمند خبرداد تذکر شفاهی برخی نمایندگان مجلس به ارکان اطلاع‌رسانی دولت و پزشکیان معاون وزیر کشور حکومت سرپرست افغانستان به سفارت کشورش در تهران رفت آمریکا یک روزنامه‌نگار بریتانیایی حامی فلسطین را بازداشت کرد وزیر نفت: هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی گرفته نشده است آیت الله علم الهدی: باید از ایجاد نفاق و تفرقه در محیط دانشگاه جلوگیری شود پاکستان اعزام نیرو به غزه را بررسی می‌کند پزشکیان: دستگاه‌های دولتی بر اساس عملکرد حقوق و پاداش پرداخت کنند رفیع‌زاده: اصلاح نظام اداری طبق نظر و خواسته مردم انجام خواهد شد قائم‌پناه: رئیس‌جمهوری بر پرداخت بودجه بر اساس عملکرد تاکید دارد وزیر بهداشت: تأثیر تحریم‌ها انکارناپذیر است، اما شرایط از سال گذشته بهتر شده است مهاجرانی در حیاط دولت: خروج ایران از لیست سیاه FATF زمان بر است وزیر جهاد کشاورزی: پیگیر تامین نهاده‌های دامی هستیم دیدار هیئت پارلمانی و سفیر ایران در مسکو | گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه بررسی شد کرامت هسته‌ای در برابر فشار آمریکا | تمجید وبگاه اوکراینی از موضع ایران در برابر قلدری آمریکا عارف: در اداره دانشگاه ها باید تجدیدنظر شود انتقاد پزشکیان از رقم اضافه کار پرستاران
سرخط خبرها

عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است

  • کد خبر: ۱۵۰۳۷۴
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
عنابستانی: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور است
نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به چین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد سفر هیات عالی‌رتبه ایرانی به چین می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ روابط ۲ کشور باشد.

علی‌اصغر عنابستانی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره دستاورد‌های این سفر اظهار کرد: در حال حاضر در قالب این سفر ۲۰ تفاهم‌نامه همکاری امضا شد که هر کدام می‌تواند یک سند راهبردی برای همکاری در بخش‌های جدید در سطوح کلان برای اجرای همکاری‌های ۲ کشور در قالب سند همکاری ۲۵ ساله باشد. به عقیده من در دنیای امروز چین و ایران هر ۲ می‌توانند قدرت‌های راهبردی، منطقه‌ای و جهانی باشند. کشور ما نیز براساس نگاه تامین منافع ملی به همه ظرفیت‌های جهانی نگاه می‌کند تا از آن برای تامین منافع مزبور استفاده کند. باید توجه داشت نگاه به شرق در سیاست‌های کشور ما به معنای نفی غرب یا بالعکس نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی مقاطع سیاست‌گذاران ما دنیا را مساوی با غرب می‌دیدند و همه تخم مرغ‌ها را در سبد غربی‌ها می‌گذاشتند. نتیجه آن هم عهدشکنی غربی‌ها بود که این موضوع منافع ملی ما را تامین نمی‌کرد. اما سیاست خوبی که در دولت سیزدهم گذاشته شده، این است که بتوان از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد و حین دنبال کردن مذاکرات برجامی و خارج نشدن از میز گفت‌وگوها، نگاه به همسایگان، کشور‌های همسو در ساختار جهانی و قدرت‌های مختلف به صورت ویژه دنبال می‌شود.

عنابستانی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ۲۵ ساله بین ایران و چین تصریح کرد: لازم است برای اجرای این تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف زمینه‌های مورد نیاز فراهم شود. از طرف دیگر چین یکی از مشتری‌های قوی نفت ایران و همچنین از تامین‌کنندگان جدی کالا برای کشور ماست. اگر مبادلات ما با چینی‌ها روان‌تر شود و خط اعتباری مورد نیاز این مبادلات که تاکنون گشوده نشده، در قالب این سفر گشایش یابد، می‌توان از ظرفیت‌های آن کشور بهره برد.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علاوه بر این کشور ما به جز نفت اقلام دیگری در اختیار دارد که قابلیت صادرات به چین و همچنین کشور‌های دیگر از طریق چین را برای دور زدن جریان تحریم‌ها را دارد.

وی افزود: همچنین این سفر می‌تواند جهت تامین منابع مالی و حذف آقایی دلار موثر باشد. امید است دولت و مجموعه دولتمردان از این فرصت به خوبی بهره‌برداری کنند.

نماینده مردم جغتای، جوین و سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور چین به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و شکل‌گیری برخی حواشی در آن سفر نیز گفت: البته باید توجه داشت این کشور یک نگاه منطقه‌ای ویژه شروع و بعد از سال‌ها ارتباط خاصی با کشور‌های عربی برقرار کرده است. ادر نتیجه آن تفاقی که در آن سفر افتاد، ساختار دیپلماسی و مردم ما ناراحت شدند، چون در گفت‌وگو‌های بین طرفین نام مقدس خلیج فارس به شکلی دیگر بیان شد. با این حال به نظر می‌رسد چین خیلی دنبال درگیری‌های منطقه‌ای نیست بلکه خواهان استفاده از ظرفیت‌های خویش است؛ ما نیز باید از ظرفیت‌های کشورمان استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->