به گزارش شهرآرانیوز، مهدی ترکمنی رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشهد در دهمین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد مقدس که عصر امروز با دستور کار «ارائه گزارش عملکرد و میزان پیشرفت پروژههای بنیاد مسکن شهرستان مشهد» و «ارائه گزارش عملکرد، میزان خدمات انجامشده و پیشرفت پروژههای شهرداری منطقه ۷ مشهد» برگزار شد، اظهار کرد: عمده فعالیتهایی که در این باره صورت میگیرد، مبتنی بر سه سرفصل «حوزه عمران روستایی»، «معاونت بازسازی و مسکن روستایی» و «مسکن شهری» هستند که به تفکیک در هرکدام مأموریتهایی همچون تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی، صدور اسناد مالکیت املاک روستایی، صدور اسناد مالکیت اماکن شهری، طرح بهسازی بافت باارزش روستایی، طرح سازماندهی کالبدی سکونتگاههای روستایی و تملک و واگذاری زمینهای موردنیاز مردم تعریف شده است.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشهد خاطرنشان کرد: نهضت ملی مسکن، سازماندهی انجمن خیرین مدرسهساز و همچنین پروژههای مسکن شهری، سه راهبرد ویژهای است که در سه بخش، ۱۱ دهستان و برای ۳۶۰ هزار نفر جمعیت آنها در دستور کار قرار گرفته است. به دنبال این هستیم تا با بازنگری طرحهای هادی روستایی، یکی از مطالبههای جدی مردم موردرسیدگی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: از هزار و ۱۱۳ روستای استان، ۱۱۲ روستا در شهرستان مشهد قرار گرفته که رسیدگی به چالشهای آنان در حوزه زمین و مسکن در چهار فاز طبقهبندی شده است. تاکنون سه فاز از این میان موردرسیدگی قرار گرفته و در فاز پایانی بیش از ۵۹ میلیارد تومان اعتبار به ۴۱ روستا تخصیص یافته است.
۱۹ هزار متر زیرسازی، دو میلیون مترمربع آسفالت معابر روستایی
ترکمنی با بیان اینکه شاخصهای اجرای طرحهای هادی به برکت همت دهیاران به ۷۴ درصد رسیده است، گفت: ۱۹ هزار متر زیرسازی با اعتبار ۱۲۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و بیش از دو میلیون مترمربع آسفالت در معابر روستایی یکی از دستاوردهای بزرگ بنیاد مسکن در سال جاری بوده است. در این باره، جای خوشحالی است که در روستاهای باقیمانده، تعداد معدودی از معابر همچنان خاکی هستند و در حوزه زمین و سند هم از ابتدای اجرای برنامه تحول و توسعه، بیش از ۳۲ هزار جلد سند به مردم واگذار شده که از این میان به بیش از دو هزار جلد در سال جاری بوده است.
وی ابراز کرد: درگاه ملی زمین و مسکن که اخیراً ایجاد شده، یک اتاق شیشهای را ایجاد کرده تا در قالب یک سامانه راهبر، همه کسانی که خواهان استعلام زمین و مسکن باشند، بتوانند با اخذ کد رهگیری از سامانه، درخواست خود را به شیوهای ارائه کنند که قابلارائه باشد. علاوه بر این، ۷۶ ناظر هم در حوزه نظام فنی روستایی فعال هستند تا مقاومسازی مسکن روستایی تحت نظارت بنیاد مسکن صورت بگیرد. با این حال، دو مشکل جدی در تعامل با بانکها مشتمل بر عدم همکاری بانکها برای انعقاد قرارداد بهصورت ضمانت زنجیرهای و همچنین نوبتدهی برای پرداخت تسهیلات بعد از عید نوروز وجود دارد که امیدواریم تا با وساطت فرمانداری و نهادهای حاکمیتی، این اختلافنظرها برطرف شود.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشهد در تشریح وامهای بلاعوض روستایی برای تکمیل واحدهای مسکونی نیمهتمام نیز یادآور شد: حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) تخصیص پیدا کرده تا بهصورت بلاعوض به خانوادههای روستایی، وامهایی برای تکمیل واحدهای مسکونی اعطا شود. خدا را شاکریم که تفاهمنامه ۴۰ هزار واحدی با کمیته امداد و تفاهمنامه مشترک ۲۰ هزار واحدی با بنیاد مستضعفان، باعث شده تا بنیاد مسکن هم در کنار سازمان بازآفرینیهای شهری، پروژههای بزرگی را به نفع مردم به بهرهبرداری برساند.