تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود احتمال قطعی گسترده خطوط مخابرات و اینترنت در تابستان امسال (۱۴۰۴) سازمان فضایی ایران کپسول زیستی حمل انسان به فضا را امسال آزمایش می‌کند زمان انتشار آپدیت One UI ۷ برای گوشی‌های سامسونگ + فهرست نتیجه پژوهشی جدید: مصرف ماریجوانا بر فعالیت مغز و حافظه تأثیر می‌گذارد کاهش مصرف اینترنت کشور در زمان پخش سریال «پایتخت»! + عکس معنای «گوگل» افشا شد| تاریخ سازی یک اشتباه تایپی گوشی هوشمند، سومین کالای عمده وارداتی در سال ۱۴۰۳ بوده است آیا طراحی آیفون ۱۷ پرو متفاوت از نسل قبل خواهد بود؟ هوش مصنوعی واتساپ و اینستاگرام معرفی شد | Llama ۴، قوی‌تر از مدل‌های گوگل و OpenAI درباره گوشی جدید اینفینیکس که در هوا عطر پخش می‌کند + مشخصات و قیمت همه‌چیز درباره Corleo، ربات چهارپای کاوازاکی که می‌توانید سوارش شوید + فیلم راهنمای افزایش سرعت اینترنت رایتل 4g نتایج تحقیقات جدید: افراد متأهل بیشتر از مجردان به زوال عقل مبتلا می‌شوند دانشمندان می‌گویند ممکن است ما در کره ماه زندگی میکروبی به جا گذاشته باشیم ساعت‌های ۱۴ میلیارد تومانی ژژه لکولتر با مینیاتورهای شاهنامه + عکس ترامپ اجرای قانون ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک را ۷۵ روز دیگر عقب انداخت قابلیت Copilot Vision مایکروسافت به ویندوز و موبایل می‌آید + قابلیت‌ها آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

دفع آلاینده‌های برنج با بیوجاذب ایرانی تولید شده از ضایعات کشاورزی

  • کد خبر: ۱۵۳۵۳
  • ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۳
دفع آلاینده‌های برنج با بیوجاذب ایرانی تولید شده از ضایعات کشاورزی
پژوهشگران مرکز تحقیقات علوم تغذیه صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، موفق به طراحی و تولید بیوجاذب با استفاده از ضایعات کشاورزی برای دفع آلاینده‌های موجود در برنج خیس شده برای مصارف خانگی شدند.
به گزارش شهرآرانیوز، طبق آخرین اخبار از سازمان جهانی غذا (فائو)، میزان ضایعات کشاورزی در ایران ۲۵ برابر کشور‌های پیشرفته دنیا است که محققان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی توانستند با استفاده از برخی ضایعات کشاورزی، بیوجاذبی را طراحی کرده و به ثبت برسانند که آلاینده‌های موجود در برنج را از قبیل فلزات سنگین جذب کند.
پریسا زیارتی رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و از محققان این طرح روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: ما توانستیم با استفاده از ضایعات کشاورزی و پوسته لیمو بدون هیچ فرآیند شیمیایی با یک مقدار تغییرات در ساختار آن و سنتز مواد، محصولی را طراحی کنیم که می‌تواند آلاینده‌های موجود در برنج را هنگام خیساندن جذب کند.
وی اظهار داشت: یکی از محسنات این بیوجاذب این است که در آن هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نشده، مواد کاملا طبیعی است و از ضایعات دور ریزکشاورزی تولید شده است.
زیارتی درباره نحوه استفاده از این بیوجاذب گفت: فقط کافی است این بیوجاذب به مدت ۲۰ دقیقه در برنج خیس شده حتی به اندازه یک کیلو قرار گیرد، این بیوجاذب تا ۲۰ بار برای برنج‌های ایرانی قابل استفاده است.
رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران افزود: بعد از اینکه سطح تماس این بیوجاذب اشباع شد، از بگ بعدی می‌توان استفاده کرد. برای برنج‌های هندی نیز که آلاینده‌های آن‌ها متفاوت و بیشتر است، این بیوجاذب در بسته‌بندی بزرگتر طراحی شده و این نوع بسته تا ۱۵ بار قابلیت جذب فلزات سنگین که جزو آلاینده‌های برنج هستند را در برنج‌های نوع هندی دارد و موجب سلامت و سم زدایی از هرگونه فلز سنگین در برنج می‌شود.
وی با بیان اینکه بسته‌های این بیوجاذب را می‌توان برای استفاده‌های بعدی هم خشک کرد و حتی اگر خشک نیز نشود قابل استفاده است، افزود: عملکرد این بیوجاذب به این صورت است که حتی ۱۰ دقیقه بعد از استفاده می‌توان از آن برای ظرف دیگر برنج بدون اینکه خشک شده باشد نیز استفاده کرد. شرایط نگهداری این بیوجاذب، شرایط خاصی نیست، چون خود این بیوجاذب خواص آنتی باکتریال دارد و هیچ گونه خاصیت کپک زدگی ندارد، می‌تواند به مرور زمان در دمای اتاق خشک شود و حتی اگر هم خیس باشد هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.
زیارتی با اشاره به اینکه این بیوجاذب برای مصارف خانگی طراحی شده است، ادامه داد: اکنون نمونه اولیه این محصول برای ثبت اختراع عرضه شده و در آینده نزدیک به تجاری سازی نیز خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه این محصول هم ثبت اختراع داخل دارد و هم ثبت اختراع از اروپا گرفته است، افزود: ما می‌توانیم از ضایعات کشاورزی در سم زدایی از پساب و پسماند‌ها و خاک‌های کشاورزی نیز استفاده کنیم.
رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: این محصول با توجه به بسته‌بندی آن فاقد هر گونه سم است، این مشکل برای بگ‌های چایی وجود دارد که برخی از آن‌ها بعد از استفاده دراز مدت خودش تولید سم می‌کند، اما این محصول با توجه به مواد مورد استفاده در آن فاقد هرگونه سم است.
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->