معاون وزیر راه: میانگین دوره انتظار خانه‌دارشدن ۲۷ سال است بررسی قیمت حبوبات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیا چیتی را بیشتر از این قیمت نخرید قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است | خالی‌بودن بازار مسکن از خریدار و فروشنده (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیار و گوجه کیلویی چند است؟ قیمت برنج هندی در آستانه میلیونی‌شدن پیش‌فروش بلیت قطار خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | منتظر صعود باشیم؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)| منتظر ریزش باشیم؟ جهش دوباره قیمت نفت و طلا در بازار‌های جهانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالانه حدود ۱۰هزار نفر در ایران قربانی حوادث کار می‌شوند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | شاهین ۸۹۰ میلیون تومان شد ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رشد انفجاری آلت‌کوین‌ها پس از جهش اتریوم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضربه سنگین انفجار بندر شهید رجایی بر زنجیره تأمین کالا‌های ترانزیتی | بحران در بندرعباس، رکود در جاده توسعه همکاری‌های مشترک بین گمرکات ایران و قطر انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی فعلاً منتفی است مردم درخصوص خطرات کشتار دام در هوای گرم و خارج از فضای کشتارگاه، هوشیار باشند سناریو‌های پیش‌روی بازار ارز در دوران پسامذاکرات | قیمت دلار در صورت توافق یا عدم‌توافق ایران با آمریکا چقدر می‌شود؟ رفتار محتاطانه سهامداران در بورس امروز | افت ۲۴ هزار واحدی شاخص کل (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) گندم‌کار‌ها قربانی اختلاف دولتی‌ها | پرداخت مطالبات گندم‌کاران باز هم به تأخیر افتاد خریداری برنج ایرانی از کشاورز کیلویی ۸۰ هزار تومان و فروش، ۲۰۰ هزار تومان! افزایش بیش از ۲ میلیون تومانی قیمت سکه در مشهد! (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اوج‌گیری نرخ ارز و طلا در آستانه دور جدید مذاکرات (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به ۸۴ هزار تومان رسید افزایش جوجه‌ریزی در تایباد خراسان رضوی
سرخط خبرها

تعیین حقوق و دستمزد کارگری منوط به تعیین سبد معیشت است

  • کد خبر: ۱۵۳۸۵۱
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
تعیین حقوق و دستمزد کارگری منوط به تعیین سبد معیشت است
دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور بر این باور است تا زمانی که سبد معیشت کارگری مشخص نشود، نمی‌توان حقوق و دستمزد کارگری را برای سال آینده تعیین کرد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع برگزاری جلسات تعیین حقوق و دستمزد کارگری در روز‌های پایانی سال، جلسات تعیین سبد معیشت و حقوق کارگری به‌صورت مستمر در حال برگزاری است.

هادی ابوی، دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: در راستای جلساتی که برای تعیین حقوق و دستمزد کارگران برگزار می‌شود، نمایندگان کارگری بر این باورند که سبد معیشت ابتدا باید مشخص شود تا کارگر بر این اساس بتواند زندگی شرافتمندانه‌ای را سپری کند. تورم، هزینه درمان و هزینه مسکن باید در تعیین حقوق و دستمزد در نظر گرفته شود.
وی افزود: اکنون هنوز کمیته دستمزد رقمی برای سبد معیشت در نظر نگرفته است؛ بنابراین تا زمانی که این عدد اعلام نشود، طبیعتا نمی‌توانیم وارد مذاکره شویم.

نمایندگان و تشکلات کارگری به‌دنبال این نیستند که درصدی برای دستمزد تعیین شود که بار روانی در جامعه به‌دنبال داشته باشد؛ ما تأکید می‌کنیم که ابتدا سبد معیشت بر اساس اعلام تورم موجود در جامعه تعیین شود تا بعد بتوانیم درباره نرخ حقوق و دستمزد کارگر صحبت کنیم.

به گفته ابوی، کوپن الکترونیک که در کشور در حال راه‌اندازی است، درچند استان پایلوت انجام شده است و در چند استان دیگر مقرر شده است اجرایی شود. دولت برخی اقلام کالایی را مقرر کرده با نرخ شهریور ۱۴۰۰ عرضه کند و این برای آحاد مردم دیده شده است و فقط برای جامعه کارگری نیست. پیشنهادی برای بن کارگری داشتیم که کالا با یک نرخ سالانه به کارگر ارائه شود و در طول سال نرخ کالایی مثل گوشت برای کارگر متغیر نباشد. برای مثال گوشت را در سال گذشته در آنالیز قیمتی برای تعیین حقوق و دستمزد ۵۰ هزار تومان دیدیم، ولی هنوز سال تمام نشده است، دولت گوشت را با رقم ۱۵۰ هزار تومان عرضه کرد.

دبیر کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه داد: از دولت انتظار داریم که واقعیت‌ها را ببیند و بر اساس واقعیت‌ها اظهارنظر کند. با تمام احترامی که برای نمایندگان مجلس قائل هستیم، حقوق و دستمزد فقط باید در کمیته دستمزد شورای عالی کار تعیین شود. چون شورای کار اشرافی کامل به زیروبم هزینه‌های کارگری دارد.

وی تأکید کرد: سال گذشته با وجود اینکه ۵۷درصد به حداقل دستمزد اضافه کردیم، این عدد رقمی نبود که بتواند هزینه‌ها را پوشش دهد و آزادسازی قیمت‌ها و تأثیر آن بر کالاهای اساسی را جواب دهد. همه امید کارگر این است که در شورای کار رقمی تعیین شود که از پس تورم و افزایش قیمت ادامه‌دار کالا‌ها در طول سال بربیاید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->