مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟
سرخط خبرها

تعداد جانباختگان زلزله ترکیه به چند نفر رسید؟

  • کد خبر: ۱۵۴۷۹۹
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۴
تعداد جانباختگان زلزله ترکیه به چند نفر رسید؟
در جریان دو زلزله سنگین در جنوب ترکیه تا کنون ۴۸ هزار و ۴۴۸ نفر جان خود را از دست دادند.

به گزارش شهرآرانیوز،  «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه امروز دوشنبه اعلام کرد که در جریان دو زلزله سنگین در جنوب این کشور تا کنون ۴۸ هزار و ۴۴۸ نفر جان خود را از دست دادند.

سویلو افزود که از این تعداد ۶ هزار و ۶۶۰ نفر خارجی هستند که بیشترشان از شهروندان سوریه هستند.

وزیر کشور ترکیه در ادامه گفت که تعداد کسانی که اکنون در شمار قربانیان ثبت نشده اند و فرایند تعیین هویت شان در پزشکی قانونی ادامه دارد به هزار و ۶۱۵ نفر رسید که در میان آن‌ها شهروندان خارجی نیز هستند.

در ششم فوریه گذشته دو زلزله سنگین ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری جنوب ترکیه و شمال سوریه را به لرزه در آورد و هزاران پس لرزه سنگین نیز در پی این دو زلزله شدید به وقوع پیوسته است.

در شمال سوریه نیز بیش از ۶ هزار نفر جان خود را از دست دادند.

وکلای دادگستری به دنبال جمع‌آوری شواهد علیه پیمان‌کاران متخلف هستند

ده‌ها نفر از وکلای دادگستری در ترکیه در حال گردآوری شواهدی از مناطق زلزله‌زده این کشور هستند تا بتوانند ثابت کنند این زلزله ۷.۸ ریشتری می‌توانست منجر به مرگ ده‌ها هزار نفر نشود.  

این زمین‌لرزه که ماه گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند، جان بیش از ۴۶ هزار نفر را در ترکیه گرفت و نزدیک به شش هزار نفر هم در سوریه جان باختند.  

پلیس ترکیه تاکنون ۲۶۹ نفر را که مظنون به اهمال در ایمن‌سازی ساختمان‌ها هستند شناسایی کرده است و تحقیق درباره پیمانکارانی که وظیفه ساخت و ساز را در یکی از زلزله‌خیزترین مناطق جهان برعهده داشتند ادامه دارد.  

در این میان، یکی از نگرانی‌ها رابطه نزدیک رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با فعالان بخش ساخت و ساز است. منتقدان دولت او نگران هستند که در نهایت اراده سیاسی لازم برای برخورد با متخلفان وجود نداشته باشد.  

ما مواد ساخت و ساز و ضخامت فولاد به کار رفته را بررسی می‌کنیم، شماره پلاک در خیابان را یادداشت می‌کنیم. کشته یا زخمی شدن افراد و میزان آسیب‌وارده را ثبت می‌کنیم و همه این اطلاعات را به کانون وکلا می‌فرستیم.

احمد قندمیر یکی از وکلای دادگستری است که به طور داوطلبانه به دنبال پیگیری پرونده شکایت زلزله‌زدگان است. بسیاری از آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه اخیر در ساختمان‌هایی ساکن شده بودند که به عنوان واحد‌های مسکونی مقاوم در برابر زلزله به آن‌ها فروخته شده بود.  

احمد قندیمیر می‌گوید: «ما مواد ساخت و ساز و ضخامت فولاد به کار رفته را بررسی می‌کنیم، شماره پلاک در خیابان را یادداشت می‌کنیم. کشته یا زخمی شدن افراد و میزان آسیب‌وارده را ثبت می‌کنیم و همه این اطلاعات را به کانون وکلا می‌فرستیم.»

یکی دیگر از وکلای دادگستری نیز می‌گوید: «قطعات ساختمان را پیش از آواربرداری بررسی می‌کنیم تا شواهد موجود از بین نرود.»

کانون وکلای دادگستری ترکیه طی سال‌های گذشته روابط پرتنشی با دولت رجب طیب اردوغان داشته است و گروه‌های مدافع حقوق بشر، دولت ترکیه را به نقض حقوق بشر و فساد مالی متهم می‌کنند.  

بسیاری از اعضای کانون وکلای دادگستری ترکیه طی سال‌های گذشته تحت تعقیب قرار گرفتند.  

یکی از آسیب‌دیدگان زلزله که ۱۴ عضو خانواده‌اش را در این حادثه از دست داده، درباره امیدش به پیگیری قضایی می‌گوید: «من درس نخوانده‌ام و نمی‌دانم کجا باید بروم، اما آن‌ها درس خوانده‌اند و به ما کمک خواهند کرد و ما را راهنمایی می‌کنند.»

با وجود تلاش‌های اعضای کانون وکلا، به نظر می‌رسد برخی از شواهد کلیدی از اهمال‌کاری پیمان‌کاران بخش ساخت و ساز از بین رفته است.  

یکی از ساختمان‌هایی که در جریان زلزله اخیر فرو ریخت، یک مجموعه مسکونی مجلل بود که کریستیان آتسو، فوتبالیست اهل غنا نیز در آن ساکن شده بود. او یکی از کشته شدگان زمین‌لرزه است که در پی فرو ریختن این ساختمان ۱۲ طبقه جان خود را از دست داد.  

این مجموعه مسکونی در سال ۲۰۱۳ ساخته شده بود. ترکیه در آن زمان استاندارد‌های ساخت و ساز خود را با ایالت زلزله‌خیز کالیفرنیا در آمریکا منطبق کرده بود. هرچند هنوز وسائل شخصی ساکنان در محل دیده می‌شود، اما کار آواربرداری تمام شده است و دیگر اثری از قطعات ساختمان نیست.  

احمد قندیمیر می‌گوید کانون وکلا درخواست‌های زیادی از ساکنان این مجموعه مسکونی دریافت کرده است. به گفته وی به ساکنان گفته شده بود که این ساختمان در برابر زمین‌لرزه مقاوم است.

این وکیل دادگستری می‌گوید به خریداران واحد‌های مسکونی گفته شده بود که این ساختمان در برابر زلزله ۹ ریشتری مقاوم خواهد بود. پیمان‌کار اصلی این مجموعه مسکونی ماه گذشته در حالی که قصد داشت ترکیه را ترک کند در فرودگاه استانبول بازداشت شد.  

دستگیری او به طور گسترده در رسانه‌های ترکیه پوشش داده شد. این در حالی است که همه رسانه‌ها در این کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم از خط مشی دولت پیروی می‌کنند. به این ترتیب این احتمال مطرح شد که ممکن است دولت رجب طیب اردوغان قصد داشته باشد همه تقصیر‌ها را گردن تنها یک پیمان‌کار بیندازد و از زیر فشار‌ها برای پیگیری قضایی گسترده‌تر شانه خالی کند.  

یکی از پیمان‌کاران محلی در مناطق زلزله‌زده بر این باور است که فعالان عرصه ساخت و ساز، شهرداری‌ها و مقام‌های محلی و دولت هر کدام به سهم خود در فاجعه سهیم هستند. او می‌گوید که شهرداری‌ها اجازه ساخت چند طبقه بیشتر به پیمان‌کارانی دادند که قاعدتا باید تنها ساختمانی سه طبقه می‌ساختند.  

وی همچنین معتقد است که وزارتخانه‌ها وظیفه نظارتی خود را درست انجام ندادند. او تاکید می‌کند که همه تقصیر‌ها را نباید گردن پیمان‌کاران انداخت و همه به اندازه خود در آمار بالای قربانیان سهم دارند.

منبع: جماران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->