قیمت دام در عربستان سعودی پیش از عید قربان چقدر است؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | تارا ۹۲۸ میلیون تومان شد بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | دیگنیتی از ۲ میلیارد تومان فراتر رفت صاحب‌خانه‌ها چگونه می‌توانند وام ۲۸۰ میلیون تومانی بگیرند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: افراد بالای ۱۸ سال می‌توانند یارانه‌شان را از خانوار جدا کنند عرضه‌کنندگان بورس پرقدرت ظاهر شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) یارانه نقدی خردادماه ۱۴۰۴ چه زمانی واریز می‌شود؟ + جدول عبده تبریزی: کمبود نقدینگی، سرآغاز چالش‌های جدی و انحراف از مسیر صحیح است بررسی قیمت پرطرفدارترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | نوسان منفی دلار در کانال ۸۲ هزار تومان مرخصی کارگران و کارمندان برای تولد فرزندان دوقلو و بیشتر چقدر است؟ اعلام شرایط واردات بنزین سوپر | تأکید بر اصلاح قیمت‌گذاری بنزین و مالیات بر ارزش افزوده گلایه کامیون‌داران، از افزایش تورم در برابر درآمد ثابت تا نبود حمایت‌های اجتماعی و بازنشستگی بررسی قیمت بلیت هواپیمای تهران- مشهد در آستانه روز عرفه و عید سعید قربان ۱۴۰۴ | قیمت نجومی بلیت تا ۸ میلیون تومان! تغییر آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور در اتاق بازرگانی ایران | کار در معادن، دیگر سخت و زیان‌آور نیست؟ آیا سود سهام عدالت تا آخر خردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟ نرخ دام زنده در آستانه عید قربان ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) عرضه‌اولیه یک شرکت خراسانی یکشنبه هفته آینده در فرابورس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات عرضه‌اولیه «نان» استاندار خراسان رضوی: چالش‌های امروز، نتیجه تصمیمات سیاسی در حوزه اقتصاد است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی چند؟ رشد ۴۰ درصدی قیمت لبنیات | مجوز قیمت‌گذاری آزاد به شرکت‌ها داده شده است رئیس سازمان اداری و استخدامی از ۲ تغییر در آزمون‌های استخدامی خبرداد شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب در حال عرضه است گازوئیل بی کیفیت، ضربه مهلک به تولید صنعت سیمان خراسان رضوی، اسیر ناترازی انرژی جشنواره فرزند اولی‌های نیروی هوایی ارتش در مشهد برگزار شد نان حلال بازار، رزق پربرکت شهادت| یادواره ۳۰۰۰ شهید اصناف خراسان رضوی برگزار شد
سرخط خبرها

طرح انتقال آب از دریای عمان در مسیر مشهد تربت‌ حیدریه آماده لوله‌گذاری است

  • کد خبر: ۱۵۵۱۸۹
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳
طرح انتقال آب از دریای عمان در مسیر مشهد تربت‌ حیدریه آماده لوله‌گذاری است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور اکنون در مسیر مشهد- تربت‌حیدریه وارد مرحله لوله‌گذاری شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا طاهری در جمع خبرنگاران افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور در مجموع حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی اضافه کرد: سهم خراسان رضوی از این طرح انتقال ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب است که طبق مکاتبه با وزارت نیرو حدود ۳۰ درصد آن به آب شرب اختصاص خواهد یافت و مابقی با کاربری صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طاهری ادامه داد: در گذشته عده‌ای پروژه انتقال آب از دریا را توهم می‌دانستند، اما این پروژه به عنوان ضرورت انکارناپذیر به مرحله اجرایی رسید و افتخار انجام مطالعات آن به خراسان رضوی رسید.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: هم اینک شیرین سازی آب برای استان سیستان و بلوچستان تبدیل به قانون شده و باید این قانون به استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی نیز تعمیم داده شود.

طاهری اضافه کرد: هزینه کل اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ۳.۹ میلیارد دلار و هزینه انتقال هر متر مکعب آب به مشهد ۲.۹ یورو است.

نگرانی برای تامین آب مشهد

وی با بیان اینکه برای تامین آب شرب مشهد به شدت نگران هستیم، خاطر نشان کرد: وضعیت سد‌های تامین آب مشهد نگران کننده است، هم اینک از یک میلیون و ۲۵۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره مخزن سد دوستی فقط ۱۷۵ میلیون متر مکعب آن آب دارد که ۱۰۰ میلیون متر مکعب از این میزان آب مرده و ۷۵ میلیون متر مکعب قابل استفاده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: همچنین ۳۳ درصد از حجم ذخیره سد تبارک، ۲۱ درصد از حجم ذخیره سد طرق، ۲۳ درصد از حجم ذخیره سد کارده و ۳۵ درصد از حجم ذخیره سد ارداک هم اینک آب دارد.

وی گفت: زائران نوروزی باید توجه داشته باشند که در سفر خود به مشهد مدیریت مصرف را لحاظ کنند، همچنین شهروندان نیز باید با صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصد کمک کنند تا وارد فضای جیره بندی آب نشویم.

طاهری با بیان اینکه سرانه مصرف آب در مشهد ۲۷۰ میلیون متر مکعب در سال است، افزود: این میزان در سال ۱۴۲۰ به ۴۰۰ میلیون متر مکعب در سال می‌رسد که شرکت‌های آبفا مشهد و آب منطقه‌ای برای تامین آب مشهد، برنامه‌هایی را در دست انجام دارند.

وی با تاکید بر ضرورت بازپرخانی آب، اضافه کرد: اکنون ٧٠ تا ٨٠ درصد آب مصرفی شرب تبدیل به فاضلاب می‌شود.

طاهری خاطر نشان کرد: برای تبدیل فاضلاب به پساب پنج تصفیه خانه در مشهد فعال است و برای حقآبه ٢ هزار هکتار اراضی کشاورزی اطراف سد‌های طرق و کارده که در تامین ۶۰ میلیون متر مکعب آب شرب این کلانشهر نقش دارند، از پساب تصفیه شده استفاده می‌شود.

باغ ویلا‌ها تهدید جدی برای زیست بوم مشهد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: دشت مشهد منبع اصلی آب در این کلانشهر است و رودخانه‌ها نقش حیاتی در تغذیه دشت دارند، اما متاسفانه این رودخانه‌ها در حال حذف شدن هستند.

طاهری اضافه کرد: عمده منابع خوب آبی مشهد در غرب وجود دارد، توسعه باغ ویلا‌ها در غرب تهدیدی برای زائر و مجاور امام رضا (ع)، نسل آینده و نسل فعلی است.

سد ابیورد آماده آبگیری

وی در خصوص بهره برداری از سد ابیورد در شهرستان درگز نیز اظهار کرد: این سد به عنوان یک مگاپروژه روی رودخانه "زنگلانلو" اجرا شده و عملیات اجرایی آن با حجم مخزن ۴۲ میلیون متر مکعب پایان یافته و به صورت آزمایشی نیز آبگیری شده است.

طاهری گفت: این سد هیچ حقآبه کشاورزی ندارد و به زودی در مدار بهره برداری قرار می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: متوسط آورد این رودخانه ۶۰ تا ۷۰ میلیون متر مکعب در سال است و دستورالعمل‌های لازم بین ایران و کشور همسایه برای استفاده از این آورد رعایت می‌شود.

خراسان رضوی با اقلیم خشک و کویری از نظر آب وضعیتی بحرانی دارد، به طوریکه از ۳۷ دشت این استان، شرایط ۳۴ دشت بحرانی و سطح آب زیرزمینی آن افت کرده است.

اکنون حدود ۹۰ درصد گستره استان خراسان رضوی و ۹۸ درصد پهنه شهرستان مشهد در شرایط خشکسالی شدید قرار دارند که گذر دادن این خطه از تنش آبی، نیازمند مشارکت مردم و کاری جهادی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->